Troba la teva recepta

10 plats amb flors

La primavera és temps de flors, i nosaltres ho celebrem amb 10 receptes que en porten!

CUINA.CAT

26/03/2019

Tot i que s'han posat de moda a la cuina d'alguns resturants, les flors encara tenen una presència residual en el nostre dia a dia. Aquí les volem reivindicar per tres motius: afavoreixen l'estètica de les nostres creacions culinàries, hi aporten sabor i perfum i, en alguns casos, fins i tot tenen propietats nutricionals beneficioses. A més, serveixen per acompanyar tota mena de plats. És important, això sí, que us assegureu, a l'hora de comprar-les, que estan netes de pesticides.

Caneló de gambes i litxis amb emulsió de coco i flors silvestres

Caneló de gambes i litxis amb emulsió de coco i flors silvestres

Caneló de gambes i litxis amb emulsió de coco i flors silvestres

Per elaborar aquesta recepta farem servir dos tipus de flors. Per una banda, de romaní, que tenen un color violaci i un sabor molt aromàtic però més suau que el de la fulla. Per l'altra, de gessamí, blanques i dolcenques, molt utilitzades a la gastronomia d'Indonèsia. L'altre tret distintiu d'aquest plat són els litxis, una fruita originària de la Xina que conté molta vitamina C i antioxidants.

Llegiu la recepta completa

Sopa de pèsols amb flors de ceba

Sopa de pèsols amb flors de ceba

Sopa de pèsols amb flors de ceba

Sabíeu que la flor de la planta de la ceba també es pot menjar? Si no teniu el gust de conèixer-la, nosaltres us la presentem. És lleugerament picant, igual que la ceba però amb un gust més subtil. Una altra opció per decorar aquesta sopa de pèsols són els crisantems.

Llegiu la recepta completa

Amanida de provolone, cirerols i flors

Amanida de provolone, cirerols i flors

Amanida de provolone, cirerols i flors

Les flors de ceba també serien ideals per acompanyar aquesta amanida i aportar-hi la seva personalitat singular. El protagonista indiscutible del plat, però, és el provolone, un formatge italià de pasta filada elaborat amb llet de vaca. Té un sabor delicat i una escorça tova i brillant. Aquí el passem per una paella molt calenta fins que quedi ben daurat per tots els costats.

Llegiu la recepta completa

Tempura de carxofa

Tempura de carxofa Anna Garcia Frigola

Tempura de carxofa

Si abans parlàvem de les flors de romaní, ara introduïrem les flors de farigola, una altra de les plantes aromàtiques icòniques de la zona del Mediterrani. Se les acostuma a utilitzar en amanides o per aromatitzar vins, licors o salses. No cal dir que són un ingredient ideal per perfumar els vostres plats.

Llegiu la recepta completa

Coca de tonyina en sashimi amb pols de taronja

Coca de tonyina en sashimi amb pols de taronja

Coca de tonyina en sashimi amb pols de taronja, flors i escarola

Aquest plat porta una dosi doble de flors: una de roses i una altra de violetes. De les roses, n'aprofitem els pètals i a més hi posem unes gotes d'aigua de rosa. De les violetes, en posem una mica de confitura, d'aroma molt delicada. Si a tot això hi afegim la pols de taronja i una mica de suc de maduixa, el resultat és un festival de sabors florals i afruitats.

Llegiu la recepta completa

Laminat de vedella tèbia

Laminat de vedella tèbia

Laminat de vedella tèbia, polenta i gorgonzola

Els pètals de flors (al vostre gust) són el complement perfecte per a aquest plat. Es tracta d'una recepta amb clares influències italianes, concretament del nord del país: un carpaccio lleugerament escalfat acompanyat de polenta i de gorgonzola, un formatge blau elaborat amb llet de vaca originari de la ciutat homònima, situada a prop de Milà.

Llegiu la recepta completa

Calamars amb crisantems

Calamars amb crisantems

Calamars amb crisantems

El crisantem és una flor amb certa presència a la gastronomia xinesa; se n'afegeix en algunes sopes, al xopsuei... Però la seva aplicació més estesa és el te, que contribueix a desintoxicar l'organisme. En el cas de la recepta que us proposem, té una funció aromàtica, juntament amb l'alfàbrega i el julivert.

Llegiu la recepta completa

Guisat de tripa de bacallà

Guisat de tripa de bacallà

Guisat de tripa de bacallà

Ja hem vist que les flors poden acompanyar plats de muntanya i plats de mar. Aquí tenim les dues coses alhora: tripa de bacallà i botifarra negra de Vacarisses. A banda de flors, hi posem julivert, farigola, llorer i pebre. La gamma de matisos gustatius, com veieu, és ben àmplia!

Llegiu la recepta completa

Macedònia d'estiu

Macedònia d'estiu

Macedònia d'estiu

Sembla que la calor comença a instal·lar-se de manera definitiva. Arriba el temps, doncs, de les postres refrescants. Aquesta macedònia porta fins a nou fruites diferents: maduixetes, groselles, nabius, kiwi, meló, mango, préssec, suc de taronja i pitahaya (procedent d'Amèrica i de sabor dolcíssim). Això ho rematem amb tres tipus de flors: de saüc, de gardènia i de passionera.

Llegiu la recepta completa

Whom The Shell Tolls

Whom The Shell Tolls

Còctel Whom The Shell Tolls

L'univers cocteler ha esdevingut infinitament complex al llarg d'aquests últims anys. Un dels ingredients pels quals ha apostat són precisament les flors. El còctel que us proposem s'elabora amb tres begudes alcohòliques: Domaine de Chanton (un licor de gingebre), armanyac blanc (un tipus de brandi) i Aperol (un licor d'origen italià més dolç que el Campari).

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto