Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 plats amb dàtils

Receptes salades i dolces per gaudir d'aquest fruit

CUINA.CAT

25/11/2019

Si un avantatge té el dàtil és que és molt versàtil i pot utilitzar-se per preparar tant entrants com segons, o postres. A més, nutricionalment és molt complet, per això es recomana consumir-lo després de fer exercici físic per recuperar forces i per incrementar l'agilitat mental. Poseu-lo a prova amb aquestes 10 receptes.

01 Polvorons amb ametlles i dàtils

Polvorons amb ametlles i dàtils

Polvorons amb ametlles i dàtils

Les botigues ja han posat els polvorons a la venda perquè saben que si una cosa és bona, per què esperar-se fins a Nadal per tastar-la? Vosaltres també podeu començar a elaborar els vostres polvorons casolans amb dàtils. Com que ja haureu practicat, al desembre segur que us sortiran de 10.

Llegiu la recepta completa

02 Galetes salades de parmesà, nous i dàtils

Galetes salades de parmesà, nous i dàtils Gemma Clofent

Galetes salades de parmesà, nous i dàtils

Serviu un entrant als comensals abans d'asseure-us a taula, unes galetes salades amb dàtils que no tardareu gaire a preparar.

Llegiu la recepta completa

03 Pollastre amb dàtils i anacards

Pollastre amb dàtils i anacards

Pollastre amb dàtils i anacards

Aquest plat d'inspiració marroquina el podreu preparar amb l'ajuda dels menuts de la casa. Gràcies als dàtils que conté, és molt nutritiu per al cervell i, per tant, els donarà energia per fer la feina de l'escola.

Llegiu la recepta completa

04 Pastís de plàtan, dàtils i avellanes amb crema de formatge

Pastís de plàtan, dàtils i avellanes amb crema de formatge

Pastís de plàtan, dàtils i avellanes amb crema de formatge

Si el títol ja us fa venir salivera, espereu-vos a tastar aquestes postres de diferents textures ben representades. El gust del plàtan, els dàtils i les avellanes són inconfusibles en cada mossegada.

Llegiu la recepta completa

05 Pastís gelat de mango

Pastís gelat de mango Becky Lawton

Pastís gelat de mango

Aprofita a fer aquesta recepta ara, ja que al novembre es recullen els últims fruits, i fins a l'agost no tornarem a veure mangos. El gelat de mango farceix una base i una cobertura elaborada amb una teula molt fina, feta amb d'anacards, avellanes i dàtils.

Llegiu la recepta completa

06 Llenguado amb taronja

Llenguado amb taronja

Llenguado amb taronja

El llenguado es divideix en filets i es farceix amb grills de taronja i dàtils tallats a tires. Aquest és un exemple que es pot aplicar originalitat als plats de peix sense necessitat d'utilitzar grans tècniques culinàries. 

Llegiu la recepta completa

07 Pastís sorpresa

Pastís sorpresa Becky Lawton

Pastís sorpresa

No desvelarem encara quins ingredients porta aquest pastís misteriós. Només us donem una pista: els dàtils en són la base, i un consell: dediqueu-lo a algú que sigui important per a vosaltres.

Llegiu la recepta completa

08 Crep de carbassa, alvocat i germinats

Crep de carbassa, alvocat i germinats

Crep de carbassa, alvocat i germinats

Menjar lleuger, saborós i vegà... el 3 en 1 d'aquest plat. En aquesta equació hi entren la carbassa, l'alvocat i els dàtils.

Llegiu la recepta completa

09 Arròs amb llet sense sucre

Arròs amb llet sense sucre

Arròs amb llet sense sucre

Els dàtils també poden substituir el sucre, en aquesta ocasió s'aconsegueix triturant els dàtils fins que quedin fets crema (també s'anomena 'caramel de dàtil'). És ideal per poder gaudir d'un arròs amb llet si no s'hi vol afegir sucre.

Llegiu la recepta completa

 

10 Amanida amb escabetx de pollastre

Amanida amb escabetx de pollastre Food Photos / Cristina Rivarola

Amanida d'escarola amb escabetx de pollastre

Els dàtils i altres ingredients marinen el pollastre, que després se servirà amb aquest escabetx i amanida. D'aquesta manera la carn no quedarà seca i serà ben gustosa.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: