Preparació
- Renteu la quinoa, poseu-la en un colador, sota l’aixeta, i netegeu-la bé fins que l’aigua no surti tèrbola. Poseu-la en un cassó, amb el triple de volum en aigua, i coeu-la 13 min. Passat el temps, haurà absorbit el líquid. Finalment, deixeu-la reposar uns minuts.
- Mentre cou, feu les patates: poseu-les posem en un bol amb un tall superficial a cada banda, tapeu-les amb film i poseu-les posem al microones 9 min, fins que siguin cuites. També les podríeu fer al foc amb aigua.
- Comenceu a preparar l’ají: remulleu la soja texturitzada en aigua calenta, perquè s’hidrati, 10 min. Passat el temps, escorreu-la, pressionant-la amb una cullera perquè deixi anar l’aigua que hagi absorbit.
- A banda, en una cassola baixa, poseu-hi unes cullerades d’oli d’oliva. Talleu els alls i la ceba, a trossos petits, i poseu-los a la cassola fins que siguin daurats (amb uns 5 min serà suficient). Saleu-ho al gust i aboqueu-hi la soja texturitzada ja escorreguda. Remeneu-ho.
- En el vas de la batedora, poseu-hi posem les torrades de pa o els crackers, la cúrcuma en pols, la pasta d’ají i el kèfir o el iogurt. També una mica de llet i sal. Tritureu-ho tot bé, fins aconseguir una salsa lleugera i homogènia, que posareu sobre la cassola amb la resta d’ingredients.
- Deixeu-ho coure tot junt 3 min aproximadament, i apagueu el foc.
- Per muntar el plat, talleu les patates a rodanxes i poseu en una banda del plat, regueu-ho per sobre amb l’ají, i acompanyeu-ho amb la quinoa cuita.
- Decoreu-ho amb fulles verdes de julivert o coriandre, unes nous trossejades i parmesà ratllat. També hi podem posar la meitat d’un ou dur per plat, que estarà cuit durant 6 min exactes i remullat en aigua en gel per parar la cocció.