Consells de cuina La Vanguardia

10 receptes amb conill

Us proposem 10 plats amb aquesta carn deliciosa i saludable, massa sovint oblidada!

CUINA.CAT

03/04/2018

La carn de conill és un tipus carn blanca que destaca per ser pobra en colesterol i en greix, fàcil de digerir i mastegar. Té un contingut molt destacat en proteïnes d'alt valor biològic, en vitamina B12 (ideal per a dones embarassades) i en potassi, seleni i fòsfor. Després d'uns anys d'ostracisme, sembla que, de mica en mica, la gent torna a incorporar-la a les seves dietes. Això és una bona notícia, sens dubte. I és que, a banda de ser una de les carns més sanes que es poden consumir, té moltes aplicacions. Aquí us n'ensenyem unes quantes!

Conill a la graella amb carxofes

Conill a la graella amb carxofes Becky Lawton

Conill a la graella

Comencem amb una recepta senzillíssima. A més, es tracta d'un plat força saludable, ja que, a banda de comptar amb una carn magra, aprofitem els avantatges de cuinar a la graella: no hi ha greixos afegits, no s'augmenta el contingut calòric del producte i la carn es manté tendra i sucosa.

Llegiu la recepta completa

Conill desossat i farcit

Conill desossat i farcit

Conill desossat i farcit

Si no teniu gaire temps o no us en veieu capaços, el millor serà que demaneu a la mateixa carnisseria que desossin el conill. Si voleu intentar-ho, deixeu el conill pla, d'esquena contra la taula, i feu servir un ganivet petit i afilat. Al farcit, hi afegim escarola i poma laminada; per a la presentació, ho arrebossem amb una picada de festucs.

Llegiu la recepta completa

Conill amb gambes

Conill amb gambes

Conill amb gambes

Les espatlletes de conill guisades són una recepta amb una llarga trajectòria a la nostra cuina. Aquí les rostim a foc lent amb una ceba i dues pastanagues tallades a rodelles; al cap d'una estona, hi afegim 100 ml vinagre i un fons de carn. Les acompanyem amb unes gambes grosses, de manera que obtenim un mar i muntanya senzill i auster però suculent.

Llegiu la recepta completa

Romesco de conill

Romesco de conill

Romesco de conill

Aquesta recepta enllaça la tradició culinària del conill amb la del romesco. El pebrot per elaborar aquesta salsa típica del Camp de Tarragona fa uns dos centímetres i mig d'amplada, és sec i té un color grana. Si no en trobeu, feu servir nyores, que són més conreades.

Llegiu la recepta completa

Arròs amb conill i verdures a la cocota

Arròs amb conill i verdures a la cocota

Arròs amb conill i verdures a la cocota

La cocota és una cassola de parets altes, rodona i ovalada, molt freqüent a la cuina francesa. Normalment la seva tapa disposa d'una obertura que permet la sortida del vapor. En certa manera, és un concepte semblant al del wok, ja que permet que la calor es distribueixi de manera uniforme i facilita d'aquesta manera l'estalvi d'energia. Si no en teniu, feu servir una cassola convencional.

Llegiu la recepta completa

Conill amb salsa i puré de pastanaga / Becky Lawton

Conill amb salsa i puré de pastanaga / Becky Lawton Becky Lawton

Conill amb salsa i puré de pastanaga

Per fer aquest plat, us caldrà un conill tallat a quarts. Especejar el conill (és a dir, tallar-lo a peces) és una tasca delicada que requereix destresa, precisió i certa pràctica. Us recomanem, per tant, que demaneu a la carnisseria que ho facin ells. A l'hora de fer el conill, a foc molt lent, recordeu que, com més temps el deixeu coure, millor serà el resultat. El temps de referència serien unes 2 hores.

Llegiu la recepta completa

Conill amb cargols i allioli

Conill amb cargols i allioli

Conill amb cargols i allioli

En aquest cas, heu de desossar el conill, però és important que reserveu els ossos. Us serviran, un cop rostits, per fer la salsa, per a la qual també utilitzareu un tomàquet, herbes aromàtiques i vi negre.

Llegiu la recepta completa

Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

Doncs sí: el conill també és bo arrebossat! Aquí l'acompanyem amb una amanida de cogombre i iogurt que ens recorda una mica al tzatziki, aquest aperitiu fred típic de la cuina grega, persa i turca. En aquest cas, però, no hi afegim all i no ratllem el cogombre, sinó que el tallem a rodanxes.

Llegiu la recepta completa

Conill en escabetx amb aroma de cítrics

Conill en escabetx amb aroma de cítrics Food Photos / Cristina Rivarola

Conill en escabetx amb aroma de cítrics

Un dels trets essencials d'aquest plat són els cumquats, un tipus de cítric originari de la Xina que, com els altres fruits del seu gènere, és ric en vitamina C i en flavonoides. Es tracta d'una fruita semblant a una taronja petita que té una pell comestible i curiosament més dolça que l'anterior, més amarga i àcida. Per rematar l'aroma cítrica d'aquest plat, hi afegim una pela de llimona i una de taronja.

Llegiu la recepta completa

Espatlleta de conill amb el llom farcit d'orella de porc i orellanes

Espatlleta de conill amb el llom farcit d'orella de porc i orellanes

Espatlleta de conill amb el llom farcit d'orella de porc i orellanes

I acabem amb un plat que agradarà doblement als amants de la carn. Per una banda, tenim el conill, del qual n'aprofitarem el llom i les espatlletes. Per l'altra, l'orella de porc bullida, que servirà de farcit juntament amb les orellanes.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 abr

II Cuina Lírica

La Fundació Catalunya La Pedrera presenta la segona edició del cicle Cuina Lírica, que vol posar...

05-22 abr

II QuintoTapa

L'Ajuntament de Sant Just Desvern (Baix Llobregat) i l'Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) organitzen...

20-22 abr

La carxofa al Prat

La carxofa és la verdura més emblemàtica del Prat i del Baix Llobregat. Té més de cent...

21-22 abr

All Those Food Market 2018

Després de l'edició nadalenca, que va congregar més de 20.000 assistents, el mercat torna al Teatre...

Portada Cuina 214

PEIX 'LOW COST': MIL ESPÈCIES BÉ DE PREU I BONÍSSIMES!

  • Uns àpats de llibre
  • Els platillos populars tenen qui se'ls estimi

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto