Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quatre trucs per aconseguir una tempura cruixent

Us expliquem com fer aquest fregit ràpid japonès

Verdures en tempura amb salsa de soja / Thinkstock

Verdures en tempura amb salsa de soja / Thinkstock

La tempura és un fregit ràpid japonès, usualment de marisc i verdura, tot i que es pot fer amb bolets, fruita que contingui poca aigua i també carn, encara que no és el més usual. Cada tros sobre el qual s’hagi d’aplicar aquesta tècnica ha de tenir la mida d’un mos, fàcil de portar a la boca. Els ingredients per fer la tempura són molt bàsics: aigua molt freda i farina. El resultat ha de ser una porció cruixent de pasta amb el producte cuit, tendre i melós a l’interior. 

Us donem quatre consells perquè us quedi ben cruixent:

  1. La massa. És molt important que l’aigua estigui molt freda, així que pots afegir uns glaçons a la mescla. No cal batre molt la farina i l’aigua, és millor que quedin grumolls per així crear la consistència i el cruixent de la tempura.
  2. El fregit. Els productes que componen una tempura es fregeixen durant poc temps, 2-3 min. L’oli mai no s’ha de cremar, i els aliments, encara que es trobin submergits en l’oli, s’han de daurar de manera superficial. L’oli més recomanat per realitzar aquest fregit és el vegetal, podeu fer servir el de gira-sol.
  3. Fora del wok: Una vegada trets del wok o del recipient en què es fregeixin, no han de quedar oliosos. Així que, un cop ben cruixents, retireu ràpidament els ingredients del foc, passeu-los per un paper absorbent per treure’n tot l’oli que sigui possible, i serviu-los abans que es refredin.
  4. Salses: Abans de menjar la tempura es pot submergir en una salsa a base de soja que contingui una petita porció de wasabi o en salsa tentsuyu, consistent en brou dashi, salsa de soja i mirin.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

11 jul

Nits de pel·lícula entre vinyes

Jean Leon presenta Nits de Pel·lícula entre Vinyes, dues vetllades inoblidables on cinema, gastronomia...

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto