Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. La nit anterior, poseu en remull les mongetes. L'endemà, escorreu-les, renteu-les sota l'aixeta i poseu-les en l'olla ràpida WMF. Cobriu-les amb aigua, poseu-hi una culleradeta de sal, tapeu l'olla i poseu-ho a foc fort fins que surtin els dos anells. Abaixeu el foc i compteu 12 min. Passat el temps, despressuritzeu l'olla, obriu-la i escorreu les mongetes. Reserveu-les.
  2. Per preparar l'oli, poseu en un pot amb tapa de rosca 500 ml d'oli i poseu-hi bitxos secs al gust (jo en vaig posar força perquè m'agrada moltíssim el picant!!), uns grans de pebre i unes llavors de coriandre i fonoll. Tapeu el pot i gireu la tapa 1/4 de volta per obrir-lo. Això es fa perquè els vapors que es produeixin dins de l'olla ràpida puguin sortir i que no exploti el pot. Poseu 1 l d'aigua a l'olla ràpida WMF i poseu el suport i la reixeta de cocció al vapor. A sobre, poseu-hi el pot i tapeu l'olla. Poseu-ho a foc fort fins que surtin els 2 anells. Abaixeu llavors el foc i compteu 30 min. Passat el temps, despressuritzeu l'olla i traieu el pot d'oli. Deixeu-ho refredar, coleu-ho i reserveu-ho.
  3. Per coure les sardines, netegeu-les traient-los el cap i la tripa i disposeu-les sobre la reixeta de cocció al vapor tal com surt a les fotos. Poseu-hi sal abans per dins i per fora. Poseu aigua a l'olla ràpida WMF perquè pugui produir vapor. Tapeu l'olla i poseu-la a foc fort fins que pugin els dos anells. Abaixeu el foc i deixeu que les sardines es cuinin durant 20 min. Passat el temps, despressuritzeu l'olla. Traieu les sardines, poseu-les en un recipient fondo i cobriu-les amb l'oli picant fins que munteu l'empedrat.
  4. Per muntar l'empedrat, poseu en un bol les mongetes cuites, el tomàquet i la ceba picats, els ous de guatlla cuits partits per la meitat i les olives negres. Amaniu-ho amb sal, oli picant i vinagre de xerès. Remeneu-ho bé i serviu-ho en dos plats. Disposeu-ho sobre les sardines que teníeu en oli i acabeu el plat amb uns bitxos frescos tallats a rodanxes i una mica de julivert picat.

Les espines de les sardines cuites d'aquesta manera es poden menjar sense problemes, ja que queden toves (igual que les enllaunades). Són una font de calci fantàstica.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

26 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

27 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

28 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

28 jun

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto