Troba la teva recepta

7 receptes per redescobrir la polenta

La polenta, malgrat que ha tingut molt d'èxit arreu del món, és poc consumida al nostre país. Si voleu gaudir d'aquest producte tan bo, us en deixem unes receptes creatives

CUINA.CAT

14/05/2019

La polenta és un producte originari d'Itàlia i molt difosa a la resta del planeta pel seu sabor, la seva versatilitat i facilitat per cuinar-la. Es tracta de farina de blat de moro bullida, de manera que augmenta la seva mida com qualsevol altre cereal, i es pot combinar amb salses o altres ingredients per aconseguir un àpat complet. És recomanable consumir-la a l'estiu perquè té un efecte refrescant sobre l'organisme, calma l'excés de temperatura de l'organisme i dóna una sensació de plenitud, alhora que ajuda a suavitzar els budells. A més, té efectes diürètics, s'utilitza per nodrir el cor i el sistema cardiovascular, activa l'estómac, regula la digestió, tonifica els ronyons i ajuda a millorar la debilitat sexual. És un aliment que beneficia moltes parts del cos!

01 Aperitiu de polenta, sobrassada, formatge i mel

Aperitiu de polenta, sobrassada, formatge i mel

Polenta amb sobrassada i mel

Un bon exemple de la versatilitat abans esmentada de la polenta. La farina de blat de moro adopta una forma de disc per tal de poder-hi construir a sobre una torre de sobrassada i formatge, la unió del salat amb el dolç característic de la polenta. No obstant això, s'hi afegeix encara més contrast de sabors amb una cullerada de mel que acaba de formar una composició de salat i dolç en diverses textures que serveix com a deliciós aperitiu d'un gran menú.

Llegiu la recepta completa

02 Laminat de vedella tèbia

Laminat de vedella tèbia

Laminat de vedella tèbia, polenta i gorgonzola

La polenta es pot fer de més maneres que només bullint-la, com passa en aquesta recepta. Es forma una espècie de pa de pessic humit i més compacte bullint la llet amb la polenta, la sal i un rajolí d'oli d'oliva. Quan tot està emulsionat, es distribueix el resultat en motlles i es deixa refredar, per tal d'obtenir aquesta petita plataforma comestible. Per altra banda, si parlem del plat en el seu conjunt, es tracta d'una barreja de cuit i no cuit. La vedella tèbia manté un sabor diferent, mentre que el formatge és l'acompanyament perfecte per a la polenta.

Llegiu la recepta completa

03 Polenta trufada amb verdures de temporada

Polenta trufada amb verdures de temporada

Polenta trufada amb verdures de temporada

Un altre cop, la polenta és la base d'una recepta. Literalment, la farina de blat de moro escalfada amb llet forma, com hem vist abans, un rectangle per acollir altres ingredients a sobre. No obstant això, en aquest cas es dóna a la polenta una essència i sabor lleuger de tòfona, gràcies a la mantega d'aquest mateix producte que s'afegeix durant el procés de cocció. És una recepta difícil de fer, però no pas per la polenta, sinó per la cocció elaborada de les verdures de temporada.

Llegiu la recepta completa

04 Polenta i cua de bou

Polenta i cua de bou Becky Lawton

Polenta i cua de bou

La polenta és un element secundari en aquest plat, ja que es centra més en la preparació de la cua de bou en forma d'estofat amb verduretes. Això sí, el suc que desprén aquesta preparació fa que la polenta millori el seu sabor, i es torni tota una 'delicatessen'. Per altra banda, aquest plat requereix una polenta cremosa, d'una textura ben diferent a les receptes vistes fins ara.

Llegiu la recepta completa

05 Xai de llet amb polenta i groselles

Xai de llet amb polenta i groselles

Xai de llet amb polenta i groselles

Una polenta que serveix de base del xai i les verdures, però infusionada amb productes diferents. La llet és un element que gairebé sempre s'utilitza per preparar aquesta farina de blat de moro, però aquí també es fa servir nata, mantega i herbes amb sal i pebre, que li atorguen un regust diferent a la base del plat. A més a més, aquí es passa la polenta, ja tallada, per una paella per tal de marcar-la i donar-li un nou matís.

Llegiu la recepta completa

06 Bacallà

Bacallà

Bacallà, nyoquis de polenta amb llet d'ovella, tàperes i cafè

Quan infusionem la polenta amb llet, aconseguim una pasta que es pot manipular fàcilment, encara que sempre ho hem posat en una safata i ho hem tallat en rectangles. En aquesta recepta es vol innovar en aquest aspecte, es juga amb la pasta de la polenta per aconseguir uns nyoquis diferents i originals, que serveixen de acompanyant al bacallà, que actua com a element principal. No obstant això, l'unificador d'aquesta recepta és, sens dubte, la salsa de llet d'ovella.

Llegiu la recepta completa

07 Polenta amb estofat de senglar

Polenta amb estofat de senglar Becky Lawton

Polenta amb estofat de senglar

Després de veure les infusions de polenta amb llet, amb resultats increíbles, tornem a la preparació tradicional del bullit. La càrrega d'aquest plat recau en el senglar amb verdures, que requereix una mica de treball i experiència culinària, però, com vam veure anteriorment, el resultat d'aquesta part de la recepta és indispensable per tal d'aconseguir un nou sabor per a la polenta. 

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

20 jul

Aplec del Romesco

A Santa Coloma de Queralt, la recepta del romesco passa de pares a fills i se n’ha perdut el rastre en el...

20 jul

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto