Troba la teva recepta

8 receptes amb olives negres

Amanides, patés i altres receptes amb aquesta varietat com a protagonista

29/08/2018

Amb les olives passa una mica com amb la truita de patates (ceba, sí o no?), el vi (blanc o negre) o el formatge (de cabra, de vaca o d'ovella), ja que podem escollir entre dues grans varietats, verdes i negres, cadascuna de les quals aporta uns matisos diferents a les receptes. En aquest receptari hem optat per les olives negres.

01 Olivada amb bastons

Olivada amb bastons Becky Lawton

Olivada amb bastons

Seria gairebé un crim començar aquest receptari sense fer referència a l'olivada, una pasta d'olives amanida amb all, oli —d'oliva, és clar!— aromatitzada amb herbes, que es pot menjar sola, com en aquest cas, o fer servir per untar pa o lligar salses.

Llegiu la recepta completa

02 Esqueixada de bacallà amb all i olives negres

Esqueixada de bacallà amb all i olives negres

Esqueixada de bacallà amb all i olives negres

Aquesta versió de l'esqueixada de bacallà és una mica més elaborada que la tradicional, però us assegurem que el resultat és boníssim, sobretot per l'aroma que li aporta l'all. Les olives no hi falten i en aquest cas les posarem picades.

Llegiu la recepta completa

03 Tallarines amb tomàquets rostits amb all, recuit de cabra i olives

Tallarines amb tomàquets rostits amb all, recuit de cabra i olives Becky Lawton

Tallarines amb tomàquets rostits amb all, recuit de cabra i olives

Els plats de pasta també són grans candidats a posar-hi olives. Hi ha la versió clàssica, a la putanesca, però també podem afegir-les en preparacions més senzilles -però boníssimes- com aquest plat de tallarines amb tomàquets rostits.

Llegiu la recepta completa

04 Amanida de formatge de cabra amb mango i olives negres

Amanida de formatge de cabra amb mango i olives negres

Amanida de formatge de cabra amb mango i olives negres

Aquesta amanida és original per diversos motius: incorpora mango, una fruita gens habitual en aquesta mena de preparacions, i el contrast dolç de la fruita i l'amarg de les olives negres li dóna un caràcter únic. Tasteu-la i veureu com n'és, d'irresistible! 

Llegiu la recepta completa

05 Empedrat amb sardines / Miquel Àngel Roque

Empedrat amb sardines / Miquel Àngel Roque

Empedrat amb sardines

Una altra recepta clàssica que inclou olives entre els ingredients és l'empedrat, però aquesta recepta de Miquel Àngel Roque és una mica especial, ja que ha substituït el bacallà per sardines. El resultat us encantarà!

Llegiu la recepta completa

06 Amanida mediterrània fresca i crocant

Amanida mediterrània fresca i crocant Becky Lawton

Amanida mediterrània fresca i crocant

El títol d'aquesta recepta no deixa cap marge per a la sorpresa: és una amanida, amb ingredients mediterranis frescos i amb un toc crocant. Les olives negres, en aquest cas, són originàries de Grècia: de Kalamata, concretament.

Llegiu la recepta completa

07 Miniclotxa d'arengada i raïm amb el seu caputxino de tomàquet i oli d'oliva empeltre

Miniclotxa d'arengada i raïm amb el seu caputxino de tomàquet i oli d'oliva empeltre Enrique Marco

Miniclotxa d'arengada i raïm amb el seu caputxino de tomàquet i oli d'oliva empeltre

En aquesta ocasió us presentem una recepta tradicional de les Terres de l'Ebre versionada pel restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs i que va formar part de l'edició 2017 del concurs del Plat Favorit dels Catalans.

Llegiu la recepta completa

08 Esqueixada de bacallà

Esqueixada de bacallà

Esqueixada de bacallà amb poma i olives negres

Acabem amb una altra esqueixada de bacallà. Aquesta versió és de l'Ada Parellada i ha decidit donar-li un toc original incorporant-hi una fruita que no forma part de la recepta canònica: poma. Les olives no hi falten, és clar!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

12 nov

Taller 'Un sopar per a cada dia'

El dilluns 12 de novembre gaudeix d'aquest taller a càrrec de Rosa Maria Garcia. El sopar és l’últim...

13 nov

Cicle de conferències 'La maternitat i el menjar: cos, salut i convivialitat'

L’embaràs, el postpart i la lactància acostumen a portar dubtes en relació amb les transformacions...

14 nov

Taller 'Brioixos ecològics (eco)'

Farines orgàniques, mares salvatges, sucres sense refinar, mel... Recordeu aquells dolços de la infantesa?...

15 nov

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

Portada Cuina 221

POSTRES PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Anem a collir olives
  • Quan tot canvia per conservar l’origen

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto