Preparació
- Renteu l’arròs fins que l’aigua deixi de sortir blanquinosa. Coeu-lo, tapat, amb uns 275-300 ml d’aigua, 20 min.
- Barregeu el vinagre d’arròs amb la sal i el sucre i afegiu-hi l’arròs.
- Ratlleu la remolatxa i barregeu-la amb l’arròs.
- Talleu el cogombre a bastons.
- Passeu els crancs per la fècula de patata i fregiu-los amb oli molt calent. Talleu-los en quatre o en vuit porcions.
- Talleu les algues nori per la meitat, poseu-les sobre una estoreta (coberta amb paper film) i cobriu la banda rugosa amb arròs, sempre amb els dits humits. Gireu-los (l’arròs ha de quedar en contacte amb l’estoreta). Poseu-hi una tira de cogombre, unes branquetes de cibulet i unes porcions de cranc fregit de manera que ocupi tota l’alga a l’ampla, amb l’ajuda de l’estoreta de formar els rotlles.
- Escampeu llavors de sèsam negre i daurat sobre cada rotllo. Repetiu l’operació fins a acabar les algues.
- Amb un ganivet ben esmolat i humit talleu els rotlles en vuit o sis.
- Serviu-los acompanyats d’una mica de salsa de soja.