Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 postres amb préssec

Arriba el temps dels préssecs! Gaudiu-lo en les vostres preparacions dolces

02/07/2019

En pastissos, gelats, cremes, mousses, melmelades, 'macarons'... les possibilitats del préssec en el món dolç són molt variades, la seva dolçor i gust deliciós es poden mostrar en diferents tècniques, formes i textures. El trobem a les fruiteries sobretot de juny a agost, encara que en podem trobar varietats primerenques a l'abril, o de més tardanes al novembre. Per poder treure el màxim profit de les vitamines i antioxidants dels préssecs, convé menjar-se'ls amb pell. Si la textura de vellut de la pell se'ns fa difícil, podem optar per les nectarines.

Melmelada de préssec i mango

Melmelada de préssec i mango

Melmelada de préssec i mango

Una de les formes més habituals de consumir préssec és en forma de melmelada. En el cas que us presentem acompanyem el préssec d'una altra fruita dolça de pinyol, de gust irrestistible, el seu cosí llunyà exòtic, el mango. Utilitzem les dues fruites en proporcions molt similars, amb un resultat boníssim i una elaboració força senzilla. Si, a més, ho condimenteu amb un toc de canyella o de clau, n'obtindreu una melmelada sublim.

Llegiu la recepta completa

Pastís de préssec i 'amazake'

Pastís de préssec i 'amazake'

Pastís de préssec i 'amasake'

Us presentem un pastís molt original, amb gustos de caire més oriental, tècniques singulars, però senzilles, i amb un resultat final excepcional. L'amasake d'arròs integral és una crema dolça i deliciosa, ideal per consumir-la en postres o afegint-hi fruita, o melmelades. També la podem utilitzar com a base de púding. La fermentació del cereal es realitza afegint-hi 'koji', un ferment natural que transforma l'arròs cuit en aquesta deliciosa crema, sense cap enzim artificial.

Llegiu la recepta completa

Pasta de full amb préssec de vinya i vainilla

Pasta de full amb préssec de vinya i vainilla

Pasta de full amb préssec de vinya

El préssec de vinya és la varietat més coneguda d'aquesta fruita, de color groc intens, carnós i dolç però amb un petit toc àcid que el fa molt agradable al paladar. Aquestes postres consten de tres elements, que tots junt formen un conjunt intensament aromàtic. Hi trobem un element cruixent -la pasta de full-, que farcim de daus de préssec amb un lleuger caramel, i un gelat de vainilla, que sempre queda bé per acabar d'arrodonir unes postres.

Llegiu la recepta completa

Arròs amb llet i sopa de préssec

Arròs amb llet i sopa de préssec

Arròs amb llet i sopa de préssec

Un arròs amb llet diferent, on l'arròs és cruixent i cada gra manté l'individualitat, i la llet és un gelat, de llet merengada. El préssec l'afegim en estat líquid, en una sopa. Per fer-ho, trieu préssecs ben madus, peleu-los, talleu-los a cubs, tritureu-los i coleu-ho perquè quedi un líquid fi i homogeni. Hi podeu afegir una mica de suc de préssec per allargar-ho. Si no teniu temps ni material per fer el gelat, el podeu comprar fet.

Llegiu la recepta completa

Pastís de mousse de préssec

Pastís de mousse de préssec Gemma Clofent

Pastís de mousse de préssec

La nostra pastissera de capçalera ens ofereix una recepta de postres molt gustosa alhora que senzilla. El pastís s'assenta sobre una base feta amb galetes i mantega. La part interior, la gran protagonista de la recepta, és la mousse de prèssec, de textura suau, airejada i delicada, on el préssec en almívar i el licor de préssec hi donen un perfum afruitat que fan que aquest pastís tingui una gran aroma de préssec.

Llegiu la recepta completa

Copeta de recuit

Copeta de recuit

Copeta de recuit, préssec i alfàbrega

Aquestes postres les presentem en copeta de còctel, afegint cada ingredient per capes. A sota de tot hi posem el recuit de drap, un formatge fresc amb una elaboració que segueix un procés tradicional, semblant a la del mató. El tret singular d'aquest producte és trobar-los embolicats amb un drap de cel·lusosa que els manté la forma, en permet l'escorregut per eliminar-ne el xerigot. És tou, untuós i de gust lletós. S'acostuma a consumir amb sucre, mel o figues. Fins i tot se'n poden fer deliciosos gelats.

Llegiu la recepta completa

Macarons de préssec

Macarons de préssec

Macarons de préssec

Els macarons són uns tradicionals dolços francesos, una mena de galetes molt delicades fetes amb clara d'ou, farina d'ametlles i sucre. A més del seu sabor dolç i afruitat, destaquen per la seva varietat de colors, que fan molt vistosos els aparadors de les fleques i pastisseries. Per posar les tapes dels macarons i que totes siguin iguals, podeu fer servir un slipat especial per fer macarons, on hi ha dibuixats tota una sèrie de petit cercles per així tenir uns macarons de gran bellesa i amb el toc 'chic' que tant els caracteritza.

Llegiu la recepta completa

Gelat de prèssec

Gelat de prèssec Gemma Clofent

Gelat de préssec

Per fer gelat de fruites escollirem aquelles que tenen més intensitat de gust, com un bon préssec en el seu millor punt de maduració, del qual ens sortirà sempre una elaboració boníssima, ja sigui un sorbet, un gelat o un granissat. Si no teniu màquina de gelats a casa proveu de fer-ho com us proposem en aquesta recepta, introduint la barreja de iogurt, préssec i sucre en glaçoneres per posteriorment triturar-ho tot i obtenir una textura cremosa, gràces al iogurt, que fa de base.

Llegiu la recepta completa

Gratinat de préssecs

Gratinat de préssecs Anna Garcia Frigola

Gratinat de préssecs

Una manera original de cuinar una fruita com el préssec, adoptant una tècnica que prové del món salat, acompanyant la fruta amb una salsa cremosa, i gratinant-ho perquè finalment tingui una petita pel·licula cruixent, en aquest cas amb ametlles laminades. Podeu servir-los en plat individual de postres, o fins i tot en bol, o copa, amb una mica de salsa per sobre, i acompanyant-ho amb pa de pessic per tal de sucar la crema.

Llegiu la recepta completa

 

Refrescant de préssec amb gelat de festucs

Refrescant de préssec amb gelat de festucs

Refrescant de préssec amb gelat de festucs

Unes postres molt adequades per a l'estiu. Presentem el préssec en textura de gelatina, i també hi incorporem un grapat de trossos de préssec fresc. Amenitzem la preparació amb un toc de licor Frangelico, d'avellana i cremós, molt recomanat per acabar de donar una aportació de fruits secs, dolçor i cremositat. Acabeu-ho amb una bola del gelat que vulgueu -en el cas que us presentem, de festucs-, escampant-ne també per sobre, però també ho podeu fer amb avellanes, acompanyant el Frangelico.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto