Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes d'arreu del món amb llegums

Cinc llegums que ens poden fer viatjar pel globus terraqüi

ADRIÁN ROQUE

14/09/2023

Tot i que s'ha de reconèixer que l'Índia és el país que més llegums produeix arreu del món (més d'un 25% de tots els llegums que es mengen venen d'allà), també s'ha de dir que Espanya és el país que més en consumeix. Qui no és un aficionat fanàtic de les llenties de l'àvia?

A més, les receptes més reconegudes de la nostra gastronomia es fan a partir de llegums: les faves a la catalana, l'empedrat amb mongetes cuites... I no podem concebre una bona botifarra sense posar-hi, de guarnició, les característiques mongetes.

Així doncs, per no perdre els bons costums, us deixem cinc plats a base de llegums que us faran viatjar per Àsia, Àfrica, per l'Amèrica del Sud i per Europa sense moure un peu de casa. Bé, per no dir mentides, potser haureu de sortir a buscar algun ingredient, però la mandra mai no ha estat bona aliada a la cuina. Endavant!

01 Broquetes de xai a l'estil marroquí amb hummus de llenties i salsa de iogurt

Broquetes de xai a l'estil marroquí amb hummus de llenties i salsa de iogurt AJJ Estudi

Marroc: Broquetes de xai a l'estil marroquí amb hummus de llenties i salsa de iogurt

No us moureu gaires quilòmetres de casa per començar el nostre viatge. Desplaceu-vos a un país on les espècies i el xai prenen força a les receptes. El Marroc és el lloc ideal per a aquest meravellós hummus de llenties; un hummus que, malgrat la frase "lentejas, si quieres las tomas y si no las dejas", no podreu evitar devorar.

02 Curri de cigrons

Curri de cigrons

Índia: Curri de cigrons

Passem del país de les espècies i el xai al país de les espècies i més espècies encara! Com no podia ser d'una altra manera, ara heu de passar cap a l'Índia i provar-ne els reconeguts llegums, amb aquest plat de cullera tan exquisit que és una mena de brou ben travat de curri. 

03 Mongetes tendres a la carbonara

Mongetes tendres a la carbonara

Itàlia: Mongetes tendres a la carbonara

Si us plau, que cap italià no s'emprenyi, però aquí la carbonara es fa amb nata! Què us sembla una pasta a la carbonara sense pasta? Els hidrats de carboni, deixeu-los per al pa, que haureu de comprar per sucar a la salsa que restarà al plat un cop hàgiu devorat aquesta deliciosa recepta de mongetes tendres, cansalada, ou i molt formatge parmesà ratllat. Gaudiu-ne!

04 Xili amb soja texturitzada

Xili amb soja texturitzada

Perú: Xili amb soja texturitzada

Les receptes de llegums que hem vist fins ara us han fet anar a països als quals fàcilment podríem arribar en poc temps –com el Marroc, Portugal o Itàlia. Ara bé, si teniu por dels vols llargs, no agafeu aquest trajecte, ja que ens desplacem al Perú amb una recepta transatlàntica de Marta Sanahuja. Compte! El xili ('ají') és un ingredient de valents i amants del picant! D'altra banda, tot i que molts ho desconeixen, la soja –que solem trobar com a salsa per sucar-hi sushi– és un llegum amb moltíssimes propietats.

05 'After eight' amb pèsols

'After eight' amb pèsols Becky Lawton

Regne Unit: 'After eight' amb pèsols

El nostre viatge s'acaba a Europa, al país del te i les pastes de sobretaula. Pèsols de postres? Doncs sí! Els pèsols són uns llegums generalment dolços; per això nosaltres els acostumem a cuinar amb cansalada o pernil salat, amanits amb alls saltats... Però, i si els banyem en crema de menta i xocolata? Descobriu-ho vosaltres mateixos i sorpreneu-vos amb aquest plat tan anglès!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 281

TOT EL SABOR DE L'ESTIU!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Maria Solivellas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: