Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Receptes per triomfar

Unes quantes receptes per sorprendre els paladars més exigents

AÍDA PALLARÈS

17/11/2020

Sigui perquè tenim convidats a casa, volem sorprendre la parella o impressionar els seguidors a Instagram, tots, en algun moment, optem per cuinar plats que sabem que seran un èxit. Potser perquè l’elaboració és lenta (i si t’has passat quatre hores a la cuina, a veure qui és el valent de dir-te que hauria estat millor demanar menjar ràpid a domicili), perquè és una explosió de colors i sabors o perquè, com passava a la pel·lícula Ratatouille, ens recorda aquell plat que ens feia la mare o l’àvia quan érem petits. 

En tot cas, tot cuiner necessita, en algun moment, un receptari per triomfar. I aquí el teniu! 

 

01 Paella mar i muntanya

Paella mar i muntanya

Paella mar i muntanya

Comencem amb una paella mar i muntanya. Un clàssic de casa nostra que sempre triomfa. Les dues claus de la recepta: opteu per fer, abans, un bon fumet de peix i no tingueu pressa. Que la ceba caramel·litzi lentament i, després, afegiu-hi el pebrot i el tomàquet ratllat per fer un bon sofregit. La tercera clau: abans de servir-lo, deixeu-lo reposar. Bon profit!

 

02 Canelons de bolets i 'foie'

Canelons de bolets i 'foie'

Canelons de bolets i 'foie'

Fer canelons a casa és una activitat que, d’entrada, hauria de ser aplaudida. Hauríem de sortir de la cuina entre aclamacions perquè, entre fer el farcit, i aconseguir que la beixamel estigui al punt i el gratinat sigui perfecte, ja ens hem passat, com a mínim, unes quantes hores a la cuina. Però si opteu per aquests que us proposem avui, de bolets i 'foie', casa vostra semblarà Canaletes quan el Barça guanyava la lliga. A més, el farcit és força ràpid de fer. La clau, de nou, està en la beixamel. Tingueu paciència, que s’ho val. 

 

03 Sopa de marisc amb llet de coco

Sopa de marisc amb llet de coco

Sopa de marisc amb llet de coco

Siguem sincers. La sopa, per més bona que sigui, no sol ser un plat amb gaire glamur. No és que la Mafalda tingués raó, és que, senzillament, no acostumem a posar-ne quan vénen convidats ni quan volem triomfar amb el menú. Ara bé, la cosa canvia completament si, a l’equació, hi afegim l’element internacional. I, encara més, si, en comptes de fer-la amb fideus o galets, hi posem marisc. Per això estem convençuts que, amb aquesta sopa de marisc amb llet de coco, triomfareu. L’elaboració és força ràpida i senzilla; només haureu de tenir en compte que, una horeta abans de preparar-la, cal barrejar suc de llimona, comí, paprika, all, sal i pebre negre i afegir-ho al marisc, que s’impregni bé, i deixar-ho una hora a la nevera.

04 ‘Cromesquis’ de capipota

‘Cromesquis’ de capipota AJJ Estudi

‘Cromesquis’ de capipota

El capipota és un d’aquests plats que hauríem de reivindicar més sovint. Potser no agrada a tothom, però no per això hem de deixar que es perdi. Per això, us proposem aquest platàs. Uns 'cromesquis' amb capipota. Comencem pel principi. Els cromesquis són com croquetes, però sense l’arrebossat final. En aquest cas, a més, optem per fer les boles de capipota a l'estil tempura. Això aportarà un sabor més suau que contrastarà amb la intensitat del farcit. I sí, agradaran fins i tot als detractors d’aquest mític esmorzar de forquilla.

 

05 Bistec tàrtar

Bistec tàrtar

Bistec tàrtar

Hi ha plats que es fan en un tres i no res i sempre triomfen. El bistec tàrtar n’és un. Ara bé, per més ràpida que sigui l’elaboració, cal cuidar tots els detalls. D’entrada, és molt important escollir el tros adequat de carn. Nosaltres us recomanem rellom de vedella o bou i, sobretot, dir-li al vostre carnisser de confiança que voldreu fer-ne un tàrtar. Ell o ella us sabrà aconsellar. El següent pas és seguir fil per randa les instruccions per fer la salsa. Com podem acabar-lo? Nosaltres optem per un ou de guatlla. Sempre és una bona opció.

06 Bou a la borgonyona servit dins de pasta fullada

Bou a la borgonyona servit dins de pasta fullada Becky Lawton

Bou a la borgonyona servit dins de pasta fullada

Fer un bou a la borgonyona ‒boeuf bourguignon, en francès‒ ja és, d’entrada, una bona opció si voleu triomfar. Es tracta, com sabem, d’un plat molt conegut a França que es va popularitzar, sobretot, a partir de la dècada dels seixanta del segle passat. En aquest cas, però, nosaltres us proposem una versió una mica diferent: que el serviu dins d’una pasta fullada. Us animeu? Un consell: abans de posar-lo al forn, pinteu la pasta de full amb ou batut i una cullerada de nata líquida. D’aquesta manera, quedarà més daurat i cruixent. 

 

07 Maki de cranc i remolatxa

Maki de cranc i remolatxa Becky Lawton

'Maki' de cranc i remolatxa

Sushi. Un altre plat que, només per la seva lenta i delicada elaboració, ja hauríem de sortir de la cuina entre aclamacions. Nosaltres, però, hem decidit complicar-nos una mica més la vida. Que sí, que el sushi ‒sigui maki, futomaki, nigiri o uramaki‒ és boníssim, però de tant en tant està bé canviar una mica, oi? Per això us proposem uns maki de cranc i remolatxa. La diferència és que la remolatxa, en comptes d’utilitzar-la per al farcit, ens servirà per donar gustet a l’arròs. A dins, hi posarem cranc, cogombre i unes branquetes de cibulet. Està per llepar-se’n els dits.

08 'Pulled pork'

'Pulled pork' Becky Lawton

'Pulled pork'

Replicar qualsevol recepta de la gran Carme Ruscalleda és un triomf assegurat, però ja esteu veient que ens agrada complicar-nos una mica la vida, oi? I, alhora, reivindicar els plats de sempre. Per això, hem decidit acabar el receptari amb un entrepà. Això sí, de ‘pulled pork’. Una tècnica per cuinar el porc (marinat amb espècies) durant 10 o 12 hores i a baixa temperatura. L’objectiu? Que el col·lagen de la carn es trenqui i quedi una carn sucosa i molt tendra, que s’esmolli només de tocar-la. Es tracta d’una tècnica originària dels Estats Units, però n’hi ha versions similars en altres països, com a Mèxic, Colòmbia i Veneçuela. Un cop fet el ‘pulled pork’, acompanyeu-lo d’una bona salsa barbacoa casolana. Tot, damunt d’una bona barra de pa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: