Troba la teva recepta

10 plats amb pera

Aquesta fruita té un potencial gastronòmic indiscutible i aquí us en donem 10 mostres!

CUINA.CAT

11/05/2018

La pera és una de les fruites més consumides i estimades, gràcies al seu gust dolç i delicat, a la seva consistència carnosa i sucosa i a les seves propietats nutricionals. Es tracta d'un aliment ric en fibra, antioxidants i potassi. Això fa que tingui efectes antienvelliment i que contribueixi a reduir el colesterol i la pressió arterial. Ja sabem que la pera és deliciosa per si sola, però amb aquest receptari us volem demostrar que també la podem incloure en molts plats.

Foie fresc a la paella amb pera

Foie fresc a la paella amb pera

Foie fresc a la paella amb pera

El foie, que cal no confondre amb el paté (al qual se li afegeixen una sèrie de condiments i additius), és una de les especialitats més apreciades de la cuina occitana i combina de meravella amb molts ingredients dolços, especialment amb les figues o les peres. Per caramel·litzar les peres, salteu-les en una paella sense oli. Posteriorment poseu-hi vi dolç i deixeu-ho reduir.

Llegiu la recepta completa

Puré de patates amb peres i crema de créixens

Puré de patates amb peres i crema de créixens Becky Lawton

Puré de patates amb peres i crema de créixens

A priori no sembla que la patata i la pera siguin ingredients complementaris, però això és perquè no heu tastat aquest puré. La llet i la nata líquida ajuden a lligar les textures i els sabors, mentre que la crema de créixens hi aporta un regust lleugerament picant, que ens recorda al de la mostassa.

Llegiu la recepta completa

Brick de camembert i pera

Brick de camembert i pera

Brick de camembert i pera

La pera, dolça i subtil, serveix de contrapunt al sabor pronunciat i complex del camembert. Es tracta d'un dels formatges més representatius de la gastronomia francesa, elaborat a Normandia. Es fa amb llet crua de vaca, té un 45% de matèria grassa i destaca per la seva textura inconfusiblement untuosa.

Llegiu la recepta completa

Caneló de codonyat amb pera i escarola

Caneló de codonyat amb pera i escarola Becky Lawton

Caneló de codonyat amb pera i escarola

Aquesta recepta també fusiona la pera amb el formatge, però en aquest cas fem servir manxego, elaborat amb llet d'ovella i de regust una mica picant. L'altre ingredient estrella és el codonyat, la confitura que s'elabora a partir del codony. El tallem a làmines i l'utilitzem com a embolcall dels canelons. Si preferiu una opció no vegetariana i menys dolça, podeu substituir el codonyat per pernil ibèric.

Llegiu la recepta completa

Pit de pollastre amb menjar blanc i pera

Pit de pollastre amb menjar blanc i pera

Pit de pollastre amb menjar blanc i pera

El menjar blanc, originàriament, és un plat que es consumeix com a postres, elaborat amb ametlla (en segons quins llocs, amb llet), sucre, midó d'arròs, pell de llimona i canyella. En aquesta recepta, però, en fem una adaptació força lliure, amb ametlles, brou de pollastre i un toc de farigola i pebre blanc.

Llegiu la recepta completa

Ànec salvatge del delta de l'Ebre amb peres amb moscatell

Ànec salvatge del delta de l'Ebre amb peres amb moscatell

Ànec salvatge del delta de l'Ebre amb peres amb moscatell

Si hi ha una carn que es complementa a la perfecció amb la pera (i amb moltes altres fruites) és la d'ànec, melosa i contundent. Us recomanem que feu servir peres de la varietat blanquilla, de sabor dolç i polpa blanca i molt sucosa. Cal que en traieu el cor, les talleu i les poseu en un cassó al foc amb moscatell i sucre.

Llegiu la recepta completa

Crumble de pera

Crumble de pera Gemma Clofent

Crumble de pera

Comencem l'apartat de postres elaborades amb pera amb aquesta deliciosa recepta. El crumble compta amb una legió de fanàtics molt nodrida i fidel, cosa que en cap cas ens hauria d'estranyar tenint en compte el seu sabor incomparablement dolç i el seu joc de textures. La base és esponjosa i sucosa, mentre que la capa superior queda ben cruixent.

Llegiu la recepta completa

Pera amb pa d'espècies

Pera amb pa d'espècies

Pera amb pa d'espècies

Per fer aquestes postres, us aconsellem que feu servir peres ercolines, que tenen una polpa suau i lleugerament perfumada. El pa d'espècies és molt freqüent a França i es fa amb mel i espècies com ara canyella, anís, gingebre, clau, comí o nou moscada. El podeu comprar fet o seguir aquesta recepta.

Llegiu la recepta completa

Granissat de vi negre amb compota de pera i aroma de clau

Granissat de vi negre amb compota de pera i aroma de clau

Granissat de vi negre amb compota de pera i aroma de clau

Vet aquí unes postres refrescants, ideals per prendre ara que s'acosta l'estiu. A més, la seva elaboració no us suposarà cap dificultat. D'una banda, tenim el granissat, pel qual fem servir vi negre (com més intens, millor), sucre i canyella. De l'altra, hi ha la compota de pera, que es fa amb peres, sucre i un clau.

Llegiu la recepta completa

'Gratin' de pera i gerds

'Gratin' de pera i gerds

'Gratin' de pera i gerds

Opteu per les peres conference, una de les varietats més apreciades, de pell marronosa, textura ferma i gust força dolç. L'altra fruita que fem servir és el gerd, en quatre formats diferents: cru, sorbet, licor i coulis (un puré que s'obté triturant un aliment i colant-lo).

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 ago

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

18 ago

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

20 ago

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

23 ago

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

Portada 218

BRUNCH MEDITERRANI: RECEPTES PER VIATJAR DE GRÈCIA AL MARROC

  • El Penedès que empeny
  • El gran restaurant d'hotel rejoveneix

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto