Preparació
- Coeu el moniato al forn a 180 ºC, 30 min, fins que estigui tendre. Deixeu-lo refredar, peleu-lo i talleu-lo a dauets.
- Coeu les llenties en aigua al punt de sal fins que estiguin tendres, 25 min. Escorreu-les i reserveu-les.
- Coeu l'arròs gessamí en aigua al punt de sal durant 10 min, escorreu-lo i deixeu-lo reposar tapat amb un drap.
- Piqueu el cibulet i espremeu el suc de la llima, barregeu-los amb el iogurt natural i afineu-ne el punt de sal.
- Renteu la kale i separeu les fulles de la tija.
- Renteu la col llombarda i talleu-la a la juliana.
- Renteu els xiitakes, talleu-los a làmines i salteu-los ràpidament en oli d'oliva ben calent; saleu-los.
- Peleu el pebrot escalivat i talleu-lo a tires fines.
- Barregeu les llenties i l'arròs i repartiu-ho en quatre bols. Afegiu-hi els daus de moniato, el pebrot, la kale, els xiitakes i la col llombarda, formant grupets, i acabeu-ho amb la salsa de iogurt i les llavors de sèsam escampades per sobre.