cuina.cat

menjar | beure | viure

Portada Cuina 121
Cuina núm. 121. Juliol 2011
Sabors d'estiu. Posem a taula els més frescos de l'hort
Mercat / Al cistell
Meló groc
El més dolç i aromàtic
Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)
Mercat / Al cistell
Margalló
Cors de palmera
Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)
Mercat / Al cistell
Anxova de l'Escala
Els aperitius salats del mar
Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)
Mercat / Al cistell
Wasabi
La pasta picant del Japó
Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)
Mercat / Al cistell
Mantega de cacauet
Per a entrepans nord-americans
Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)
Mercat / Al cistell
Melmelada d'albercoc
Dolçor concentrada
Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)
Mercat / Al cistell
Sípia
Més enllà de la tinta
Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)
Mercat / Al cistell
Formatge gorgonzola
Un lacti blau originari del nord d'Itàlia
Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)
Mercat / Al cistell
Tapa plana
Peça de carn de vacum
Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)
Mercat / Al cistell
Xufla
D'Egipte a l'orxata valenciana
Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)
Mercat / Adreces gormandes
Una botiga de pagès al Raval de Barcelona
Isabel Rallo fa venda directa de les verdures que el seu marit, Joan Castan, conrea al Baix Llobregat
Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)
Mercat / Tant de gust
Vedella Pirinat
Sana i sostenible
Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)
Mercat / Taula de tast
Blancs i del Penedès
Vins i caves per a diferents situacions i àpats estiuencs
Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)
Mercat / Glop a glop
El xarel·lo no és només blanc
Camp de 2 en vinifica de vermell des de l'any 2007
Josep Sucarrats (text)
Fogons / Bo i sa
Menú de juliol
La xef maresmenca enceta l'àpat del mes recomanant-nos dos formatges blaus, artesans i catalans, que heu de tastar.
Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)
Fogons
Pebrots
L'amic americà
Van venir del nou món per quedar-se. Ara, en tenim molts i de molts diferents. Aquesta hortalissa d'estiu pot ser una verdura o una espècia, coenta o dolça, però sempre saborosa i adaptable a molts plats del nostre receptari.
Francesc Murgadas (text), Mariona Quadrada (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)
Fogons
Canapès
Semblaven viure moments de decadència, però, habituals de festes i celebracions, es resisteixen a desaparèixer i ara es transformen en petites obres d'art gastronòmiques.
Jesús Torné (text), Jordi Anglí (receptes i cuina), Mariona Villavieja (fotografia)
Fogons / I per postres...
Oh! Coco...
Contrast de textures, combinació exòtica, presentació sorprenent! Jordi Roca treu el suc més sorprenent a una fruita exòtica.
Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)
Sortim / Genis del foc
Jaume Subirós
El Motel
Aquest mes celebrem el primer mig segle del restaurant que va impulsar i reivindicar la renovació de la cuina catalana. Des de fa més de trenta anys, el comanda aquest home ubicu -simultaneja la seva activitat entre el restaurant de Figueres i el de Roses, l'Almadraba- capaç d'atendre alhora els fogons i la sala amb la mitja rialla múrria que tan bé el descriu.
Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)
Sortim / A fons
El Bulli, punt i a part
Falta tot just un mes perquè el capítol més fèrtil de la història de la cuina catalana es tanqui. El restaurant de Cala Montjoi, considerat per consens -més enllà de guies i llistes- el millor del món, es converteix en fundació. Ens preguntem quin llegat deixarà. Ferran Adrià no respon.

 

Xavier Moret (text), Enrique Marco (fotografia)
Sortim / Restaurants
Molí de Xim
L'Ebre català al plat
Carme Gasull (text)
Sortim / Espai dels lectors
La tòfona d'estiu
Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.
Opinió / Petits fours
1.846 receptes
Adrià tanca El Bulli amb un homenatge a Escoffier
Salvador Garcia-Arbós (text)
RECEPTES
Croquetes de formatge blau
Carme Ruscalleda
Llagostins (inspirats en una pintura de Riera i Aragó)
Carme Ruscalleda
Migas amb ploma ibèrica
Carme Ruscalleda
Flams al vapor i amanida dolça
Carme Ruscalleda
Rotllets de colors
Mariona Quadrada
Amanida amb pebrot cuit
Mariona Quadrada
Coquetes de pebrot i bacallà
Mariona Quadrada
Pastissets de pebrot amb gelatina d'alfàbrega
Mariona Quadrada
Canapè dolç de xocolata amb avellanes
Jordi Anglí
Canapè de 'tataki' de tonyina amb olives i ous de salmó
Jordi Anglí
Canapè de botifarra negra amb melmelada de pebrot escalivat
Jordi Anglí
Canapè de condonyat i formatge
Jordi Anglí
Pols gelada de coco amb galeta
Jordi Roca
Mousse de coco amb crema d'alvocat
Jordi Roca
Escuma de coco amb sorbet de rovell d'ou
Jordi Roca
Rotllets
Montse Tàpia
El meló de tres colors a la gelea de moscat
Jaume Subirós
Sorpresa amb albercocs
Pilar Espachs Pagès
Cercador Index Històric
Cercador Index Històric
Senzill, ràpid i ideal per quan sigueu molts a taula
Els humans ja en menjaven fa uns 30.000 anys, segons han conclòs els treballs arqueològics en una cova de Benidorm
Amb Great Coffee App aprendreu a preparar 16 begudes a base de cafè exprés
A partir de l’1 i fins al 12 de setembre, els més petits seran els cuiners convidats al programa
Tres motlles de gelats resistents a temperatures extremes

Xarxes socials

Últims comentaris
Últims comentaris
Redacció

Hola aitana1710, pots posar-hi caramel però vigila perquè aleshores et pot quedar una mica massa dolç!

aitana1710

En vez de mantequilla para el molde se podria poner un caramelo?

Redacció

Hola cbulto. És cert, a iTunes val 2,69 €. A la Mac App Store sí que és gratuïta i per això ens vam confondre. Ja ho hem corregit. Gràcies!

Participa-hi i assisteix de franc al taller organitzat pel CUINA i els supermercats Bonpreu-Esclat
Participa-hi i guanya un àpat per a dues persones a l'Aula Restaurant de l'Escola d'Hoteleria CETT de Barcelona
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de: