Troba la teva recepta

8 plats amb formatge

Us deixem 8 receptes per celebrar el Dia Mundial del Formatge!

CUINA.CAT

26/03/2018

És gairebé una injustícia parlar del formatge com d'un únic ingredient. N'hi ha tantes varietats, tants sabors, tantes textures... El resultat depèn de factors molt diversos, com ara l'origen de la llet, el temps de maduració, el contingut en greix, la procedència geogràfica, el percentatge d'humitat o la cocció de la quallada. Hi tenen a veure factors microbians, químics, mecànics... Sigui com sigui, nosaltres us deixem una humil aportació dels usos gastronòmics del formatge, un ingredient amb una versatilitat pràcticament il·limitada.

Paquetitos de queso

Paquetitos de queso

Farcellets de formatge

Per fer aquest plat, és preferible que opteu per un formatge de drap, suau i de llet de vaca. La tècnica del drap consisteix a premsar el formatge i donar-li forma amb una tela, normalment de lli o de cotó. El formatge, doncs, és el protagonista d'aquest plat, però els secundaris mereixen com a mínim un esment: carbassó, melmelada de raïm i pernil d'ànec.

Llegiu la recepta completa

Sopa de meló amb formatge de cabra del Berguedà

Sopa de meló amb formatge de cabra del Berguedà

Sopa de meló amb formatge de cabra del Berguedà

Aquesta sopa, ben senzilla de fer i que tindreu enllestida en deu minuts, planteja una combinació de sabors irresistible. Per una banda, la sobrietat del meló, amb un gust gens excessiu; per l'altra, la contundència fastuosa del formatge de cabra. Remateu-ho amb un tall de cruixent de pernil i una ceba dolça.

Llegiu la recepta completa

Piruletes de formatge

Piruletes de formatge

Piruletes de formatge

Amb només dos ingredients, formatge emmental ratllat i espaguetis, fareu uns aperitius que segur que deixaran sorpresos els vostres convidats! L'execució tampoc és particularment difícil. Heu de fer unes boletes amb el formatge, clavar-hi un tros d'espagueti a mode de bastonet i posar-ho tot al forn. El formatge ha de quedar sec però no ha d'agafar color.

Llegiu la recepta completa

Timbal de verdures amb formatge de cabra gratinat

Timbal de verdures amb formatge de cabra gratinat

Timbal de verdures amb formatge de cabra gratinat

Aquest plat és apte per a vegetarians però segur que agradarà a tots els públics, especialment als fanàtics del formatge de cabra. La llet de cabra és més proteica que la de vaca i és més fàcil de digerir. A més, gràcies al seu baix contingut en potassi és molt bona per als ronyons.

Llegiu la recepta completa

Llom de porc ibèric amb cremós de formatge i pastanaga

Llom de porc ibèric amb cremós de formatge i pastanaga

Llom de porc ibèric amb cremós de formatge i pastanaga

Dues textures per acompanyar un plat de carn amb una base de pastanaga. La primera és el formatge fos amb mantega i un toc de moscatell, que li atorgarà sabor i caràcter. La segona és el cruixent de formatge, amb el qual decorem el plat. Per fer-lo, enrossiu unes llesques de formatge ben finetes en una paella molt calenta.

Llegiu la recepta completa

Pastís de llenties i formatge

Pastís de llenties i formatge Becky Lawton

Pastís de llenties i formatge

El formatge idoni per elaborar aquest deliciós pastís de llenties és el manxego, fet amb llet d'ovella, sotmès a una maduració mínima de 30 dies i protegit per una denominació d'origen de la comarca de la Manxa (Castella-la Manxa). Té un sabor potent i lleugerament àcid, una mica picant si és molt curat.

Llegiu la recepta completa

Figues amb formatge fresc

Figues amb formatge fresc

Figues amb formatge fresc

Una de les nombroses virtuts del formatge és que tant pot servir per primers i segons plats com per postres. En aquest cas, farem servir formatge fresc, que obtenim de la coagulació de la llet, sense additius, ferments o sal. Té un sabor suau que destacarà la dolçor de les figues.

Llegiu la recepta completa

Pastel de queso con Baileys

Pastel de queso con Baileys

Pastís de formatge amb Baileys

I sí: una de les aplicacions més delicioses del formatge, en aquest cas tipus Philadelphia, és el pastís. Nosaltres us deixem una proposta singular, una mica allunyada del concepte més clàssic. El Baileys, com sabreu, és un licor de whisky irlandès i crema de llet que sovint s'afegeix al cafè. Aportarà un regust excepcional a aquest pastís!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 set

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

20 set

Dia Mundial de la Paella

La paella s'ha convertit en la icona gastronòmica de València, i el 20 de setembre n'és el dia mundial....

21 set

Mercat de la Terra amb Peix a la Brasa

Si les iniciatives sostenibles i ecològiques són el vostre estil esteu de sort, perquè comença...

21 set

Verema a Albet i Noya

Amb motiu de la verema d'enguany, Albet i Noya obre les seves portes per tal d'oferir a petits i grans una nova...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto