Consells de cuina La Vanguardia

10 receptes amb remolatxa

Us presentem 10 plats per gaudir d'aquesta hortalissa a l'estiu

05/06/2018

Rica en antioxidants, vitamines, ferro i fibra, la remolatxa és un ingredient del qual en podem gaudir pràcticament tot l'any. Prové d'una varietat silvestre del sud d'Europa que originàriament era utilitzada com a medicina. Al mercat en trobem diverses varietats, especialment la vermella; la varietat blanca és amb la que es fa el sucre. Destaca precisament pel seu alt contingut en sucres, cosa que li aporta un gust dolç i peculiar. La podem coure per fer-ne purés, cremes, o bé deixar-la crua per incorporar-la a amanides, fer-ne carpaccios i, fins i tot, postres.

Remolatxa, poma, cogombre i iogurt

Remolatxa, poma, cogombre i iogurt Becky Lawton

Remolatxa, poma, cogombre i iogurt

Plat fresc a mode d'entrant. Destaca per la seva quantitat de matisos i sabors, ideal per gaudir-ne als mesos de calor. Hi trobem combinacions de sabors del món vegetal, amb presència de la dolçor de la remolatxa i la poma, la singularitat del cogombre, l'acidesa de la llimona, la cremositat del iogurt i finalment un toc d'all per arrodonir-ho. El resultat ens dóna una gran combinació de gustos i sabors, fresca i nutritiva.

Llegiu la recepta completa

Carpaccio de carbassó, remolatxa i parmesà

Carpaccio de carbassó, remolatxa i parmesà

Carpaccio de carbassó, remolatxa i parmesà

Us presentem aquesta adaptació vegetal del tradicional carpaccio, on no poden faltar els encenalls de formatge parmesà. Per realitzar la recepta és important disposar d'una mandolina, que ens permet obtenir làmines molt fines de peces vegetals. Aquesta eina és òptima per realitzar receptes i amanides d'hortalisses, de manera ràpida i àgil obtindrem una original elaboració per gaudir del gust i la textura de la remolatxa, el carbassó i el parmesà.

Llegiu la recepta completa

'Maki' de cranc i remolatxa

'Maki' de cranc i remolatxa Becky Lawton

'Maki' de cranc i remolatxa

Preparem una versió del típic rotlle d'arròs japonés, amb l'atractiu afegit que aporta el singular color morat de la remolatxa a l'arròs. Per fer la recepta fa falta una certa traça amb l'estoreta de sushi, cosa que s'aconsegueix a base de pràctica. L'interior del 'maki' pot anar farcit de marisc i algun element vegetal, en aquest cas de cranc i cogombre, per sortir una mica de la rutina dels clàssics farcits de tonyina, salmó i alvocat.

Llegiu la recepta completa

Fulles de remolatxa fresca saltades amb arròs i vinagre

Fulles de remolatxa fresca saltades amb arròs i vinagre Becky Lawton

Fulles de remolatxa fresca saltades amb arròs i vinagre

En aquesta recepta fem servir les fulles de la remolatxa, que recorden lleugerament a les bledes. Les fulles hauran de ser verdoses i tendres, caldrà descartar les allargades i de pell escamosa en la seva part superior, ja que resulten dures, fibroses i de gust amarg. La recepta inclou pocs ingredients, és fàcil de preparar i molt nutritiva. No és una mala opció per introduir-la en un tàper i menjar-la fora de casa.

Llegiu la recepta completa

Raviolis de remolatxa farcits de mató ecològic

Raviolis de remolatxa farcits de mató ecològic Becky Lawton

Raviolis de remolatxa farcits de mató ecològic

Cuita i tallada ben fina, la polpa de la remolatxa en forma de làmines circulars ens permet donar-li un ús similar al de la pasta, amb la qual cosa podem obtenir embolcalls, com ara els raviolis, o fins i tot canelons o lasanyes fredes. Com a farciment hi escau algun prodcute lacti cremós, però també hi podríem introduir un formatge amb una mica més de complexitat, aconseguint un aperitiu gustós i divertit.

Llegiu la recepta completa

Cucurutxos de remolatxa amb crema de llimona

Cucurutxos de remolatxa amb crema de llimona Becky Lawton

Cucurutxos de remolatxa amb crema de llimona

Utilitzem de nou làmines de remolatxa, en aquest cas crua i tallada amb mandolina, per fer uns entretinguts cucurutxos que farcirem amb una crema d'espinacs, anacards i gingebre. La crema de llimona, que també inclou anacards, acompanya els cucurutxos com a complement àcid, accentuant la frescura del plat, seguint així amb la línia de receptes fresques, nutritives i amb matisos de sabors.

Llegiu la recepta completa

Magdalenes de remolatxa

Magdalenes de remolatxa Gemma Clofent

Magdalenes de remolatxa

Fer servir la remolatxa en elaboracions dolces en dóna resultats foça vistosos, a causa del color morat que desprenen els pigments de l'hortalissa. A banda del color, també hi destaca el peculiar gust dolç, que dóna una personalitat diferent a les preparacions dolces, alhora que fa que no sigui necessari incorporar-hi tant de sucre.

Llegiu la recepta completa

Mousse de iogurt, remolatxa, nabius i violeta

Mousse de iogurt, remolatxa, nabius i violeta Becky Lawton

Mousse de iogurt, remolatxa, nabius i violeta

La mousse és un tipus de preparació d'origen francès. La seva textura esponjosa li dóna un caràcter molt agradable al paladar, suau, cremós i lleugerament aeri. Per tal d'aportar color i matisos a la mousse, l'hem fet amb sucre de violeta, un tipus de sucre fet amb essència de violeta i amb colorants amb un potencial aromàtic molt subtil. La remolatxa es presenta com a puré dolç, tenint com a resultat un plat de clar cromatisme morat.

Llegiu la recepta completa

Red vVlvet

Red vVlvet Gemma Clofent

Red Velvet amb remolatxa

Red Velvet, en català 'vellut vermell',  és un pastís amb nom i història, tot i que té uns orígens força incerts. El color rogenc del pastís es deu a la reacció química que fan el vinagre, la mantega i el cacau. Hi ha receptes que inclouen gran quantitat de colorant, per tal de fer-la més atractiva i incrementar-ne les vendes, però en aquest cas s'utilitza la remolatxa per donar-hi aquest color tan característic.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto