Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

273CUINA Portada
Cuina núm. 273. Octubre 2023

Curri a la catalana!

En aquest número

Plats del mes

Tot el que heu de saber per estar al dia

Text: Salvador Garcia-Arbós

Per fer boca / Entrevista

Robert Lechuga i Anna Carbonell

Casa Parera

Com pot ser que tots els panxacontents parlin d'un restaurant amb quatre mesos de vida? A les entranyes d'una casa modernista de Puig i Cadafalch es cou amb salut de ferro una de les obertures més engrescadores de l'any.

Text: Marc Casanovas / Foto: Pep Herrero i Eduard Pedrocchi

Per fer boca / Gastropistes

10 botigues per a fanàtics del formatge

Arreu del país trobem formatgeries que són molt més que botigues: són temples destinats a retre homenatge al formatge, fer-ne pedagogia, descobrir noves joies i donar pautes de consum, maridatge i conservació. En sortireu amb el cabàs ple!

Text: Laura Conde / Il·lustració: Mar Guixé

Per fer boca / La tria de la directora

El tancament del cercle

El restaurant de Buira forma part del projecte de vida de la família Palau

Text: Judith Càlix / Foto: Bàrbara Chalamanch

Per fer boca / Pròxima parada...

Brussel·les

El cor d'Europa batega amb força, a la capital belga, i també la gastronomia. Als clàssics de sempre, amb les grans icones de la seva cuina, s'hi sumen novetats que aposten per la cuina d'autor i el producte local amb fórmules de degustació suggeridores.

Text: Belén Parra / Il·lustració: Eugènia Anglès

Per fer boca / Caçasabors

Bases de cuina casolanes

Els sofregits i les picades de Cuick s'elaboren al Maresme amb ingredients de proximitat i amb el mateix procés que seguiríem a la cuina de casa.

Text: Oriol Foix / Foto: Cuick

A la cuina

El Menú d'octubre

La tardor ja ha tret el nas i és l'hora de donar la benvinguda a nous ingredients al rebost. Aquest mes, Sandra Pisa ens proposa un menú amb moniato, pebrot vermell, carn de vedella picada i magrana per assaborir receptes delicioses i passar-nos-ho d'allò més bé cuinant.

Text i receptes: Sandra Pisa / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / Master class

És temps de cremes

Si estàveu esperant la tardor amb ganes per recuperar el plaer de menjar sopes i cremes –amb permís del gaspatxo i la vichyssoise–, preneu nota dels consells de Carme Ruscalleda, que ens explica la manera de fer una crema deliciosa i al punt i ens en proposa una de ben original.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Curri a la catalana

En una cuina com la nostra, que és el resultat del pas i la fusió de moltes cultures pel nostre territori, no ens ha fet mai por abraçar, adoptar i adaptar plats forans. Com el curri, una preparació d'origen asiàtic que és el resultat de la suma de moltes maneres de cuinar i d'ingredients d'arreu. Us atreviu a revisar alguns dels clàssics catalans amb curri?

Text i receptes: Manel Guirado / Foto: Becky Lawton / Cuina i estilisme: Eva G. Hausmann

A la cuina / La convidada

Cabrit a l'antiga, amb un cuiner forjat al bressol

A Vic, m'espera Manel Molera i Pascual, un cuiner que m'obsequia amb una recepta de base i cocció simples que em fa sentir com si dinés al menjador de la fonda familiar.

Text: Cristina Serret / Recepta i cuina: Manel Molera / Foto: Mariona Villavieja

A la cuina

Amb fregidora d'aire

Coneixem molt bé l'efectivitat de les fregidores d'aire per cuinar amb molt poc oli i sense encendre el forn ni els fogons. Però, realment li sabem treure tot el suc? I, si us esteu plantejant comprar-ne una, compensa la despesa? Per donar-vos un cop de mà i resoldre aquests dubtes, Pamela Rodríguez, autora del llibre 'Mis recetas con freidora de aire', ens en descobreix les possibilitats.

Edició: Ferran Caldés / Receptes, cuina i fotos: Pamela Rodríguez

A la cuina / Plaers saludables

El dejuni intermitent funciona?

Des de fa temps és tendència i té fama de ser un remei per perdre pes i fer salut. De fet, moltes vegades es parla de dieta intermitent, tot i que no és una dieta.

Text: Magda Carlas

A la cuina

Espinacs, el secundari de luxe

L'arribada de la tardor ens porta molt bones notícies, en l'àmbit gastronòmic, i una és que ja és temps d'espinacs!

Edició: Ferran Caldés / Receptes: David Caballero / Foto: Getty Images

A la cuina / Les postres de casa

Dolços valencians

Aquest mes, ens desplacem al sud per gaudir d'alguns dels dolços més típics del País Valencià amb les receptes que ens ensenya a fer Gemma Clofent. Des dels fartons, amb què podem acompanyar una bona orxata, fins als bunyols de carbassa, passant per una coca deliciosa amb aroma de taronja que descobrireu que podeu preparar en un tres i no res.

Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

A la cuina / Plats amb història

Bon escabetx

Estrenem secció! Cada mes, recuperarem un plat d'un receptari històric de cuina catalana i el posarem al dia. Mossegades d'història!

Text: Redacció / Foto: Mariona Villavieja / Recepta i cuina: Jaime Pérez Sicilia (7 Portes)

Al celler / Tria de tres

Vins amb aroma de castanyer

Aquest mes, tastem tres referències d'arreu del territori que s'han criat en botes de fusta de castanyer.

Text: Joan Lluís Gómez / Receptes: David Caballero

Al celler

Begudes oblidades

Sol i sombra, suau, destornillador, barreja, pomada... Reivindiquem els combinats de tota la vida amb la periodista Esther Martínez, autora del llibre Des de la barra (Rosa dels Vents, 2023).

Text: Esther Martínez / Il·lustracions: Eugènia Anglès

Al celler / Birrologia

Aigua: la majoria silenciosa

La seva composició i el seu perfil són determinants en l'expressió de la resta d'ingredients bàsics de la cervesa

Text i foto: Joan Villar-i-Martí

Al celler / Pel broc gros

Entre vermuts i plats de moixama

Connexió Almeria - Barcelona a El Villa, una vermuteria marinera que aposta amb encert pels 'finos' i les salaons.

Text: Òscar Broc / Foto: Breit Studio i Alba Ricart

Al rebost / El decàleg

Avellanes

Al nostre país, coneixem molt bé els beneficis de la fruita seca, amb conreus arreu del territori. Els metges ens recomanen menjar-ne un grapat al dia i nosaltres us animem a fer-ho descobrint algunes curiositats i sis receptes boníssimes amb avellanes.

Text i receptes: David Caballero / Foto: Getty Images

Al rebost / L'adreça

La ruta gurmet del Cister

A l'antic sindicat de Montblanc, a tocar de l'Oficina de Turisme de la capital de la Conca de Barberà, hi ha el punt de trobada més mengívol d'aquesta comarca d'interior tarragonina.

Text: Carme Gasull / Foto: Mariona Villavieja

Al rebost

Tàndems: restaurants que són cosa de dos

A quatre mans i més enllà de la relació laboral. Parlem de restaurants pensats, creats i conduïts per parelles sentimentals sense la voluntat que siguin llegat o herència per a la seva descendència.

Text: Carme Gasull / Foto: Mariona Villavieja

Al rebost / Tria bé

Cigronet de l'Alta Anoia

Aquest mes, volem conèixer les virtuts d'un dels llegums autòctons més deliciosos que es conreen al nostre país, amb l'ajuda de Bet Florensa.

Text: Oriol Foix / Foto: Enrique Marco i Getty Images

Fora de carta / Pecats venials

Octavi Pujades

L'actor català confessa les seves debilitats gastronòmiques principals.

Text: Joan Callarissa

Fora de carta / Sopa de lletres

Prohibit seure sol

Augmenta el nombre de restaurants i de bars que posen límits de temps i mínim de comensals, entre altres normes. Això posa en perill el model d'hostaleria com a punt de trobada social?

Text: Toni Massanés / Il·lustració: Joan Alturo

Receptes
  •  
  • Sandvitx d’arròs amb salmó i olives
  • Hamburguesa de pebrot amb salsa de porros
  • Crema de porros, xampinyons i albergínia
  • Cigrons amb espinacs i llagostins a l’estil Chana Saag
  • Ous amb espinacs i all tendre
  • Nyoquis amb espinacs i formatge blau
  • Cigrons amb espinacs i bacallà
  • La Vive Rôtie
  • Creps de vedella amb ceba
  • Fricandó de vedella a l’estil kare raisu
  • Suquet d’escórpora amb llet de coco, raïm i picada d’herbes a l’estil tai
  • Cabrit amb moixernons de Cal Ton
  • Costelles de porc a la barbacoa
  • Crestes de bonítol 
  • Bonítol en escabetx
  • Secret de porc amb castanyes 
  • Iogurt amb magrana, nous i moscatell 
  • Flam d’ou 
  • Pastís de poma
  • Fartons 
  • Bunyols de carbassa
  • Coca de llanda de taronja
  • Coc d’ametlles 
  • Crema d’avellanes i cacau 
  • Galetes ràpides d’avellana 
  • Pa de pessic d’avellanes i taronja
  • Col arrissada amb puré de moniato
  • Samfaina picant amb aromes de Madràs
  • Crema de carbassa 
  • Hummus de carbassa amb dips vegetals
  • Avellanes caramel·litzades 
  • Crema de coliflor i avellanes
  • Salsa romesco d’avellanes 
  •  
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto