Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Plats per gaudir de la revetlla de Tots Sants

8 propostes per a una castanyada plena de sabors

PAU SAURI

29/10/2021

La revetlla de Tots Sants ens ajuda a escalfar motors de cara a tot el que arribarà abans d'acabar l'any; dinars, sopars, trobades familiars, etc. Podríem dir que és un petit assaig general previ a l'època nadalenca, una nit màgica en què el record dels que ja no hi són es fa present, mengem dolços típics i fem un sopar amb la família. Bé, tothom coneix de primera mà com se celebra la revetlla de Tots Sants, no us n'hem d'ensenyar pas. El que potser trobeu a faltar són idees per al menú festiu de la nit. És clar quins dolços hi haurà: els panellets, les castanyes i els moniatos al forn; però, i pel que fa als entrants i el primer plat? I, si algun dels nebots s'ha fet vegà o vegetarià, sabeu què podeu posar a taula? No patiu, des de CUINA ens encanten les festes que se celebren amb menjar i, per això, us hem preparat una llista prou completa amb plats variats per a la revetlla de Tots Sants d'aquest any.

01 Col de tardor

Col de tardor

Col de tardor

Amb el nom queda prou clar que es tracta d'un plat idoni per a la tardor. Un brou calent amb patata, bolets, col i ceba, assaonat amb gingebre, prunes i coriandre. L'elaboració no té cap misteri, si bé aquesta opció calenta és especial per la capacitat de personalització que presenta; és a dir, hi podeu afegir altres ingredients i, depenent de les vostres aptituds com a cuiners, el resultat continuarà sent igual d'efectiu.

02 Col farcida de moniato i botifarra negra

Col farcida de moniato i botifarra negra

Col farcida de moniato i botifarra negra

Continuem amb els primers. Nadal encara queda lluny, però tots tenim ganes d'obrir paquets; per això, Ada Parellada –cuinera que ha creat la recepta– ens presenta un saquet de col que amaga el regal perfecte per als comensals: botifarra negra i moniato. L'elaboració reposa sobre un fons caldós de bolets i all que, un cop destapada la sorpresa, us permetrà unificar tot el plat i notar diferents sabors.

03 Carbassa farcida amb arròs integral i tocs de tardor

Carbassa farcida amb arròs integral i tocs de tardor

Carbassa farcida amb arròs integral i tocs de tardor

La carbassa farcida amb arròs integral i tocs de tardor és una opció molt bona si decidiu començar el sopar amb un tast d'entrants diferents i seguir amb un plat únic potent i adient amb la temporada en què ens trobem. És cert, però, que la càrrega calòrica de l'elaboració és considerable i, segons els gustos personals de cadascú, pot ser millor utilitzar-la per a un dinar. No obstant això, parlem d'un plat complet, ple de sabors tardorencs com la carbassa, la magrana o els bolets.

04 Calamars farcits d'albergínia i carn picada

Calamars farcits d'albergínia i carn picada

Calamars farcits d'albergínia i carn picada

Si opteu per l’opció més clàssica amb primer i segon plat, heu d’aprofitar els últims mesos de temporada del calamar i mirar de preparar aquest mar i muntanya a la paella per sucar-hi pa.

 

05 Xampinyons cruixents al forn amb fruita seca

Xampinyons cruixents al forn amb fruita seca

Xampinyons cruixents al forn amb fruita seca

En receptaris anteriors hem destacat el poder de les elaboracions simples, ja que acostumen a ser les més efectives; no cal trencar-se el cap amb els entrants. Amb aquests xampinyons cruixents al forn amb fruita seca, enamorareu tots els assistents al sopar. Si aneu curts d’idees per als entrants, feu una ullada a un receptari anterior dedicat a la carbassa en què vam recomanar un hummus que us podria interessar.

06 Crema de castanyes / Thinkstock

Crema de castanyes / Thinkstock

Crema de castanyes

I ara comença el més interessant, les postres. La castanya és el fruit més conegut de la tardor; de fet, una de les festes més representatives a Catalunya és la castanyada. No podia faltar, doncs, una elaboració protagonitzada per l’aliment tardorenc, això sí, en forma de crema (una manera de servir-lo ben poc coneguda).

07 Crestes de formatge i confitura de moniato

Crestes de formatge i confitura de moniato Gemma Clofent

Crestes de formatge i confitura de moniato

De la castanya al moniato. Gemma Clofent proposa una elaboració una mica més complicada, no gaire més que l'anterior, per tal de poder tastar aquest aliment de tardor. Al plat, però, el paper protagonista és del formatge, ja que el tubercle forma part de la confitura. No recomanem l'elaboració als que no els agradi del tot el sabor característic del làctic.

08 Panellets

Panellets Getty Images

Panellets sense llet, sense ou i sense gluten

A l’inici del receptari parlàvem d’opcions veganes i vegetarianes, ja que no ens agrada deixar ningú fora dels àpats. Per això és igual d’important saber cuinar unes postres tan representatives de la tardor i la castanyada, com són els panellets, per a tots aquells amics o familiars que no toleren el gluten. Amb aquesta recepta de Pep Nogué, ho aconseguireu.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: