Troba la teva recepta

El préssec té també una versió conservada i seca, sovint designada orellana de préssec, que pot aportar, tallada a daus, un toc sorprenent a les amanides verdes i que també, rehidratada amb un breu escaldat, pot incorporar-se a altres plats guisats de carn blanca.

Preparació

  1. Poseu mig litre d’aigua en un pot amb 200 g de sucre i el suc de la llimona, colat, i feu-ho bullir 2 min. En una olla amb aigua bullent abundant, poseu els préssecs a coure 30 s. Retireu-los, refredeu-los, peleu-los i separeu-ne les meitats llevant-ne el pinyol. Passeu-les al xarop i feu-les coure 10 min.
  2. Poseu la llet en un cassó amb la nata i la beina de vainilla oberta al llarg. Porteu-ho a ebullició i deixeu-ho entebeir mentre trenqueu els ous en un bol. Barregeu-hi 50 g de sucre i treballeu-ho amb l’enganyamarits fins que canviï de color.
  3. Retireu la vainilla de la llet i aboqueu-la damunt dels ous batuts. Treballeu-los amb energia per aconseguir una crema homogènia.
  4. Unteu un recipient baix del forn (o atuells individuals) amb la mantega i repartiu-hi la crema de l’apartat anterior. Calculeu que la crema no cobreixi del tot els préssecs. Distribuïu-hi els mitjos préssecs amb la cavitat a la part de sota. Empolseu-hi la resta de sucre per sobre i passeu-ho al forn calent a 180 ºC, 30 min. Quan en faltin 5 per completar la cocció, empolseu-hi l’ametlla per sobre.
  5. Serviu-ho tebi o fred, al vostre gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jun

(R)Evolució a la cuina: la revolució del pa

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai - 21 jun

Jornades del Llagostí d'Alcanar 2019

Valorat i conegut arreu, durant un mes, el llagostí de l'Ebre serà el protagonista de les taules dels...

22 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

22-23 jun

Beach Market a l'hostal Empúries

L'Hostal Empúries celebra, per primera vegada, una edició de mercat a primera línia de mar, amb...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto