Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els pastissos de xocolata que triomfaran aquest 2021

Negra, blanca o amb llet? Aquests pastissos són absolutament irresistibles

CUINA.CAT

27/01/2021

El 27 de gener és el Dia Mundial del Pastís de Xocolata i hem decidit celebrar-ho de la millor manera possible: amb una selecció dels pastissos que, n'estem convençuts, triomfaran més. Sou més de xocolata negra? Potser us apassiona la xocolata blanca? En aquest receptari, hi trobareu de tot! 

01 Pastís de xocolata i avellanes

Pastís de xocolata i avellanes Becky Lawton

Pastís de xocolata i avellanes

Comencem amb un pastís molt fàcil de fer. Només haureu de preparar una base de galetes i mantega que, mentre elaboreu el pastís, reservareu a la nevera. I, per al pastís, necessitareu quatre ingredients: xocolata negra 70%, avellanes torrades, llet i un sobre de flam de quatre racions. Primer piqueu la xocolata i les avellanes ben petites, amb l'ajuda d'un robot; després dissoleu el preparat de flam amb la llet i ho afegiu en un cassó amb la barreja de xocolata i avellanes (ho coeu a foc lent, fins que bulli, i ho aneu remenant d'una manera constant); finalment, ho aboqueu al damunt de la base i, cap a la nevera, com a mínim dues hores. Ara bé, si voleu que us quedi perfecte, és millor fer-lo el dia abans. 

02 Pastís de xocolata blanca amb fruita vermella

Pastís de xocolata blanca amb fruita vermella

Pastís de xocolata blanca amb fruita vermella

Com a segona opció, us proposem un pastís de xocolata blanca. Feu la base amb galetes i mantega de fruita seca. Per farcir-lo, només us caldrà batre els rovells d'ou amb el sucre, la llet i la nata. Aconseguireu una 'mousse' deliciosa. La clau? Haureu de reservar el pastís a la nevera, com a mínim quatre hores, perquè quedi ben quallada. Abans de servir-ho, podeu afegir-hi fruita fresca.

03 Pastís de xocolates

Pastís de xocolates

Pastís de xocolates

Continuem amb una recepta d'en Pep Nogué en la qual barreja dues 'mousses': una de xocolata negra i una altra de xocolata amb llet. Tot, sobre un pa de pessic de cacau. És una recepta ideal per als autèntics amants de la xocolata.

04 Pastís de tres xocolates

Pastís de tres xocolates

Pastís de tres xocolates

Si ja heu fet el pastís de dues xocolates d'en Pep Nogué i us heu quedat amb ganes de més..., heu de tastar aquest de la Gemma Clofent: un pastís de tres xocolates. Primer feu una base de galetes i mantega, que reservareu a la nevera i, després, poseu fil a l'agulla a les tres capes. El procediment serà el mateix: en un cassó, hi poseu la xocolata trossejada (sigui negra, amb llet o blanca), el sucre, la llet, nata i un sobre de quallada, i ho remeneu tot bé perquè no s'enganxi (no ha d'arribar a bullir). Quan tingueu la primera capa ‒que hauria de ser la de xocolata negra‒, aboqueu-la sobre la base de galetes i poseu-vos a fer la segona, que necessitarà una mica menys de sucre i, finalment, la tercera, encara amb menys sucre. És important que ho reserveu tot a la nevera unes quantes hores. Si pot ser, feu-lo el dia abans. 

05 Pastís de plàtan i xocolata

Pastís de plàtan i xocolata

Pastís de plàtan i xocolata

Plàtan i xocolata són, des de sempre, una gran combinació. Per això no podíem deixar de recomanar-vos aquest fantàstic 'plum-cake'. Fàcil, ràpid i bo. Només haureu de tenir en compte que els plàtans han de ser ben madurs i és millor aixafar-los amb una forquilla. Això sí: deixeu-lo refredar a temperatura ambient abans de tallar-lo i menjar-lo.

06 Pastís de xocolata amb figues i pa de pessic de maduixa

Pastís de xocolata amb figues i pa de pessic de maduixa Becky Lawton

Pastís de xocolata amb figues i pa de pessic de maduixa

Un altre pastís absolutament irresistible: pa de pessic de maduixa i xocolata blanca, sablé de xocolata 70% i, finalment, 'ganache' de xocolata blanca. Una autèntica meravella que, això sí, requereix una mica de paciència. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: