Sense complicacions!
Plats del mes
Tot el que heu de saber per estar al dia
Per fer boca / Entrevista
Jordi Asensio i Patricia Nieves
Can Culleres
Al Poblenou, a Barcelona, hi ha una casa de menjars on es practica l'activisme gastronòmic: cuina feliç, orgull de barri i cares conegudes, a taula. Can Culleres vol fer-se més petit, però els veïns s'han entossudit a fer-lo créixer.
Per fer boca / Gastropistes
10 plans d'enoturisme que no et pots perdre
Passejar entre vinyes ancestrals, sentir la fresca dels cellers i gaudir de les seves aromes inconfusibles, descobrir varietats de raïm que expliquen la història del territori... Recorrem el país per gaudir d'activitats úniques i singulars.
Per fer boca / La tria de la directora
'Bistrot' de vins i bona cuina
Plaça del Vi 7 és una aposta segura, al Barri Vell de Girona.
Per fer boca / Pròxima parada...
Lima
Epicentre de l'orgull gastronòmic llatinoamericà, a la capital peruana hi ha l'actual millor restaurant del món, Central, i un bon grapat de xefs de diverses generacions, amb establiments i estils propis, que treballen per prestigiar la ciutat com a destinació culinària.
Per fer boca / Caçasabors
Patates fregides amb consciència social
A Vic, la Fundació Sant Tomàs, que dona feina a persones amb discapacitat intel·lectual, és l'única de l'Estat que elabora patates fregides.
A la cuina
El Menú de setembre
Arriba el moment de començar a acomiadar-nos de l'estiu i donar la benvinguda a la tardor omplint el cistell amb ingredients de temporada, com el cogombre, l'arròs, les cloïsses i les figues, i preparant plats tan bons com els que ens proposa Sandra Pisa per al menú d'aquest mes.
A la cuina / Master class
Com coure mongetes a casa?
Hi ha un acord universal sobre els beneficis de menjar llegums i incorporar-los a la nostra dieta, i les mongetes seques són uns dels més populars. Si bé és cert que les podem comprar cuites, coure-les a casa no és gens complicat i ens permet gaudir de varietats que no se solen trobar cuites. Carme Ruscalleda ens ho explica!
A la cuina
Oda a l'escabetx
És un plat d'origen medieval, vingut a través dels àrabs. Sobretot, és una tècnica de conservació per a carn, peix i hortalisses, en què la combinació del vinagre, l'oli d'oliva, l'aigua (si es vol, vi blanc), la sal, l'all, el llorer i altres espècies són clau per fer la poesia.
A la cuina / La convidada
Uns caragols amb molta història
M'acosto fins a Linyola, al Pla d'Urgell, per conèixer en Jordi Vilamajó, que m'explica com prepara els caragols a la palla i em desvetlla tots els secrets d'una recepta que l'ha fet suar de valent.
A la cuina
Els plats més virals
Tot just fa dos anys que Júlia Rovira va crear @vadesabores amb la voluntat d'inspirar i motivar les persones a menjar més bé, amb receptes fàcils i saboroses, amb pocs ingredients de temporada i de proximitat. I el resultat de la seva decisió ha estat un èxit indiscutible. Actualment, les seves receptes tenen gairebé mig milió de seguidors a Instagram i 400.000 a TikTok.
A la cuina / Plaers saludables
Existeix una dieta per guanyar múscul?
Tenir una musculatura espectacular és el somni de moltes persones, però, tot i que hi hagi un munt de dietes i suplements per tenir la musculatura al punt, no hi ha cap fórmula màgica per aconseguir-ho
A la cuina
Amb poma
És la fruita més temptadora de totes, i no ens estranya gens ni mica, si tenim en compte les possibilitats que ofereix, a la cuina, tant per preparar dolços com per acompanyar receptes salades.
A la cuina / Les postres de casa
Berenars per tornar a l'escola
Que no us estranyi si als petits de casa els costa tornar a l'escola després de les vacances d'estiu. Al cap i a la fi, als adults ens passa una mica el mateix amb la feina, oi? Per sort, Gemma Clofent aquest mes ens proposa tres receptes per berenar que són ideals per carregar les piles i que són perfectes per a totes les edats!
Al celler / Tria de tres
El most, l'essència dels vins
Tres mosts que demostren com és d'important una bona base per aconseguir un resultat excel·lent
Al celler
Cellers compartits
Abaratir costos, reduir riscos i afavorir l'aparició de nous vins són alguns dels objectius d'una fórmula que es va fent lloc al sector. Són els vivers de cellers que, cadascun a la seva manera, busquen el mateix: que emprendre en el món del vi sigui més fàcil.
Al celler / Birrologia
Llevat: el cerveser a l'ombra
Consumeix els sucres provinents dels malts, fent de la cervesa un producte fermentat. A més, produeix el CO2, l'alcohol i un bon grapat de subproductes aromàtics.
Al celler / Pel broc gros
'Quintos', tapes i vermuts en un celler que fa barri
Búnquer popular allunyat del turisme, la Carol és una bombolla en una Barcelona en plena crisi d'identitat.
Al rebost / El decàleg
Porro
Parent de l'all i de la ceba, fa més de 4.000 anys que és part de la nostra dieta i s'ha convertit en protagonista d'amanides, salses i elaboracions amb nom propi, tant a la península Ibèrica com als països del nostre entorn, especialment a França.
Al rebost / L'adreça
El primer 'colmado' de fumats del país
L'evolució natural de Rooftop Smokehouse, un obrador tan singular com l'espai on se situa, l'antiga Fàbrica Lehmann, pulmó creatiu del barri de l'esquerra de l'Eixample barceloní.
Al rebost
Les 5 llavors imprescindibles al teu rebost
Cada vegada és més fàcil trobar llavors de tota mena i, per tant, aprofitar-ne els beneficis. Més enllà de modes passatgeres i de paraules grandiloqüents com superaliment, la veritat és que tenir a mà un pot amb llavors de gira-sol, de carbassa, de xia, de lli o de sèsam és recomanable per donar un toc original als plats i un punt diferent de sabor.
Al rebost / Tria bé
Melmelada
D'entre les diverses maneres que hi ha de conservar la fruita, la melmelada és una de les que ens agraden més, sobretot perquè ens permet gaudir de fruita de temporada tot l'any, especialment a l'hora d'esmorzar i de berenar.
Fora de carta / Pecats venials
Carlos Cuevas
L'actor català revela les seves temptacions gastronòmiques més inconfessables.
Fora de carta / Sopa de lletres
El gust és en la varietat... local
La imitació de comportaments i estratègies en la gastronomia ha dut a una mena de globalització que ha deixat de banda propostes i receptes pròpies i més sostenibles.
- Peix del dia, coco, cereal andí
- Carpaccio de cogombre amb menta
- Mongetes cuites, sopa i saltat
- Amanida amb bacallà dessalat
- Ous turcs exprés
- Sandvitx amb pa integral de llavors
- Amanida de peres, foie-gras i fruita seca
- Sandvitx de gambes amb salsa picant
- Pastís ràpid de porros
- Porros gratinats
- Flautes de pollastre
- Cloïsses a la marinera
- Sardines en escabetx de fonoll marí i raïm
- Bonítol en escabetx de remolatxa, bulb de fonoll i vinagreta d’herbes
- Caragols a la palla
- ‘Tacos’ de lluç amb maionesa de llima
- Bistec tàrtar
- Cuixetes de pollastre rostit amb pomes i herbes
- Clotxa d’arengades
- Pastís de xocolata i figues
- Pa de pessic de carbassa al forn amb taronja
- Roses de poma i pasta de full
- Creps farcides de compota de poma
- Arròs integral amb remolatxa
- Patates escabetxades
- Escabetx d’hortalisses amb gingebre i llimona
- Amanida de poma, api, cogombre i raves
- Galetes de civada i plàtan
- Xips d’arrel de porro
- Porros al forn amb herbes
- Sopa fàcil de porro i api
- Porros a la vinagreta