Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

8 receptes amb olives negres

Amanides, patés i altres receptes amb aquesta varietat com a protagonista

18/09/2019

Amb les olives passa una mica com amb la truita de patates (ceba, sí o no?), el vi (blanc o negre) o el formatge (de cabra, de vaca o d'ovella), ja que podem escollir entre dues grans varietats, verdes i negres, cadascuna de les quals aporta uns matisos diferents a les receptes. En aquest receptari hem optat per les olives negres.

01 Olivada amb bastons

Olivada amb bastons Becky Lawton

Olivada amb bastons

Seria gairebé un crim començar aquest receptari sense fer referència a l'olivada, una pasta d'olives amanida amb all, oli —d'oliva, és clar!— aromatitzada amb herbes, que es pot menjar sola, com en aquest cas, o fer servir per untar pa o lligar salses.

Llegiu la recepta completa

02 Esqueixada de bacalao con ajo y olivas negras

Esqueixada de bacalao con ajo y olivas negras

Esqueixada de bacallà amb all i olives negres

Aquesta versió de l'esqueixada de bacallà és una mica més elaborada que la tradicional, però us assegurem que el resultat és boníssim, sobretot per l'aroma que li aporta l'all. Les olives no hi falten i en aquest cas les posarem picades.

Llegiu la recepta completa

03 Tallarines amb tomàquets rostits amb all, recuit de cabra i olives

Tallarines amb tomàquets rostits amb all, recuit de cabra i olives Becky Lawton

Tallarines amb tomàquets rostits amb all, recuit de cabra i olives

Els plats de pasta també són grans candidats a posar-hi olives. Hi ha la versió clàssica, a la putanesca, però també podem afegir-les en preparacions més senzilles -però boníssimes- com aquest plat de tallarines amb tomàquets rostits.

Llegiu la recepta completa

04 Amanida de formatge de cabra amb mango i olives negres

Amanida de formatge de cabra amb mango i olives negres

Amanida de formatge de cabra amb mango i olives negres

Aquesta amanida és original per diversos motius: incorpora mango, una fruita gens habitual en aquesta mena de preparacions, i el contrast dolç de la fruita i l'amarg de les olives negres li dóna un caràcter únic. Tasteu-la i veureu com n'és, d'irresistible! 

Llegiu la recepta completa

05 Empedrat amb sardines

Empedrat amb sardines Miquel Àngel Roque

Empedrat amb sardines

Una altra recepta clàssica que inclou olives entre els ingredients és l'empedrat, però aquesta recepta de Miquel Àngel Roque és una mica especial, ja que ha substituït el bacallà per sardines. El resultat us encantarà!

Llegiu la recepta completa

06 Amanida mediterrània fresca i crocant

Amanida mediterrània fresca i crocant Becky Lawton

Amanida mediterrània fresca i crocant

El títol d'aquesta recepta no deixa cap marge per a la sorpresa: és una amanida, amb ingredients mediterranis frescos i amb un toc crocant. Les olives negres, en aquest cas, són originàries de Grècia: de Kalamata, concretament.

Llegiu la recepta completa

07 Miniclotxa d'arengada i raïm amb el seu caputxino de tomàquet i oli d'oliva empeltre

Miniclotxa d'arengada i raïm amb el seu caputxino de tomàquet i oli d'oliva empeltre Enrique Marco

Miniclotxa d'arengada i raïm amb el seu caputxino de tomàquet i oli d'oliva empeltre

En aquesta ocasió us presentem una recepta tradicional de les Terres de l'Ebre versionada pel restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs i que va formar part de l'edició 2017 del concurs del Plat Favorit dels Catalans.

Llegiu la recepta completa

08 Esqueixada de bacallà

Esqueixada de bacallà

Esqueixada de bacallà amb poma i olives negres

Acabem amb una altra esqueixada de bacallà. Aquesta versió és de l'Ada Parellada i ha decidit donar-li un toc original incorporant-hi una fruita que no forma part de la recepta canònica: poma. Les olives no hi falten, és clar!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto