Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Fruites vermelles, 10 coses que heu de saber-ne

De la maduixa a la cirera, plats i consells per apreciar aquestes fruites

DAVID CABALLERO

09/06/2022
01 Bloody Mary de fruites vermelles

Bloody Mary de fruites vermelles

Bloody Mary de fruites vermelles

Les fruites vermelles o de bosc són petites baies de color vermellós que creixen de forma silvestre en zones altes o conreades.

Per començar amb aquests consells i dades, què us sembla si prepareu un còctel com el que us recomanem?

 

02 Carpaccio de tomàquets, maduixes, anet i olives negres

Carpaccio de tomàquets, maduixes, anet i olives negres

Carpaccio de tomàquets, maduixes, anet i olives negres

Formen part d’aquesta família les maduixes, els maduixots, els gerds, els nabius, els aranyons, les groselles, les mores, les cireres d'arboç i les cireres.

Amb maduixes, que són el fruit vermell més reconegut, es pot fer aquesta recepta tan ideal!

03 Gaspatxo de maduixes i síndria

Gaspatxo de maduixes i síndria AJJ Estudi

Gaspatxo de maduixes i síndria

Normalment trobem aquestes fruites els mesos d'estiu, tot i que algunes són de tardor, i pràcticament totes es poden trobar tot l’any, si són de conreu.

I, quina és la recepta clàssica de l'estiu, si no és un bon gaspatxo? Proveu de fer aquest, amb una fruita vermella com a producte principal.

04 Granissat de maduixa

Granissat de maduixa Gemma Clofent

Granissat de maduixa

Les maduixes són fruites molt delicades, per la qual cosa és important conservar-les amb molta cura, sempre a la nevera, protegides de la llum solar i de la calor.

Parlant de nevera i de fredor, què us sembla una recepta granissada?

05 Pavlova de fruites vermelles

Pavlova de fruites vermelles

Pavlova de fruites vermelles

Hem d'adquirir aquestes fruites sempre en un estat òptim, amb un color ben madur, sense cops i, sobretot, amb cap peça podrida, ja que ràpidament faria malbé la resta.

Us deixem la recepta d'una pavlova ben deliciosa, que, evidentment, serà molt més bona si seguiu el nostre consell i utilitzeu només les fruites amb més bon estat!

06 Colomí amb raviolis de botifarra

Colomí amb raviolis de botifarra

Colomí amb raviolis de botifarra i compota de fruites vermelles

És aconsellable no rentar les fruites vermelles (es fan malbé ràpidament i perden els valors nutritius); però, si es renten, que sigui senceres i amb la tija, ja que aguanten més. Quan us les vulgueu menjar, retireu-ne la tija i trossegeu-les.

 

 

07 Tomàquets, albergínies rostides i molls amb escabetx de maduixots

Tomàquets, albergínies rostides i molls amb escabetx de maduixots

Tomàquets, albergínies rostides i molls amb escabetx de maduixots

Gràcies a la composició tan elevada que tenen en antioxidants, ens ajuden a reduir el colesterol, a tenir cura de la salut cardiovascular i, especialment, a lluitar contra els radicals lliures (aquests elements que propicien l'envelliment cel·lular i que ens afebleixen davant de possibles incidències del càncer).

Amb aquest consell us deixem una recepta molt saludable i boníssima!

08 Daus de pa de pessic farcit amb melmelada de gerds

Daus de pa de pessic farcit amb melmelada de gerds

Daus de pa de pessic farcit amb melmelada de gerds

Les fruites vermelles es poden fer servir en nombroses elaboracions i de diverses maneres. En podem fer melmelades, compotes, salses, cremes dolces, trufes, gelats, granissats, 'mousses', pans de pessic, escumes i un llarg etcètera de preparacions, tot i que també ens les podem menjar crues, en amanides, de postres i en pastissos.

Us deixem una recepta que, sense una bona melmelada de gerds, tan sols seria un pa de pessic tradicional... Cap gràcia, oi?

09 Salmó rostit amb tapenade de maduixes

Salmó rostit amb tapenade de maduixes AJJ Estudi

Salmó rostit amb tapenade de maduixes

Les fruites vermelles no només funcionen en preparacions dolces. Així, també formen part de nombrosos plats salats, com, per exemple, plats de caça (en compotes o 'chutneys') i plats de porc, o per acompanyar un magret d’ànec o un 'foie-gras'.

CUINA us presenta, doncs, un plat salat amb fruites vermelles.

10 Maduixes amb xocolata

Maduixes amb xocolata

Maduixes amb xocolata

Les fruites vermelles combinen perfectament amb nata, xocolata, formatge, iogurt, cereals per a esmorzar i suc de taronja. També casen molt bé amb crema. Una bona opció és que formin part de sucs de fruita i de batuts.

Finalitzem aquest decàleg amb el plat més senzill, però més bo per als paladars amants del dolç tradicional: maduixes amb xocolata. Què us pot sortir malament en aquesta combinació? 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada CUINA 260

QUINA SAMFAINA! LA FÓRMULA PERFECTA

  • Tot el que cal saber per estar al dia
  • Vicky Sevilla

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto