Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 receptes amb col

Un grapat de receptes amb col per llepar-se'n els dits

CUINA.CAT

11/02/2021

La col és una hortalissa que, més enllà del que penseu, es pot cuinar de moltíssimes maneres. Proveu de fer aquestes receptes i segur que us sorprendreu!

01 Col de tardor

Col de tardor

Col de tardor

La recepta es diu col de tardor, però amb el fred que fa a l'hivern, benvinguda sigui també. Es tracta d'una sopa calenta feta amb diferents vegetals. Ara que ja no és temporada de bolets, podeu posar-hi xampinyons, que sempre se'n troben, o bolets deshidratats. 

Llegiu la recepta completa

02 Trinxat de patata i col de la Cerdanya

Trinxat de patata i col de la Cerdanya

Trinxat de patata i col

També us proposem fer un plat típic de la cuina ceretana i de muntanya: el trinxat de patata i col o trinxat de la Cerdanya. Els ingredients que s'utilitzen tenen un perquè, patata i col, són dos productes habituals de zones fredes com la Cerdanya. Feu aquesta versió que va acompanyada d'uns talls de cansalada viada i transporteu-vos al Pirineu!

Llegiu la recepta completa

03 Saltat de carbassa i col verda

Saltat de carbassa i col verda

Saltat de carbassa i col verda

El saltat de carbassa i col verda que us proposem ben bé pot ser un acompanyament com un primer plat suau. Per fer-lo haureu de fer una incursió a botigues asiàtiques, perquè necessitareu oli de sèsam, shoyu -una salsa a base de soja- i, opcionalment, podeu afegir-hi umeboshi. És un plat senzill i apte per a intolerants a la lactosa i el gluten.

Llegiu la recepta completa

04 Tomàquets farcits de col amb pernil

Tomàquets farcits de col amb pernil Becky Lawton

Tomàquets farcits de col amb pernil

Les verdures farcides sempre són una bona opció. Són bones, vistoses i fàcils de fer. Què més necessitem? En aquest cas us ensenyem com fer uns tomàquets farcits de col amb pernil. Es pot servir com a entrant o com a primer... però això només dependrà de la gana!

Llegiu la recepta completa

05 Farcellet de patata, col i botifarra de perol

Farcellet de patata, col i botifarra de perol

Farcellet de patata, col i botifarra de perol

Aquesta recepta s'assembla a l'anterior, encara que en comptes de farcir el tomàquet amb patata i col, ara haureu de farcir una fulla de col amb patata i botifarra de perol. La clau perquè s'aguanti bé el farcellet és refredar la fulla de col bullida amb aigua i gel. Per afegir-hi un toc extra, podeu ratllar-hi tòfona per sobre, hi escau de meravella!

Llegiu la recepta completa

06 Xips de col

Xips de col Becky Lawton

Xips de col

Els xips de col que us proposem són  un snack saludable que probablement mai hauríeu imaginat. La idea d'aquesta recepta sorgeix de la moda de fer xips amb diferents verdures, no només amb patata. És més fàcil fer la recepta amb un deshidratador, però també podeu assecar les xips posant-les en una safata al forn.

Llegiu la recepta completa

07 Quiche vegana de col llombarda i porros

Quiche vegana de col llombarda i porros

Quiche vegana de col llombarda i porros

A Cuina.cat tenim receptes delicioses per a tothom! Aquí us ensenyem com fer una quiche vegana de col llombarda i porros que enamorarà els veggies i sorprendrà els qui no ho són! En la recepta us ensenyem com fer la pasta brisa, però si us voleu estalviar feina també la podeu comprar a qualsevol supermercat!

Llegiu la recepta completa

08 Col farcida de moniato i botifarra negra

Col farcida de moniato i botifarra negra

Col farcida de moniato i botifarra negra

Una altra recepta de farcellets feta amb col! No és casualitat, ja que aquesta hortalissa, en part, facilita que es facin receptes així amb ella, perquè les seves fulles són grans i permeten molt bé fer aquestes formes. Aquest cop, però fareu una col farcida de moniato i botifarra negra. És a dir, prepareu-vos per a una recepta consistent!

Llegiu la recepta completa

09 Sushi de col amb ànec i salsa de raïm

Sushi de col amb ànec i salsa de raïm Becky Lawton

Sushi de col amb ànec i salsa de raïm

Dels farcellets passem a una presentació més oriental. De la mateixa manera que els asiàtics utilitzen l'alga nori per fer sushi, nosaltres us animem que ho feu amb col, que és un producte de proximitat. A dins, no hi posareu 'Pato Pequín', però sí confit d'ànec esmicolat...que sona igual o més deliciós!

Llegiu la recepta completa

10 Escudella de bacallà amb premsat de col i brandada

Escudella de bacallà amb premsat de col i brandada Becky Lawton

Escudella de bacallà amb premsat de col i brandada

Acabem amb una escudella de bacallà de categoria! Haureu de fer un brou de bacallà i verdures, brandada de bacallà, escaldar la col i muntar el premsat. Si seguiu tots els passos, us quedarà un plat deliciós i saludable. Us animeu a cuinar-lo?

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: