Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 idees amb civada

Un cereal sense gluten, energètic, nutritiu i molt fàcil de digerir

DAVID CABALLERO

02/08/2021

La civada es fa servir en gra, en flocs, en forma de farina i en forma de beguda vegetal. Els països nòrdics en són grans consumidors. És un aliment que produeix una gran sacietat i que té una alta qualitat nutricional, i per això és un gran aliat si el que volem és perdre pes. Per consumir la civada correctament, és important posar-la 24 hores en remull i després bullir-la, així el midó es cuina perfectament i no causa problemes intestinals.

01 'Pancakes' de civada, plàtan i kiwi

'Pancakes' de civada, plàtan i kiwi

'Pancakes' de civada, plàtan i kiwi

Podem adquirir civada de moltes maneres diferents: sencera, en gra, en forma de farina, en flocs, en segó, com a beguda... És fàcil de fer servir d’una manera o altra, segons la recepta. En el plat que us proposem, es fa servir farina de civada.

02 'Flapjacks' de mel i orellanes

'Flapjacks' de mel i orellanes Becky Lawton

'Flapjacks' de mel i orellanes

La civada aporta un sabor elegant i delicat allà on l’incloem. També ens dona una textura cruixent, per exemple, en crumbles, bases de pastissos, musli, etc. Un bon exemple són aquests 'flapjacks' de mel i orellanes que us proposem.

03 Galetes de civada amb farina d'espelta i nabius vermells

Galetes de civada amb farina d'espelta i nabius vermells

Galetes de civada amb farina d'espelta i nabius vermells

Amb la civada podem fer pa, magdalenes, galetes, pans de pessic, pastissos, triturar-la per fer beguda, fer-la servir tal qual, mesclada amb líquids, iogurt o altres cereals, per fer musli o porridge (farinetes). Aquestes galetes de Gemma Clofent en són un bon exemple.

04 Pollastre amb salsa de nous

Pollastre amb salsa de nous

Pollastre amb salsa de nous

La civada és un cereal molt versàtil: la podeu trobar en un esmorzar saludable, en un berenar nutritiu o per fer plats, crua (arrebossar un pit de pollastre) i cuita (per a un risotto). Aquest pollastre arrebossat i amb salsa de nous és, senzillament, una idea deliciosa!

05 Batut de taronja, pastanaga, maca i cúrcuma

Batut de taronja, pastanaga, maca i cúrcuma Becky Lawton

Batut de taronja, pastanaga, maca i cúrcuma

Tot i que la civada és gluten free, un consum elevat, però, o si som nous consumidors d’aquest cereal, pot provocar, al principi, algunes molèsties com gasos o mals de panxa, perquè té un contingut de fibra elevat. Per començar, podeu optar per aquest batut vegetal que inclou beguda de civada.

06 Bombó de carbassó i civada

Bombó de carbassó i civada

Bombó de carbassó i civada

La civada és un cereal ric en fibra, minerals, vitamines i àcids grassos, entre altres nutrients. Us proposem gaudir-la amb aquest bombó de carbassó i civada d'Ada Parellada. Us encantarà.

07 Coca dolça de flocs

Coca dolça de flocs Becky Lawton

Coca dolça de flocs

Si volem consumir-la en flocs, la millor manera és deixar-los en remull, per exemple, en un te, un iogurt, llet, etc., unes dotze hores (l’overnight oat, tan de moda actualment). Proveu-los amb aquesta coca dolça!

08 Rogers amb cereals i safrà

Rogers amb cereals i safrà

Rogers amb cereals i safrà

Un cop bullida, feu-la fer servir per fer risottos, salteu-la amb verdura, afegiu-la a una amanida o un poke bowl, feu-ne hamburgueses o mandonguilles... També podeu optar per combinar-la amb altres cereals com en aquest plat de peix de Montse Estruch.

09 Bombons d'almívar de llet

Bombons d'almívar de llet

Bombons d'almívar de llet

Amb civada podeu fer masses, tot i que no panifica tan bé com la farina de blat, amb la què es pot barrejar per obtenir més bon resultat. Feu-ne pa, pasta, pizza, masses per a creps o bunyols... O decanteu-vos per una delícia dolça com els bombons d'almívar de llet que prepara Gemma Clofent.

10 Cuscús complet

Cuscús complet Maria Ángeles Torres

Cuscús

La civda té un índex glucèmic baix, amb molts hidrats de carboni i proteïnes, així que és ideal per als esportistes. I, estem convençuts que després de fer esport, us encantarà poder tastar aquest cuscús complet que us proposem.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: