CUINA.CAT
10/10/2017Ous a la mallorquina
Un bon panet de Viena del dia, ben tou i amb una molla consistent. El necessitareu per gaudir d'aquests ous a la mallorquina que, literalment, estan per sucar-hi pa! A més, també porten sobrassada, que queda farcida i amagada per l'ou que porta al damunt. Una delícia molt senzilla de fer!
Ous disfressats
Carla Rovira Estrada ens proposa uns ous disfressats. El nom no és casualitat, ja que l'arrebossat que els envolta dona una aparença original que sorprèn! A més, el toc cruixent que els envolta és boníssim! I, sobretot, no oblideu posar paper absorbent a mesura que aneu retirant els ous per evitar l'excés d'oli.
Ous a la marinera
En aquest plat el sabor del marisc és el protagonista i els ous acaben d'arrodonir-ne el resultat. Dos ous per ració que serveixen per integrar el rap, els llagostins i les cloïsses en una única beixamel. No dubteu a tastar aquesta delícia marinera!
Ous passats per aigua
La dificultat d'aquest plat és baixa però cal cura i paciència, sobretot a l'hora de calcular el temps de cocció, ja que serà exactament quan comenci a bullir que caldrà tirar l'ou a l'aigua. Ni abans ni després. Cal ser precisos i no deixar-se endur per les presses!
Llegiu la recepta completa
Ous remenats amb salmó
Ada Parellada proposa un esmorzar de campions a base d'ous remenats amb salmó sobre una cruixent torrada que ens donarà l'energia necessària per començar el dia! Si encara us sembla poc, hi podeu afegir un bon sofregit de ceba o un toc d'herbes aromàtiques, que potenciarà el sabor del plat!
Rovell d'ou amb puré de patates fregides i sobrassada
Xavier Gruber desmitifica la creença que cuinar l'ou és una de les coses més senzilles de la cuina. En aquesta proposta us demostrem com pot ser de complicat cuinar un rovell d'ou tenint en compte que l'haureu de congelar, descongelar i fregir en una mateixa recepta!
Ous de guatlla amb crema de ceps
El secret d'aquests ous de guatlla és saber controlar-ne la cocció, ja que només així aconseguireu que quedin cuits per fora però amb el rovell ben cru. Amb la beixamel i la crema de ceps que l'acompanyen de ben segur que tindreu ganes de sucar-hi pa!
Llegiu la recepta completa
Ou d'or i patates emmascarades
Aquesta recepta és ideal per als més sofisficats a la cuina, i és que el nom ja atrau els paladars més delicats. Montse Estruch converteix un senzill ou escumat de guatlla en un plat exquisit, ja que l'envolta amb un dolç caramel d'or. Si voleu superar les vostres expectatives, no dubteu i atreviu-vos amb aquest plat!
Llegiu la recepta completa
Ous ferrats amb bacallà ajoarriero
L'ajoarriero és un sofregit típic d'Aragó i el País Basc fet a partir d'all, bitxo, ceba, tomàquet i pebrot. És un acompanyament perfecte per a un peix com el bacallà i immillorable si a més hi afegiu un bon ou ferrat! L'ou el podeu cuinar al vostre gust: ben cuit, amb la clara torrada, amb el rovell tou a punt per sucar-hi pa.... Això ja és qüestió de gustos!
Ou escumat amb foie i aire de tòfona
Iker Erauzkin proposa un ou escumat que serveix de base per aguantar un tros de foie marcat a la planxa i un delicat aire de tòfona. Tot plegat, en un muntatge que requereix precisió i paciència per aconseguir un bon resultat final!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: