Preparació
Preparació
- Talleu el pollastre a daus i salpebreu-los. Com sempre que feu servir els fogons, demaneu ajuda a un adult per enrossir els daus de pollastre en una cassola, amb un bon raig d’oli. Quan s’hagin enrossit, retireu-los i reserveu-los.
- Peleu el porro i talleu la part blanca ben menuda. Sofregiu-la lentament, amb un raig d’oli i mig gotet d’aigua, perquè no es cremi.
- Quan el porro hagi absorbit l’aigua i estigui lleugerament enrossit, afegiu-hi la salsa de tomàquet i espereu que tot plegat es confiti, uns 5 min, a foc lent.
- Espinyoleu els dàtils i poseu-los al sofregit, amb els anacards.
- Poseu-hi el pollastre i un raig generós de conyac.
- Espereu que s’evapori el conyac i afegiu-hi el brou de pollastre o l’aigua.
- Bulliu-ho uns 20 min, a foc mitjà, i ja ho podeu servir.
El consell
- Els dàtils són superenergètics i van genial per recuperar forces després de fer exercici. A més, també són un bon nutrient per al cervell. Així que, quan tingueu una època de molta feina a l’escola, aprofiteu per portar-ne algun a la carmanyola.
- Si voleu, en comptes de fer servir pollastre, podeu preparar la recepta amb gall dindi.