Preparació
- Separeu el rovell de la clara de sis ous i poseu la barreja de tots aquests rovells al congelador perquè quedin consistents.
- Prepareu la pasta amb un ou sencer, un rovell d’ou, el sucre, la farina, la sal i l'aigua amb gas. Reserveu-ho.
- Per al puré de patates: talleu les patates a bastonets i fregiu-los. Un cop fregit, introduïu-ho en aigua bullent i tritureu-ho. Rectifiqueu-ho de sal.
- Un cop tingueu els rovells congelats, arrebosseu-los amb la pasta i fregiu-los amb oli ben calent.
- Deixeu-ho descongelar i acabeu-ho amb una altra fregida per escalfar-lo fins que s’hi formi una crosta de textura cruixent.
- Muntatge: emplateu una base de puré de patates i, a sobre, poseu-hi el rovell fregit, que us ha d’haver quedat líquid a l’interior, i acompanyeu-ho amb uns dauets de sobrassada. Poseu-hi al damunt una tija de porradell.