Preparació
- En una cassola, preferentment de fang, amb un rajolí d’oli, ofegueu la carn de bou salpebrada fins que quedi daurada.
- Afegiu-hi les cebes trossejades, el bacó i la pastanaga, els grans d’all picats, el tomàquet, les herbes aromàtiques i un grapat de pebre negre en gra. Cobriu la carn amb el vi i deixeu-ho estofar a foc lent 1 h 30 min, fins que la carn estigui ben tendra.
- Ofegueu en una altra cassola les escalunyes amb la mantega i el sucre, fins que es caramel·litzin. Reserveu-ho.
- Coleu la carn de l’estofat i passeu la salsa per un colador, deixeu-la reduir fins que s’espesseeixi considerablement i torneu-hi a afegir la carn. Reserveu-ho.
- En una safata de forn, poseu una placa de pasta de full, a sobre poseu-hi la ceba glacejada, els xampinyons, tallats a quarts i lleugerament saltats, i la carn de l’estofat. Cobriu-ho amb una altra placa de pasta de full i formeu-hi una petita xemeneia al centre.
- Enforneu el pastís a 180 ºC, 20 min, fins que la pasta de full estigui ben cuita i daurada. Serviu-lo de seguida.
CONSELL
Pinteu la placa de pasta de full amb un ou batut amb una cullerada de nata líquida, perquè quedi més daurat i cruixent.