Troba la teva recepta

Diu la història que el pa de pessic de remolatxa es va popularitzar als EUA durant la Segona Guerra Mundial, quan els pastissers incorporaven la remolatxa per tal de substituir altres ingredients racionats, com el sucre o el cacau. Anys més tard, al Canadà, la cadena d’hotels Eaton se’n va apropiar l’autoria amb una fórmula secreta i feien jurar silenci als empleats que la coneixien. Sigui quina sigui la història real, cal reconèixer que els pastissos amb nom i història són més especials.

A l’hora d’adaptar el pastís americà als ingredients d’aquí ens trobem amb dos inconvenients. Ells tenen el 'buttermilk', un derivat del xerigot làctic que aquí costa de trobar. A més, fan servir 'baking soda', una barreja de bicarbonat i un àcid que aquí també costa de trobar. A nivell casolà, es poden substituir per llet amb vinagre i per impulsor, respectivament.

També cal tenir en compte com obtenim el color vermell del pastís. Avui dia poca gent utilitza realment la remolatxa, ja que és més pràctic utilitzar colorant vermell alimentari. La remolatxa s’ha d’utilitzar CRUA, ja que així el color vermell és més intens. Però el pa de pessic amb remolatxa té un gran inconvenient: amb el pas dels dies, el color vermell es va perdent i es va tornant marró. Així que, si voleu fer aquest pastís i que us duri vermell fins que s’acabi, us recomano que utilitzeu un colorant.

Preparació

  1. Per al pa de pessic de remolatxa: barregeu la llet amb el vinagre i el suc de llimona. Deixeu-ho reposar fins que es talli la llet.
  2. Amb un robot tritureu la remolatxa crua pelada. Incorporeu-hi la llet tallada i reserveu-ho.
  3. Barregeu els ingredients secs i reserveu-ho.
  4. Amb les varetes elèctriques barregeu la mantega i el sucre fins que quedi una crema ben homogènia. Incorporeu-hi els ous i barregeu-ho.
  5. A mà, incorporeu els ingredients secs alternant-los amb la mescla de la remolatxa, fins que quedi tot ben incorporat i homogeni.
  6. Aboqueu-ho dins el motlle encamisat i coeu-ho a 160 ºC uns 45 min.
  7. Deixeu-ho refredar. Talleu-ho longitudinalment en tres pisos.
  8. Amb l’ajut d’una mànega de pastisseria, farciu-ho amb la cobertura de formatge. Reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.
  9. Per a la cobertura de formatge: amb les varetes elèctriques, barregeu la mantega i el sucre fins que sigui una crema ben fina i homogènia. Afegiu-hi el formatge i seguiu-ho batent fins que s’integri bé. Ha de quedar una crema brillant, fina i homogènia.

Per decorar-ho podeu fer servir gerds liofilitzats, que li donen color i acidesa. Si no en teniu, cal que quan talleu el pa de pessic us guardeu unes quantes engrunes de color vermell per poder-les posar a sobre de la cobertura de formatge.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto