Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 94
Cuina núm. 94. Maig 2009

Quiches. Propostes creatives per als àpats primaverals

En aquest número

Vermut / Mercat de maig

Maduixetes de Bosc

Petites delícies boscanes de primavera

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de maig

Botifarra de Perol

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de maig

Vinagre de Mel

Groc, suau, aromàtic i dens

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de maig

Seitons

Un peix blau acostumat a la sal

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Isidra Maranges

Traductora i experta en terminologia medieval és autora de diversos llibres de lexicografia sobre indumentària i gastronomia de l'època. Ha passat molts anys entre textos de gran valor per deixar com a llegat una obra de consulta imprescindible per a les generacions futures. Entrem al túnel del temps per conèixer què menjaven els catalans medievals segons els seus receptaris.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Quiches

Tartaletes franceses sense fronteres

Tan senzilles com una base de pasta farcida de formatge combinat amb els ingredients més contrastats. A partir de la repta regional de la Lorena, que s'ha fet mundialemtn famosa, us proposem que experimenteu amb aquest plat versàtil ideal per als àpats a l'aire lliure.

Manel Guirado (text), Francesc Vera (receptes), Becky Lawton (fotografia)

De cru a cuit

Múrgoles

Prestigi culinari d'un bolet primaveral

El boletaire no ho té fàcil amb aquest fong indisciplinat, que creix on vol. La seva idiosincràcia, deoncs, és capriciosa com el seu sabor i la seva aroma, tan intensos com l'aspecte misteriós que el fa inconfusible. Dessecat o fresc, us expliquem com cuinar-lo.

Cesc Castro (text), Jordi Garcia (fotografia)

Celler / El celler

Clos i Terrasses

Seny i rauxa al Priorat

Viatgem fins a Gratallops, a la DOQ Priorat, on tastarem virtualment els millors vins del celler Clos i Terrasses.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / El sommelier a casa

Conté Sulfits

Veritats i mentides d'aquesta advertència legal

Meritxell Falgueras (text)

A fons

Terra Alta

El renaixement del vi

Aquesta comarca s'ha convertit en una de les zones vinícoles amb més projecció de Catalunya dels darrers anys. S'hi fan vins de qualitat, amb varietats autòctones, presentacions modernes i preus continguts, com ens expliquen algunes de les persones que formen part del passat, el present i el futur d'una denominació d'origen emergent.

Carme Gasull (text), Enrique Marco (fotografia)

Tastaolletes / Menjar i salut

Millorar les defenses

El sistema immunològic es pot enfortir a través dels aliments i de les plantes

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Marisc a l'amanida

Tastaolletes / La nevera de...

Martí Gironell, un àpat bandoler

El periodista i escriptor de Besalú està immers ara en la promoció del seu segon llibre, 'La venjança del bandoler', premi Néstor Lujan, una novel·la sobre la guerra del francès i en la qual la gastronomia - sovint peculiar i, en algun cas, truculenta- és molt present.

Clàudia Pujol (text)

Receptes

Bacallà confitat amb puré de sobrassada, carbassó i melmelada

Imma Mariscot Bas

Espinacs trinxats

Isidra Maranges

Quiche alsaciana amb poma i sèsam

Francesc Vera

Quiche d'escalivats amb parmesà i oli d'anxoves

Francesc Vera

Flaó amb cristalls de mel

Francesc Vera

Múrgoles amb carpaccio de tonyina

Miquel Màrquez, Isabel Màrquez

Múrgoles farcides d'escabetx de conill amb cremós d'allioli

Miquel Màrquez, Isabel Màrquez

Dolç de múrgoles amb sopa de fruites i encenalls de xocolata

Miquel Màrquez, Isabel Màrquez

Llet d'ovella quallada amb deshidratats

Jordi Roca

Crema de vainilla amb maduixots

Jordi Roca

Terrina de llet de pinyons

Jordi Roca

Quètxup de maduixots i tomàquet amb seitons

Carme Ruscalleda

Tirabecs, pasta, tomàquet i botifarra negra

Carme Ruscalleda

Bacallà, xiitake i salsa d'all i julivert

Carme Ruscalleda

Pastís de roses i menta

Carme Ruscalleda

Rostit de la meva mare

Martí Gironell

Amanida d'endívies i préssecs

Pep Nogué

Amanida de perdiu en terrina i pèsols

Jordi Ribas i Christian Castillo

Sopeta de pèsols amb pernil sec i menta

Mariona Quadrada

Magdalena d'espàrrecs i alls tendres

Mariona Quadrada

Ou ferrat d'ànega amb patates rosses i fetge gras fresc

Jordi Ribas i Christian Castillo

Caneló d'escamarlans

Jordi Ribas i Christian Castillo

'Cataifi' de llamàntol amb xarop de cranc

Mariona Quadrada

Amanida dolça de cuscús

Mariona Quadrada

Suquet de pagre i espardenyes

Jordi Ribas i Christian Castillo

Peu de porc a la llauna

Jordi Ribas i Christian Castillo

Filet amb ceba melosa, mostassa i camembert

Mariona Quadrada

Bacallà amb melmelada de ceba i tomàquet

Mariona Quadrada

Gall del Penedès amb arròs a banda

Jordi Ribas i Christian Castillo

Bloody Mary de fruites vermelles

Jordi Ribas i Christian Castillo

Gelat de xocolata amb poma a la menta

Mariona Quadrada

Flamet amb torrada de gerds

Mariona Quadrada

Bunyols de xocolata amb sorbet de tomàquet i alfàbrega

Jordi Ribas i Christian Castillo

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto