Troba la teva recepta

La recepta és del llibre 'Chocolate', de l’editorial Parragon, i em va captivar per la base de cereals, avellanes i xocolata que porta, ben diferent de la típica de galetes esmicolades. També em va agradar l’aspecte marbrejat del pastís, que queda original i vistós. Tot plegat fa que sigui un pastís força lent i laboriós, però les nebodes bé es mereixen l’esforç, oi?

La base ens va agradar molt, queda cruixent i rústica, estic segura que la repetiré més d’un cop com a substituta de les galetes. La part blanca del farcit queda deliciosa, es nota tant la xocolata com el formatge i queda dolç al punt. Aquest cop vaig provar un formatge diferent al típic Philadelphia i que m’havien recomanat molt bé: el Cremette marca Hochland, una recomanació molt encertada! La part negra del farcit, si no sou gaire xocoaddictes, queda un pèl forta de gust de xocolata. Recomanaria canviar la xocolata negra per xocolata amb llet, ja que l’efecte marbrejat s’aconsegueix igual i queda amb un gust més compensat. En resum, és un d’aquells pastissos dignes de grans celebracions que repetiré segur.

Preparació

  1. Per a la base: tritureu una mica els flocs de civada amb un robot de cuina i barregeu-los amb les avellanes picades.
  2. Foneu la xocolata i la mantega al microones a baixa potència, vigilant que no es cremi la xocolata. Remeneu-ho fins a obtenir una mescla homogènia i brillant. Aboqueu la xocolata sobre la civada i barregeu-ho bé.
  3. Esteneu la mescla pel fons d’un motlle desemmotllable de 24 cm pressionant per tal que quedi ben compacta i sense forats a les vores. Reserveu-ho a la nevera.
  4. Per al farcit: foneu les xocolates al microones a baixa potència vigilant que no es cremin. Reserveu-les. 
  5. Poseu en remull la gelatina en aigua freda per tal que es rehidrati. Escalfeu al microones una petita part de la nata (un ditet) i dissoleu-hi la gelatina escorreguda.
  6. Barregeu bé el formatge, el sucre i el iogurt. Afegiu-hi la gelatina dissolta i barregeu-hobé fins que quedi homogeni. Incorporeu-hi la nata semimuntada amb moviments suaus per tal que no s’abaixi.
  7. Separeu la mescla en dues parts; a una barregeu-hi la xocolata negra, i, a l’altra, la xocolata blanca. Aboqueu cullerades de les dues cremes alternades sobre la base de cereals. Remeneu-ho una mica amb la punta d’un ganivet per tal de crear l’efecte marbre. Alliseu la superfície i reserveu-ho a la nevera fins que qualli.
  8. Decoreu-ho i serviu-ho fresc de nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 mar

Xerrada 'Què he d'esmorzar? Allò que diuen i allò que hauria de ser'

Moltes persones pensen que l’esmorzar és l’àpat més important del dia però els...

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto