Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 primers plats amb ous

Celebrem el Dia Nacional de l'Ou amb unes receptes de primers plats que demostren la versatilitat d'aquest ingredient!

CUINA.CAT

10/10/2017
01 Ous a la mallorquina

Ous a la mallorquina

Ous a la mallorquina

Un bon panet de Viena del dia, ben tou i amb una molla consistent. El necessitareu per gaudir d'aquests ous a la mallorquina que, literalment, estan per sucar-hi pa! A més, també porten sobrassada, que queda farcida i amagada per l'ou que porta al damunt. Una delícia molt senzilla de fer!  

Llegiu la recepta completa

02 Ous disfressats

Ous disfressats

Ous disfressats

Carla Rovira Estrada ens proposa uns ous disfressats. El nom no és casualitat, ja que l'arrebossat que els envolta dona una aparença original que sorprèn! A més, el toc cruixent que els envolta és boníssim! I, sobretot, no oblideu posar paper absorbent a mesura que aneu retirant els ous per evitar l'excés d'oli.

Llegiu la recepta completa

03 Ous a la marinera

Ous a la marinera

Ous a la marinera

En aquest plat el sabor del marisc és el protagonista i els ous acaben d'arrodonir-ne el resultat. Dos ous per ració que serveixen per integrar el rap, els llagostins i les cloïsses en una única beixamel. No dubteu a tastar aquesta delícia marinera!

Llegiu la recepta completa

04 Ous passats per aigua

Ous passats per aigua

Ous passats per aigua

La dificultat d'aquest plat és baixa però cal cura i paciència, sobretot a l'hora de calcular el temps de cocció, ja que serà exactament quan comenci a bullir que caldrà tirar l'ou a l'aigua. Ni abans ni després. Cal ser precisos i no deixar-se endur per les presses!

Llegiu la recepta completa

05 Ous remenats amb salmó

Ous remenats amb salmó

Ous remenats amb salmó

Ada Parellada proposa un esmorzar de campions a base d'ous remenats amb salmó sobre una cruixent torrada que ens donarà l'energia necessària per començar el dia! Si encara us sembla poc, hi podeu afegir un bon sofregit de ceba o un toc d'herbes aromàtiques, que potenciarà el sabor del plat! 

Llegiu la recepta completa

06 Rovell d'ou amb puré de patates fregides i sobrassada

Rovell d'ou amb puré de patates fregides i sobrassada

Rovell d'ou amb puré de patates fregides i sobrassada

Xavier Gruber desmitifica la creença que cuinar l'ou és una de les coses més senzilles de la cuina. En aquesta proposta us demostrem com pot ser de complicat cuinar un rovell d'ou tenint en compte que l'haureu de congelar, descongelar i fregir en una mateixa recepta!

Llegiu la recepta completa

07 Ous de guatlla amb crema de ceps

Ous de guatlla amb crema de ceps

Ous de guatlla amb crema de ceps

El secret d'aquests ous de guatlla és saber controlar-ne la cocció, ja que només així aconseguireu que quedin cuits per fora però amb el rovell ben cru. Amb la beixamel i la crema de ceps que l'acompanyen de ben segur que tindreu ganes de sucar-hi pa!

Llegiu la recepta completa

08 Ou d'or i patates emmascarades

Ou d'or i patates emmascarades

Ou d'or i patates emmascarades

Aquesta recepta és ideal per als més sofisficats a la cuina, i és que el nom ja atrau els paladars més delicats. Montse Estruch converteix un senzill ou escumat de guatlla en un plat exquisit, ja que l'envolta amb un dolç caramel d'or. Si voleu superar les vostres expectatives, no dubteu i atreviu-vos amb aquest plat!

Llegiu la recepta completa

09 Ous ferrats amb bacallà ajoarriero

Ous ferrats amb bacallà ajoarriero

Ous ferrats amb bacallà ajoarriero

L'ajoarriero és un sofregit típic d'Aragó i el País Basc fet a partir d'all, bitxo, ceba, tomàquet i pebrot. És un acompanyament perfecte per a un peix com el bacallà i immillorable si a més hi afegiu un bon ou ferrat! L'ou el podeu cuinar al vostre gust: ben cuit, amb la clara torrada, amb el rovell tou a punt per sucar-hi pa.... Això ja és qüestió de gustos!

Llegiu la recepta completa

 

10 Ou escumat amb foie i aire de tòfona

Ou escumat amb foie i aire de tòfona

Ou escumat amb foie i aire de tòfona

Iker Erauzkin proposa un ou escumat que serveix de base per aguantar un tros de foie marcat a la planxa i un delicat aire de tòfona. Tot plegat, en un muntatge que requereix precisió i paciència per aconseguir un bon resultat final!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: