Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada cuina 135
Cuina núm. 135. Agost 2012

Tomàquets. Receptes amb els més bons de l'any

En aquest número

Mercat / Al cistell

Préssec de Pinyana

Mida gran, color gran i carn forta

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Rossellona

La competència de les cloïsses

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Carbassó rondini

Tendre, rodó i molt estiuenc

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Oli d'Argània

Un luxe artesà, berber i aromàtic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pa d'espelta

La farina dels matrimonis romans

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Sajolida

L'herba de les olives

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Arròs verd

El vietnamita més atractiu

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Fideu 'soba'

La pasta de fajol japonesa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Amaretto

El licor d'ametlla

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Aviram de qualitat

La família Capdevila fa cent anys que s'hi dedica

Francesc Murgadas (text), Enrique Marco i Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Els sabors, les aromes i els colors de Girona

La parada del mercat de Sant Feliu de Guíxols Made in Girona ofereix la varietat del paisatge i de la cuina locals

Carme Melià (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Delícies de l'Ànec

El foie de secà

Ànnia Monreal (text), David del Val (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Cerveses

Cinc birres catalanes per refrescar-nos aquest estiu

Àngel Garcia Petit (text)

Mercat / Glop a glop

Vins sense complexos a l'abast de tothom

El celler Alemany & Corrio segueix un camí propi

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú d'agost

El fort de l'estiu esclata de colors en un àpat refrescant que aposta radicalment pels productes propis de la temporada.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Tempura

Tant si va ser Marco Polo com els portuguesos els qui van dur a l'Orient la tècnica de fregir els arrebossats per immersió, el fet és que ha estat un viatge d'anada i tornada. Després de triomfar al Japó, Europa la redescobreix ara.

Francesc Murgadas (text), Iker Erauzkin (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Tomàquets

Buits, plens, d'amanir, madurs o per sucar el pa. És una de les hortalisses més versàtils, que ara reivindica les varietats més antigues com a contrapunt als exemplars insípids que han conquerit el mercat.

Ànnia Monreal (text), Pep Nogué (receptes), Cristina Rivarola (fotografia)

Fogons / I per postres

Gelatines

El més jove dels germans d'El Celler de Can Roca ens porta a taula, aquest mes, les llaminadures més estantisses.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

David Solé

Barquet

Poc s'imaginava la iaia Angeleta que el seu Bar Quet continuaria navegant mig segle després, amb els néts, els dos germans David i Fidel Solé. La cuina tradicional de Tarragona, amb l'omnipresent romesco, la recuperació de plats tradicionals amb un punt de novetat i l'aposta per una gastronomia de temporada marquen el camí a seguir per mantenir l'esperit popular.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

La cuina del delta de l'Ebre

Instal·lats en l'aiguabarreig, els habitants d'aquest tros de Catalunya han bastit, al llarg dels segles, un receptari tan únic com el paisatge que els envolta. Ens hi desplacem per tastar-hi arrossos, anguiles, musclos, ostres i altres peculiaritats que no trobareu enlloc més.

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Cal Jet

El nou restaurant de muntanya

Manel Guirado (text)

Sortim / Espais dels lectors

Sopes fredes

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Opinió / Petits fours

Excel·lència industrial

La bona indústria també pot fer bon producte

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Trencadís ideal per anar de pícnic

Carme Ruscadella

Sardines, tomàquet i fino

Carme Ruscadella

Hamburguesa de cabrit i albergínia en tempura

Carme Ruscadella

Neu d'aromes de Montserrat i infusió de farigola

Carme Ruscadella

Tempura de salicòrnia, pop i musclos

Iker Erauzkin

Tempura de surimi: 'fish&chips all in'

Iker Erauzkin

Tempura de gambots, meló i plàtan fregit

Iker Erauzkin

Tempura de miniverdures

Iker Erauzkin

Pizzetes de tomàquet i carbassó amb cremós de Mas Alba

Pep Nogué

Salmorejo de tomàquet de quarantena amb gambes vermelles

Pep Nogué

Brasejat de tomàquet amb verdures estiuenques i sardines a la brasa

Pep Nogué

Confitura de tomàquet cor de bou amb vainilla i assortiment de formatges de cabra

Pep Nogué

Aspic de pinya i fonoll

Jordi Roca

Gelatina de cirera i amaretto

Jordi Roca

Gelatina cruixent de vainilla

Jordi Roca

'Crumble' de fruites

Montse Tàpia

Arròs negre amb albergínia, ceps i allioli negat

David Solé

Sopa freda de tomàquet i guacamole

Restaurant Cullera de Boix

Pa amb vi i sucre

M. Teresa Munné Alsina

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto