Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la base del pastís: tritureu les galetes en una picadora o bé posant-les en una bossa i colpejant-les amb una mà de morter fins que semblin sorra. Barregeu-les amb la mantega de fruita seca i la mantega a temperatura ambient. Remeneu-ho bé per aconseguir una textura que es compacti. Aboqueu-ho en un motlle desmuntable de 15 cm de diàmetre, amb la base folrada amb paper vegetal. Pressioneu bé tota la superfície, ajudant-vos d’una cullera, fins que agafi la forma del motlle i quedi ben compactada. Reserveu-ho a la nevera.
  2. Per al farcit: poseu la gelatina en aigua molt freda, per hidratar-la. Escorreu-la bé i reserveu-la.
  3. Banquegeu els rovells amb el sucre: poseu-los a un bol i bateu-ho tot junt molt bé amb unes varetes elèctriques, uns 3 min.
  4. Poseu la llet al microones, 2 min, fins que sigui calenta. Aboqueu-la en forma de fil als rovells muntats, sense deixar de batre-ho en cap moment, per evitar que ens quallin amb l’escalfor de la llet.
  5. Quan tingueu una barreja homogènia, coleu-la sobre un cassó, i, a foc mitjà, coeu-la sense deixar-ho de remenar en cap moment, perquè no es facin grumolls, fins que comenci a espessir. En uns 5 min veurem que té una textura molt més densa. Poseu-hi la gelatina hidratada i integreu-la bé.
  6. Talleu la xocolata blanca i poseu-la al cassó, amb el foc apagat. El calor residual farà que es fongui completament. Quan tingueu una mescla homogènia, passeu-la a un bol perquè es refredi.
  7. Mentre es refreda aquesta barreja, traieu la nata de la nevera i munteu-la amb les varetes elèctriques. Comenceu batent-ho a temperatura baixa i aneu augmentant-la progressivament fins que formi pics ferms quan aixequeu la batedora.
  8. Afegiu la nata a la barreja de rovells i xocolata. Primer poseu-hi una cullerada, i remeneu-ho sense massa cura. Després, aneu afegint-hi de mica en mica la resta de nata, i incorporeu amb moviments suaus i embolcallant la massa, de manera que no perdi l’aire de la nata.
  9. Poseu la mousse sobre la base que teniu refrigerada. Aboqueu-n'hi la meitat, repartiu-hi una mica de melmelada i poseu-hi l’altra part de la mousse. Alliseu la superfície amb una llengua o una cullera i acabeu-ho amb una mica més de melmelada.
  10. Reserveu-la a la nevera un mínim de 4 h perquè quedi ben quallada. Abans de servir-ho, acabeu-ho amb fruita fresca.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: