Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 177
Cuina núm. 177. Agost 2015

Mèxic. Cuinem a casa les receptes asteques

En aquest número

Mercat / Al cistell

Cranc reial

El rei dels arrossos

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Albergínia llarga

L'hortalissa que ens torna bojos

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Sucre candi

Dolç i confiat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Vi rosat

El més refrescant

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Formatge en oli

Bombons lactis amb or líquid

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Mitjana de vedella

La base del rosbif

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Arròs vaporitzat

De cocció ràpida

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Vins i tapes sota els porxos tortosins

Al cap de sis dècades de vendre delicadeses, Monclús Licors Gotim ara també ofereix degustacions gurmet.

Saray Cruz (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Un racó valencià al Poblenou

Degustem les orxates d'El Tío Che

Ferran Caldés (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Glop a Glop

Per beure bons vins, no cal anar d'expert

La Volàtil vol acostar aquest món al públic més jove

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Fogons / bo i sa

Menú d'agost

La xef de Sant Pol de Mar es passa l'agost treballant, però ens prepara un àpat que ens remet al bo i millor de les vacances.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Mèxic

Un recorregut per la cuina asteca

Trenquen tòpics. Fugen del folklore. Busquen l'essència del sabor pur i el coneixement de la cultura per mitjà de la cuina. Restaurants de referència han apostat per la cuina mexicana autèntica i han posat Barcelona en el mapa gastronòmic mundial.

Carme Melià (text), Joan Bagur - Oaxaca (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons

Plats de festa major

El gran dinar de l'estiu

No hi ha estius sense festes majors. Moments de joia, de diversió i de cultivar la relació amb els altres. Tot sovint al voltant d'un àpat i amb el porró de vi a braç alçat per celebrar que estem de vacances.

Manel Guirado (text i receptes), AJJ Estudi (fotografia), Jani Paasikoski (cuina), Natalia Mazzarella (Estilisme)

Fogons / I per postres

Macedònia

A l'estiu ens delim per la fruita, per tota! Per això ens la mengem barrejada en postres refrescants i estiuenques.

Lluís Costa i Col·lectiu 21º Brix (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons / Receptes amb caldo

Sarsuela de peix i marisc

David Caballero (recepta), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del Foc

Javier Cabrera

Els Brancs

Desconeixem, tot i que ho podem entendre, per què les platges de Roses atreuen tant els gurmets alemanys. A banda dels que van fundar El Bulli, uns altres, la família Veitl, van alçar-hi l'Hotel Vistabella. Els néts dels fundadors van imaginar-hi un restaurant gastronòmic de nivell. Van contractar aquest xef andalús i, de moment, ja han merescut la primera estrella Michelin.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Formentera

L'univers gastronòmic de la Pitiüsa més remota

Marga Font (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

La Boscana

El secret gastronòmic del Pla d'Urgell

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

Fruites dels tròpics

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Pep Nogué

Opinió / Petits fours

El Mam (i 3)

El hip-hop i en Juli

Salvador Garcia-Arbós

Receptes

Sopa freda d'olives verdes i negres amb carbassó i flor i salsitxes empebrades

Carme Ruscalleda

Coca Maresme-Tòquio

Carme Ruscalleda

Carpaccio d'api-rave

Jordi Vilà (Moritz)

Guacamole Oaxaca

Joan Bagur (Oaxaca)

'Tostada' de peix del Yucatán

Joan Bagur (Oaxaca)

Sopa de meló i menta amb pernil ibèric

Manel Guirado

Poma de Girona farcida de botifarra de perol

Carme Ruscalleda

Rap amb samfaina

Xavier Matarrodona

Llagostins amb llet de coco

Rosario Alivio

'Cochinita pibil'

Joan Bagur (Oaxaca)

Sarsuela de peix i marisc

Manel Guirado

Rostit de festa major amb ànec, costella confitada i botifarra dolça

Manel Guirado

Petó d'ametlles

Carme Ruscalleda

Cremós de macedònia

Lluís Costa

Macedònia invertida

Lluís Costa

Got de fruites

Lluís Costa

Corona de préssecs i kirsch

Xavier Garcés Vivas (Cambrils)

Flam de coco d'Acapulco

Joan Bagur (Oaxaca)

Crema cremada amb amanida de fruita d'estiu i gingebre

Manel Guirado

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto