Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Cuina 164
Cuina núm. 164. Setembre 2014

Menú de 1714. Receptes catalanes de fa tres segles

En aquest número

Nova promoció 2x1

<a href="https://www.cuina.cat/ca/2x1-enoturisme.php" target="_self">Et donem l'oportunitat de participar en diferents activitats d'enoturisme</a>

Regalem 10 vals de descompte per a 10 cellers del país

Mercat / Al cistell

Pebrot verd

L'italià més brillant

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pa de xapata

La sabata dels ral·lis

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Espatlla de xai

Un clàssic fet al forn

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Kirsch

Cireres líquides

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Síndria groga

Un refresc tropical

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Comí

Sopes bíbliques

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Vinagre de poma

Una dieta suau

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

El repte de menjar bé tenint alguna al·lèrgia

Jo També Sóc Al·lèrgic ofereix una gran varietat de productes específics per a intolerants alimentaris

Clàudia Vigueras (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Espai Tonyina

A Arenys de Munt

Ferran Caldés (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Fogons / bo i sa

Menú de setembre

Carme Ruscalleda es mira el món des de Sant Pol de Mar i n'adopta tot el que és bo per fer àpats viatgers com el d'aquest mes

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Menú de 1714

Receptes catalanes de fa tres segles

Mentre les bombes queien a la ciutat, els catalans descobríem la xocolata, les patates i el cafè. El segle XVIII va canviar totalment la gastronomia europea. Us proposem un menú amb quatre plats adaptats de receptaris catalans de l'època

Núria Bàguena (text i receptes), Becky Lawton (fotografia)

Fogons / I per postres

A la motxilla!

Endolcim el retorn a les aules amb tres propostes de berenars que ens transportaran a la infantesa

Jordi Farrés (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Vins i caves / Plats de verema

Plats de verema

El plat més antic documentat amb el fruit de la vinya és l'arengada amb pa i raïm. Acompanya plats de carn i postres, però, sobretot, és un recurs per aconseguir els contrastos que tant agraden a la cuina catalana, el dolç amb el salat.

Trinitat Gilbert (text), Oriol Llavina (receptes), Ajj Estudi (fotografia)

Vins i caves / Genis del foc

El Roser 2

Jordi i Rafel Sabadí

Una història de tres generacions basada en el producte de proximitat i una situació idíl·lica, davant del mar. Des del 2005, els dos germans Sabadí, en Jordi -als fogons- i en Rafel -a la sala-, aporten a la cuina marinera i empordanesa una dosi de joventut, formació, experiència i passió per assolir nous reptes. Un maridatge generacional sota unes arrels molt sòlides.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Vins i caves / Taula de tast

Assaborint el 2013...

Cinc referències d'arreu del país per a tot tipus de celebracions

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (col·labora)

Sortim / Restaurants

Er Occitan

Cuina aranesa sense caure a l'olla

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

Les móres silvestres

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Opinió / Petits fours

Ideologia i coherència

Per què no hi ha carn als restaurants vegetarians?

Salvador Garcia-Arbós

Receptes

Dim sum de llagostins

Carme Ruscalleda

Pizza vegetal

Carme Ruscalleda

Alvocats farcits

Adrià Malgrat

Torradetes de sobrassada amb mel

Núria Bàguena

Arròs amb pastanaga, api, panses i espècies

Núria Bàguena

Sant Pere, pistons i bitxo

Carme Ruscalleda

Arròs de magre amb favetes i albergínia

Abel Monago

Llagosta del cap de Creus amb safrà i allioli de curri

Jordi Sabadí

Paella de verdures

Cullera de Boix

Juvertada de peix

Núria Bàguena

Verat amb raïm i anxoves

Oriol Llavina

Pit de gall negre amb xarel·lo

Oriol Llavina

Crema d'alvocat, aranja i cafè

Carme Ruscalleda

Pa amb xocolata, oli verge i sal

Jordi Farrés

Creps de formatge cremós i melmelada de gerds

Jordi Farrés

Pa de pessic de pastanaga i canyella

Jordi Farrés

Crema de xocolata

Núria Bàguena

Formatge blau amb raïm i panses

Oriol Llavina

Brioix amb raïm

Oriol Llavina

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto