El 13 de setembre és el dia internacional de la xocolata, un dels productes que aixeca més passions, des del punt de vista gastronòmic, i amb possibilitats gairebé infinites. És cert que hi ha persones a qui no els agrada la xocolata, però com que els amants de la xocolata són majoria, aquí teniu unes quantes receptes de pastissos fàcils de preparar i boníssims per celebrar aquest dia —o qualsevol— com cal!
Braç de gitano de xocolata
El braç de gitano és un dels pastissos més típics que hi ha. N'hi ha dues versiones principals, de nata i de trufa, i avui us proposem la de xocolata amb trufa. Només cal que vigileu a l'hora d'enrotllar-lo, perquè no se us trenqui el pa de pessic, però us assegurem que el resultat us encantarà!
Coulant de xocolata
El coulant és una de les postres més bones que es poden preparar amb xocolata. És un pastís de pa de pessic de xocolata amb una sorpresa d'allò més agradable a dins: xocolata desfeta. Es menja calent i si no us surt a la primera —no és fàcil de fer—, no us desespereu i seguiu intentant-ho!
Pastís marbrejat de formatge i xocolata Gemma Clofent
Segur que heu menjat pastís de formatge més d'una i de dues vegades, però no sempre l'heu fet amb xocolata. Doncs aquesta recepta de la Gemma Clofent us explica com preparar-ne un en un tres i no res. La gràcia, a més, és que les capes quedin separades però una mica barrejades. No patiu, és molt fàcil d'aconseguir!
Pastís de xocolata i melmelada de móres Gemma Clofent
Una de les millors combinacions que podem fer amb la xocolata és posar-hi fruita. La vermella hi queda especialment bé i, en aquest cas, us proposem un pastís decorat amb melmelada de móres que li dóna un toc àcid molt agradable, que contrasta amb el dolç de la xocolata.
Pastís de xocolata Gemma Clofent
Si a casa sempre hi ha baralles per veure qui es queda el tros més gran del pastís, aquesta recepta de la Gemma Clofent us ajudarà a posar pau, ja que consisteix a preparar pastissets individuals. Així segur que no hi ha discussions!
Pastís de xocolata, préssec i llimona Gemma Clofent
Si acabem de comentar que la fruita és una gran companya de la xocolata, no podia faltar un altre pastís amb fruita (i no serà l'últim). Aquesta vegada en preparem un amb préssec i llimona. Podeu posar-hi una altra fruita, però us assegurem que aquesta combinació té tots els números per triomfar!
Pastís toffee Gemma Clofent
Us avisem que, segurament, aquest sigui el pastís més calòric de tots els que us hem presentat en aquest receptari. Però, segurament, també és un dels més bons. El secret? L'almívar de llet amb què el prepara la Gemma Clofent. Per un dia que us porteu malament no passarà res!
Púding de poma i xocolata Gemma Clofent
A mig camí entre els pastissos i els flams trobem els púdings, com aquest que prepara la Gemma Clofent. Per tancar el receptari dedicat als pastissos de xocolata hem triat aquesta recepta que també la combina amb fruita, en aquest cas pomes. Unes postres una mica més lleugeres que un pastís i ben bones!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: