Troba la teva recepta

El préssec té també una versió conservada i seca, sovint designada orellana de préssec, que pot aportar, tallada a daus, un toc sorprenent a les amanides verdes i que també, rehidratada amb un breu escaldat, pot incorporar-se a altres plats guisats de carn blanca.

Preparació

  1. Poseu mig litre d’aigua en un pot amb 200 g de sucre i el suc de la llimona, colat, i feu-ho bullir 2 min. En una olla amb aigua bullent abundant, poseu els préssecs a coure 30 s. Retireu-los, refredeu-los, peleu-los i separeu-ne les meitats llevant-ne el pinyol. Passeu-les al xarop i feu-les coure 10 min.
  2. Poseu la llet en un cassó amb la nata i la beina de vainilla oberta al llarg. Porteu-ho a ebullició i deixeu-ho entebeir mentre trenqueu els ous en un bol. Barregeu-hi 50 g de sucre i treballeu-ho amb l’enganyamarits fins que canviï de color.
  3. Retireu la vainilla de la llet i aboqueu-la damunt dels ous batuts. Treballeu-los amb energia per aconseguir una crema homogènia.
  4. Unteu un recipient baix del forn (o atuells individuals) amb la mantega i repartiu-hi la crema de l’apartat anterior. Calculeu que la crema no cobreixi del tot els préssecs. Distribuïu-hi els mitjos préssecs amb la cavitat a la part de sota. Empolseu-hi la resta de sucre per sobre i passeu-ho al forn calent a 180 ºC, 30 min. Quan en faltin 5 per completar la cocció, empolseu-hi l’ametlla per sobre.
  5. Serviu-ho tebi o fred, al vostre gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 ago

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

23 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

24 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto