Consells de cuina La Vanguardia

8 plats amb sardines

Us proposem 8 receptes que inclouen aquest peix humil però alhora nutritiu i deliciós

CUINA.CAT

14/02/2018

Ja hem enterrat la sardina, però això no vol dir que l'hàgim de desterrar de la dieta. Aquest peix blau, ric en omega-3 i combatent efectiu del colesterol, és un dels més importants de la Mediterrània. Molt apreciat des de l'antiguitat, actualment segueix estant de moda. I és que en podem fer receptes d'allò més bones!

01 Empedrat amb sardines / Miquel Àngel Roque

Empedrat amb sardines / Miquel Àngel Roque

Empedrat amb sardines

Comencem amb un clàssic versionat. En comptes de fer l'empedrat amb bacallà esqueixat, hi posarem sardines. És un primer plat, però el podeu considerar perfectament com a plat únic.

Llegiu la recepta completa

02 Patates mini farcides de paté de sardina

Patates mini farcides de paté de sardina

Patates mini farcides de paté de sardina

És una recepta ideal per fer-la amb nens. I a sobre és ben bona! Per fer el paté només us calen una llauna de sardines, dos rovells d'ou dur i formatge d'untar.

Llegiu la recepta completa

03 Coca de forner amb verdures i sardines

Coca de forner amb verdures i sardines

Coca de forner amb verdures i sardines

La sardina és un ingredient molt utilitzat en coques de forner. En aquest cas, haureu de deixar-les macerar durant 4 hores amb sal grisa, oli d'oliva i unes gotes de xerès. Si us ve gent a berenar o sopar a casa, amb aquesta recepta segur que els seduireu!

Llegiu la recepta completa

04 Sardines marinades amb puré de cigrons i pipes de carbassa

Sardines marinades amb puré de cigrons i pipes de carbassa

Sardines marinades amb puré de cigrons i pipes de carbassa

Més enllà d'escatar i filetejar les sardines, aquesta recepta no té cap secret. I la combinació final de sabors i textures és excepcional! Per marinar les sardines, submergiu-les durant 2 hores en aigua, vinagre de poma i sal.

Llegiu la recepta completa

05 Amanida de sardines de la costa amb raïm

Amanida de sardines de la costa amb raïm

Amanida de sardines de la costa amb raïm

La sardina també és un ingredient ideal per posar en amanides, tant per la mida com pel sabor. La combinació de raïm i sardina generarà, de ben segur, adhesions aferrissades.

Llegiu la recepta completa

06 Sardines a la planxa / Becky Lawton

Sardines a la planxa / Becky Lawton

Sardines a la planxa

Una de les maneres més populars d'elaborar les sardines és a la planxa. Aquí les complementem amb unes "migas" de farina, raves, pebrots verds, olives i una mica de cansalada.

Llegiu la recepta completa

07 Sardines amb escalivada / Enrique Marco

Sardines amb escalivada / Enrique Marco Enrique Marco

Sardines amb escalivada

Si als nens els costa menjar sardines (o a vosaltres), sempre podeu fer-les arrebossades. Acompanyeu-les amb escalivada i tindreu un plat ben complet!

Llegiu la recepta completa

08 Sardines marinades amb tres sabors / Becky Lawton

Sardines marinades amb tres sabors / Becky Lawton

Sardines marinades amb tres sabors

Marineu les sardines amb vinagre d'arròs, prepareu un llit d'alvocat i acabeu-ho amb maduixes i pètals de violeta. Amb aquesta recepta, gaudireu el triple!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

25 mai

Taller de fideuada i arròs negre

Cultura gastronòmica i tradició és el que ens aporten aquests plats que mai passen de moda, sobretot...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto