Quiches. Propostes creatives per als àpats primaverals
Vermut / Mercat de maig
Maduixetes de Bosc
Petites delícies boscanes de primavera
Vermut / Mercat de maig
Botifarra de Perol
Vermut / Mercat de maig
Vinagre de Mel
Groc, suau, aromàtic i dens
Vermut / Mercat de maig
Seitons
Un peix blau acostumat a la sal
Genis del foc
Isidra Maranges
Traductora i experta en terminologia medieval és autora de diversos llibres de lexicografia sobre indumentària i gastronomia de l'època. Ha passat molts anys entre textos de gran valor per deixar com a llegat una obra de consulta imprescindible per a les generacions futures. Entrem al túnel del temps per conèixer què menjaven els catalans medievals segons els seus receptaris.
Proposta del mes
Quiches
Tartaletes franceses sense fronteres
Tan senzilles com una base de pasta farcida de formatge combinat amb els ingredients més contrastats. A partir de la repta regional de la Lorena, que s'ha fet mundialemtn famosa, us proposem que experimenteu amb aquest plat versàtil ideal per als àpats a l'aire lliure.
De cru a cuit
Múrgoles
Prestigi culinari d'un bolet primaveral
El boletaire no ho té fàcil amb aquest fong indisciplinat, que creix on vol. La seva idiosincràcia, deoncs, és capriciosa com el seu sabor i la seva aroma, tan intensos com l'aspecte misteriós que el fa inconfusible. Dessecat o fresc, us expliquem com cuinar-lo.
Celler / El celler
Clos i Terrasses
Seny i rauxa al Priorat
Viatgem fins a Gratallops, a la DOQ Priorat, on tastarem virtualment els millors vins del celler Clos i Terrasses.
Celler / El sommelier a casa
Conté Sulfits
Veritats i mentides d'aquesta advertència legal
A fons
Terra Alta
El renaixement del vi
Aquesta comarca s'ha convertit en una de les zones vinícoles amb més projecció de Catalunya dels darrers anys. S'hi fan vins de qualitat, amb varietats autòctones, presentacions modernes i preus continguts, com ens expliquen algunes de les persones que formen part del passat, el present i el futur d'una denominació d'origen emergent.
Tastaolletes / Menjar i salut
Millorar les defenses
El sistema immunològic es pot enfortir a través dels aliments i de les plantes
Tastaolletes / La cuina del congelat
Marisc a l'amanida
Tastaolletes / La nevera de...
Martí Gironell, un àpat bandoler
El periodista i escriptor de Besalú està immers ara en la promoció del seu segon llibre, 'La venjança del bandoler', premi Néstor Lujan, una novel·la sobre la guerra del francès i en la qual la gastronomia - sovint peculiar i, en algun cas, truculenta- és molt present.