Preparació
- Per a l’ajoarriero: escalfeu l’oli i daureu-hi els alls. Retireu-los.
- A la mateixa paella i amb el mateix oli, afegiu-hi la ceba i daureu-la a poc a poc. Incorporeu-hi el bitxo i, després, el pebre vermell, i remeneu-ho. Afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure.
- Escaliveu els pebrots i peleu-los. Tritureu-los amb els alls i feu-ne una pasta. Incorporeu-la al sofregit.
- Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
- Marqueu el bacallà en una paella i esqueixeu-lo.
- Afegiu la preparació anterior al bacallà.
- Poseu l’ajoarriero al mig d’un plat.
- Fregiu els dos ous i col·loqueu-los damunt de l’ajoarriero.
- Enllestiu el plat amb una llesca de pa torrat.
Un plat dels restaurants Cullera de Boix
- Cullera de Boix Boqueria. Hospital, 3. Barcelona. 93 412 49 44
- Cullera de Boix Urquinaona. Ronda Sant Pere, 24. Barcelona. 93 268 79 82