CUINA.CAT
16/12/2020Amb un 2020 que, per sort, ja s'acaba, és moment de repassar el bo i millor de l'any. Un any diferent, marcat per la pandèmia que ens ha afectat a tots i que ha alterat, també, els continguts de la nostra web i revista. Així doncs, en aquest petit rànquing dels més llegits, hi trobareu molts receptaris dolços, receptes per no separar-se després de la pandèmia i consells per cuinar amb la mainada. Aquí els teniu tots.
Pastís de formatge
La moda dels 'cheesecakes' (o pastissos de formatge de tota la vida) fa temps que està arrelada a la nostra cuina, i es nota: és el més llegit de l'any! El recuperem perquè tingueu les receptes preparades de cara al Nadal.
Maduixes amb xocolata
En un any estrany, calien articles per treure ferro a la situació i buscar el punt d'humor. Receptes exòtiques, afrodisíaques, perquè la parella al·lucini i per gaudir de grans vetllades junts davant el bon grapat d'hores que hem hagut de passar tots tancats a casa.
Espatlla de xai al forn Miquel Àngel Roque
El malaurat tancament de bars i restaurants durant molts mesos també ha fet que molts de nosaltres hàgim hagut de buscar-nos la vida per cuinar a casa. Es nota que molts no estàveu preparats per fer-ho, ja que el recull de receptes per a sapastres a la cuina ha estat dels articles que més vegades heu anat a buscar al llarg de l'any.
Pa de pessic 'castella' de te matxa Becky Lawton
Els pastissos, i no només els de formatge, agraden. I molt. I és que el recull de pastissos que vam penjar a l'abril també va triomfar. Es nota que en els primers mesos de confinament van créixer les ganes d'elaborar magdalenes, galetes i pastissos, i ens agrada saber que nosaltres hi vam col·laborar una mica.
Tortel·linis de formatge amb pesto vermell
També l'article de cuina per a nens s'ha posicionat entre els més llegits de l'any, i és que, amb tothom tancat a casa, la gastronomia ha estat una espècie de bàlsam i una manera de mantenir-los entretinguts. A més a més, així han començat a aprendre a cuinar!
Braç d'espinacs, salmó i formatge
Un altre tema que us ha encantat són els espinacs. Es tracta d'un superaliment ple de vitamines i minerals que podeu bullir, saltar, utilitzar com a acompanyament, en una amanida... Sense poder fer esport, molts hem optat per preparar àpats més lleugers.
Peus de porc amb gambes Becky Lawton
El marisc agrada a tothom o, almenys, això sembla. No ha estat l'únic, però sí el més visitat en una època de paella, caldereta i suquet com és l'estiu.
Risotto de sobrassada Food Photos / Cristina Rivarola
També tot allò gurmet i fàcil de fer ha estat tendència en els darrers mesos, i és que quedar-nos tancats a casa no implica haver de menjar pitjor. Almenys nosaltres no ho veiem així, i, per això, us vam proposar un seguit de receptes magnífiques per fer a casa.
Suquet de rap i gambes Enrique Marco
El rap és un dels peixos més estesos dins la dieta mediterrània. Ja sigui fregit, a la planxa, en suquet o en el típic fricandó de peix, és nutritiu, senzill de cuinar i deliciós. Però bé, no és res que no sapigueu, perquè ja us vau encarregar al seu dia de llegir aquest receptari que tornem a recuperar per tancar l'any.
Verdures en tempura amb salsa de soja / Thinkstock
I en relació amb les noves tendències, cada cop és més habitual la tempura, un fregit japonès. El novembre passat us presentàvem quatre consells bàsics per aconseguir la millor tempura possible. L'heu posat a prova?
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: