Troba la teva recepta

7 receptes amb mozzarella

Refrescant i versàtil, la mozzarella està present a una gran quantitat de plats, tant com a element secundari o com a protagonista de l'àpat!

CUINA.CAT

17/05/2019
01 Esferes de mozzarella

Esferes de mozzarella

Esferes de mozzarella

Un petit aperitiu de sabor suau, però deliciós. Aquestes boletes no són només mozzarella, sinó una barreja d'aquest formatge amb sèrum de mozzarella i nata. Una vegada fet això, s'aboquen culleradetes de la preparació a una barreja d'Algin i aigua, cosa que li donarà un sabor diferent. D'aquesta manera, el formatge adquireix un nou matís marí que combina perfectament amb la suavitat del gust original de la mozzarella.

Llegiu la recepta completa

02 Amanida de tomàquet i mozzarella amb anxoves

Amanida de tomàquet i mozzarella amb anxoves

Amanida de tomàquet i mozzarella amb anxoves

Ja us ho avancem ara: la mozzarella i el tomàquet són una unió inseparable. El sabor suau del formatge amb la lleugera dolçor del fruit fa meravelles a qualsevol plat. En aquest cas, es busca donar un toc molt potent amb el gust tan salat de les anxoves, un contrapunt necessari i deliciós. Per altra banda, s'hi poden afegir herbes aromàtiques que donen lleugerament la seva pròpia essència al plat.

Llegiu la recepta completa

03 'Pappardelle' amb crema de mozzarella i tomàquets petits

'Pappardelle' amb crema de mozzarella i tomàquets petits Becky Lawton

'Pappardelle' amb crema de mozzarella i tomàquets petits

La mozzarella és un ingredient molt utilitzat a la cuina italiana, es troba a moltes receptes de pastes i pizzes. Amb aquesta recepta ho podeu descobrir, 'pappardelle' (un tipus de pasta allargada, plana i ample) amb mozzarella en forma de crema. Com us hem comentat abans, el formatge ve acompanyat de petits tomàquets per tornar a realitzar aquesta combinació insuperable que, amb la pasta, es transforma en un dels símbols d'Itàlia.

Llegiu la recepta completa

04 Creps de pernil i avellanes

Creps de pernil i avellanes

Creps de pernil i avellanes

Un altre company d'aventures de la mozzarella és el típic pernil dolç, ja que guarneix i dóna sabor a moltíssims plats senzills. Un exemple són aquestes creps farcides de pernil dolç, mozzarella i, per donar una textura diferent al plat, avellanes. Un plat simple, fàcil i ràpid de fer que utilitza elements molt bàsics de la cuina per aconseguir un resultat molt bo.

Llegiu la recepta completa

05 Amanida de pasta caprese

Amanida de pasta caprese Ada Parellada

Amanida de pasta caprese

Tornant a la deliciosa Itàlia, la mozzarella també es troba en amanides pròpies del país. L'amanida caprese és un dels plats més coneguts del territori, originari de l'illa de Capri, coneguda per la seva elaboració de la famosa 'mozzarella di buffala campana', un tipus de mozzarella feta amb llet de búfales d'aigua. Aquesta tradició pel formatge ha fet que alguns plats italians continguin la mozzarella com a element indispensable.

Llegiu la recepta completa

06 Figues

Figues Thinkstock

Amanida de figues i mozzarella

La versatilitat de la mozzarella fa que es pugui combinar amb ingredients tant salats com dolços, com és en aquesta amanida amb figues. El fruit fa que a l'amanida predomini el sabor dolç, que es recolza en el formatge mozzarella. Per altra banda, la recepta es fa amb un enciam a la romana o un enciam francès, encara que podeu ser creatius i escollir un enciam dolç o, fins i tot, un d'amarg.

Llegiu la recepta completa

07

Milfulls de llom i mozzarella

El milfulls es compon de capes de llom, pernil salat picat i carbassó, o fins i tot s'hi poden afegir capes de patates laminades. La mozzarella és l'element que acaba de coronar el plat, es posen rodanxes del formatge en la capa superior abans de posar-ho tot al forn i, així, la mozzarella s'acaba gratinant a sobre del milfulls i dóna el seu sabor lleuger i suau a tot l'àpat.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 ago

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

23 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

24 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto