Preparació
- Per al caramel d’or: coeu a 120 ºC el sucre, la glucosa i l’aigua, i al final afegiu-hi una mica d’or en pols.
- Per a l’ou escumat: bulliu l’aigua amb un rajolí de vinagre, coeu els ous de guatlla sense closca 1 min, i tot seguit refredeu-los amb gel.
- Per a les patates: bulliu les patates pelades i ratllades ben primes i passeu-les pel passapuré.
- Traieu la pell de la botifarra, talleu-la una mica i salteu-la, desfeu-la i barregeu-la amb la patata, i rectifiqueu-ho de sal, pebre i oli d’oliva.
- Muntatge: en un cèrcol, poseu les patates emmascarades, i al damunt, l’ou escumat, una làmina de caramel d’or i ho escalfeu al forn o a la salamandra 1 min. Per arrodonir el plat, podeu afegir-hi tires de porradell, sal Maldon, una reducció de vi dolç i flors.