La tempura és un fregit ràpid japonès, usualment de marisc i verdura, tot i que es pot fer amb bolets, fruita que contingui poca aigua i també carn, encara que no és el més usual. Cada tros sobre el qual s’hagi d’aplicar aquesta tècnica ha de tenir la mida d’un mos, fàcil de portar a la boca. Els ingredients per fer la tempura són molt bàsics: aigua molt freda i farina. El resultat ha de ser una porció cruixent de pasta amb el producte cuit, tendre i melós a l’interior.
Us donem quatre consells perquè us quedi ben cruixent:
- La massa. És molt important que l’aigua estigui molt freda, així que pots afegir uns glaçons a la mescla. No cal batre molt la farina i l’aigua, és millor que quedin grumolls per així crear la consistència i el cruixent de la tempura.
- El fregit. Els productes que componen una tempura es fregeixen durant poc temps, 2-3 min. L’oli mai no s’ha de cremar, i els aliments, encara que es trobin submergits en l’oli, s’han de daurar de manera superficial. L’oli més recomanat per realitzar aquest fregit és el vegetal, podeu fer servir el de gira-sol.
- Fora del wok: Una vegada trets del wok o del recipient en què es fregeixin, no han de quedar oliosos. Així que, un cop ben cruixents, retireu ràpidament els ingredients del foc, passeu-los per un paper absorbent per treure’n tot l’oli que sigui possible, i serviu-los abans que es refredin.
- Salses: Abans de menjar la tempura es pot submergir en una salsa a base de soja que contingui una petita porció de wasabi o en salsa tentsuyu, consistent en brou dashi, salsa de soja i mirin.