Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

7 receptes en bols

Us presentem una nova manera de plantejar els vostres àpats, en què tots els ingredients conviuen en harmonia!

CUINA.CAT

17/05/2018

La particularitat dels bols, per una simple qüestió física, és que hi caben molts ingredients i que s'hi poden fer barreges exuberants. Això fa que en un mateix plat hi puguin conviure hortalisses, arròs, peix o carn, ous, cereals... Tot plegat ben condimentat amb salses i espècies. És innegable que els bols s'estan posant de moda, sobretot entre les persones que volen seguir una dieta saludable i completa. La majoria dels bols que us proposem poden ser consumits com a plat únic, ja que us aportaran tots els nutrients necessaris per a un àpat.

'Poke' hawaià

'Poke' hawaià

'Poke' hawaià

El 'poke' és una mena d'amanida de peix típica a Hawaii. S'acostuma a fer amb tonyina d'aleta groga marinada en salsa de soja i sèsam, tot i que de vegades es fa servir pop curat o salmó. Els ingredients complementaris varien en funció de cada versió. Nosaltres hi posem alga wakame, cebes tendres, alvocats i arròs rodó. Sigui com sigui, es tracta d'un plat altament nutritiu.

Llegiu la recepta completa

Bol de llenties i arròs

Bol de llenties i arròs

Bol de llenties i arròs

Aquesta recepta té unes quantes similituds amb l'anterior. Hi comparteix molts dels ingredients: la tonyina, l'alvocat (tots dos ideals per controlar el nivell de colesterol), l'alga wakame (rica en calci), la salsa de soja, el sèsam o l'arròs. Però el tret distintiu són les llenties, uns llegums d'aparença humil però deliciosos i força proteics.

Llegiu la recepta completa

'Bibimbap'

'Bibimbap'

‘Bibimbap’ (ramen coreà)

El mot 'bibimbap' significa 'arròs barrejat'. A partir d'aquí és fàcil entendre el concepte d'aquest plat originari de Corea: es tracta simplement d'acompanyar l'arròs amb carn (en aquest cas de vedella), vegetals diversos (col llombarda, espinacs, cogombre, brots de soja...), ous fregits, kimchi (una preparació de verdures fermentades), oli de sèsam, salsa picant i opcionalment bolets.

Llegiu la recepta completa

'Smoothie bowl' d'alvocat i 'kale'

'Smoothie bowl' d'alvocat i 'kale'

'Smoothie bowl' d'alvocat i kale

Us presentem l'esmorzar perfecte: complet, nutritiu, equilibrat i deliciós! Primer de tot cal que barregeu i tritureu els espinacs, el plàtan, l'alvocat, la llet d'ametlles i la col kale, que és baixa en calories però relativament rica en proteïnes. Ho decorem amb uns gerds i uns nabius, que destaquen pel seu efecte antioxidant, coco ratllat i granola, una mescla de diversos ingredients naturals com ara nous, flocs de civada i mel.

Llegiu la recepta completa

'Zoodles' de kombu i daikon amb alvocat i sèsam

'Zoodles' de kombu i daikon amb alvocat i sèsam

'Zoodles' de kombu i daikon amb alvocat i sèsam

Els 'zoodles' són uns espaguetis de verdura. El nom que li donem a aquest plat és el fruit d'unir el terme 'zucchini' (carbassó en italià) i 'noodle' (fideu en anglès). Nosaltres us proposem que prepareu aquests 'zoodles' amb alga kombu, bona font de fibra i antioxidants, i nap daikon, ideal per a persones amb sobrepès o diabetis. Els dos ingredients són molt utilitzats a la gastronomia japonesa.

Llegiu la recepta completa

'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica

'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica Enrique Marco

'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica

Es tracta d'un plat originari de la costa pacífica de Mèxic, consumit sobretot a la regió nord-occidental del país. S'elabora amb gambes crues, xili fresc (no n'abuseu si sou poc tolerants al gust picant) i llima. També s'hi afegeixen hortalisses fresques com l'alvocat, el rave, la ceba o el cogombre. El resultat és una elaboració refrescant, nutritiva i rica en sabors.

Llegiu la recepta completa

Sopa de quinoa especiada

Sopa de quinoa especiada

Sopa de quinoa especiada

I acabem amb una sopa que destaca per dos factors: la quinoa, un pseudocereal ric en proteïnes i àcids omega-3 i omega-6, i la presència d'espècies. Hi posem comí, canyella, gingebre, cúrcuma i cibulet. Un festival de matisos per al vostre paladar!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: