Què cuinar La Vanguardia

10 plats amb moniato

CUINA.CAT

10/11/2017

Cuinar amb productes de temporada ens assegura trobar els productes en la seva plenitud de sabor! Tot seguit, us proposem 10 receptes amb un tubercle que és tot un clàssic de la tardor!

01 Pastissets de moniato

Pastissets de moniato

Pastissets de moniato

Aquest dolç típic de les Terres de l'Ebre i de Mallorca és del tot versàtil! La massa és fàcil de fer i el farcit, tot i que el de la recepta que us proposem és de confitura de moniato, pot ser d'altres confitures, com cabell d'àngel, crema pastissera o mató.

Llegiu la recepta completa

02 Moniato al caliu

Moniato al caliu

Moniato al caliu

Fina Puigdevall proposa convertir el moniato, un producte quotidià, en una 'delicatessen'. Aquesta ració al caliu combina diferents textures i sabors amb carbó de pa, oli de taronja, oli fumat i, és clar, moniato. Tingueu paciència, perquè el resultat final val la pena!

Llegiu la recepta completa

 

03 Moniato rostit amb bròquil

Moniato rostit amb bròquil

Moniato rostit amb bròquil

Incloure més verdures a la nostra dieta és fàcil amb receptes com aquesta, que combina la dolçor del moniato amb un 'topping' de pessics de bròquil. No tot és patata i mongeta i, a més, aconseguirem que els més menuts no s'avorreixin menjant d'una manera saludable!

Llegiu la recepta completa

04 Costellam de porc amb moniato

Costellam de porc amb moniato

Costellam de porc amb moniato

El moniato funciona igual de bé com a protagonista que d'acompanyant d'un bon tros de carn. Tot i que estem acostumats a incloure la patata en la majoria de receptes, Ada Parellada proposa fer-ho amb aquest producte de temporada, més dolç i suau!

Llegiu la recepta completa

05 Cebiche modern de llobarro amb xips de iuca i moniato

Cebiche modern de llobarro amb xips de iuca i moniato

Cebiche modern de llobarro amb xips de iuca i moniato

Els xips de moniato són una alternativa saludable a les patates fregides. Tenen menys calories i són gual de cruixents i saborosos! L'única diferència que notareu és que són menys salats que les patates tradicionals. Us hi animeu? Aquest cebiche de llobarro busca guarnició, i el moniato és l'acompanyant perfecte.

Llegiu la recepta completa

06 Verdures de tardor, moniato i oli d'avellanes

Verdures de tardor, moniato i oli d'avellanes

Verdures de tardor, moniato i oli d'avellanes

Aquest primer plat és lleuger i molt profitós, ja que treu partit a totes les verdures de temporada. Podeu presentar-lo com més us agradi, però si ho feu com el de la proposta aconseguireu un plat vistós i boníssim!

Llegiu la recepta completa

07 Crema de xocolata amb escuma de moniato

Crema de xocolata amb escuma de moniato

Crema de xocolata amb escuma de moniato

Cada vegada més podem celebrar la castanyada en mànigues de camisa. Per això no és una mala idea introduir plats com aquesta mousse. Si us agraden ​les natilles de xocolata segur que les heu tastat acompanyades de nata, però, i de moniato? Us sorprendrà!

Llegiu la recepta completa

08 'Zoodles' de xips de moniato, xirivia i patata morada amb allioli vegà

'Zoodles' de xips de moniato, xirivia i patata morada amb allioli vegà

'Zoodles' de xips de moniato, xirivia i patata morada amb allioli vegà

Paula Pascual sorprèn amb aquesta recepta creativa divertida de fer i de menjar! Són unes boles cruixents aptes per a vegans que s'acompanyen d'un allioli també vegà, fet amb llet de soja i all.

Llegiu la recepta completa

09 Costelles de porc confitades amb puré de moniato

Costelles de porc confitades amb puré de moniato

Costelles de porc confitades amb puré de moniato

En aquesta recepta, la carn esmicolada de les costelles descansa sobre una base de moniato. Podreu menjar-ho amb forquilla o a cullerades, en forma de puré!

Llegiu la recepta completa

10 Pastís de moniato

Pastís de moniato

Pastís de moniato

En aquest pastís, la textura suau del moniato contrasta a cada mossegada amb el cruixent de la xocolata. Un dolç a afegir als plats de castanyada.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 nov

Tastos a la Taverna de Vinseum

Des de la Taverna de Vinseum organitzen cada quinzena un tast dedicat a cada un dels seus cellers. L'objectiu d'aquests...

21 nov

Rebosteria compromesa d'A Taula

En aquest taller podeu aprendre a preparar postres i pastissos mentre reflexioneu sobre sostenibilitat, tradició...

22 nov

Taller de fondue i maridatge amb vins d'A Taula!

A Taula! Cicle de cultura i gastronomia celebra 10 anys divulgant la cultura gastronòmica i els bons...

23 nov

Hàbits saludables amb A Taula!

Una de les activitats organitzades per celebrar el desè aniversari d'A Taula! està dedicada a la cuina...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto