CUINA.CAT
19/05/2020Itàlia té moltes possibilitats culinàries. A part dels clàssics plats de pasta i la gran varietat de pizzes, podeu preparar altres receptes que us faran sentir autèntics cuiners italians. Nyam!
Espaguetis a la puttanesca amb sardines Getty Images
Us atreviu amb aquest plat d'espaguetis a la puttanesca? És una recepta típica de la cuina napolitana i romana, molt fàcil i ràpida. Només us faran falta tomàquets, olives (negres i verdes), tàperes i bitxo per fer-la picant.
Risotto d'espàrrecs verds i gorgonzola
A Itàlia, preparar un arròs és sinònim de cuinar un bon risotto. Us en proposem un d'espàrrecs verds i gorgonzola que us farà gaudir d'allò més. Acabeu-lo amb unes fulles de julivert i una mica de pebre negre. Bon profit!
'Piadina romagna' Enrique Marco
Aquesta recepta és un clàssic de les províncies de l'Emília-Romanya. La piadina es consumia abans per substituir el pa i s'ha convertit en una de les receptes més típiques d'Itàlia. Prepareu una massa i farciu-la de mozzarella, pernil i ruca. Podeu afegir-hi aliments al vostre gust. Boníssima!
'Arancini' amb 'ragú'
L'arancini és una especialitat de la cuina siciliana: boles d'arròs fregides, farcides de ragú, formatge i pèsols. Us quedaran unes boles daurades molt autèntiques i amb una presentació d'allò més gurmet. Que vagi de gust!
Pizza napolitana
No pot faltar una de les pizzes per excel·lència d'Itàlia, la napolitana. Atreviu-vos a fer la massa i completeu la pizza amb una bona salsa de tomàquet i amb rodanxes de mozzarella de búfala. Afegiu-hi unes fulles d'alfàbrega i una mica d'orenga. Una recepta ben senzilla, barata i que agrada a tothom!
Pasta a l'amatriciana Miquel Àngel Roque
Ni carbonara, ni bolonyesa: us animem a descobrir l'all'amatriciana, una salsa italiana feta a base de guanciale, formatge pecorino, tomàquet i ceba. Prepareu un plat d'espaguetis amb aquesta salsa. De ben segur que la tornareu a preparar!
Nyoquis amb pesto de ruca Enrique Marco
No podem deixar de banda un bon plat de nyoquis. Aquesta recepta és ràpida i senzilla. Prepareu els nyoquis de patata i el pesto de ruca i formatge pecorino i parmesà. Que aprofiti!
Tiramisú
Les postres més emblemàtiques d'Itàlia. Fetes a base de cafè i licor, alterneu les capes de pa de pessic amb el cafè i amb la mousse de formatge mascarpone. A l'hora de servir-les, empolseu-les per sobre amb cacau en pols. Delicioses!
Casadinas de Sardenya
Passem a les postres i comencem amb unes casadinas de Sardenya de Gemma Clofent. Per preparar aquestes postres italianes, barregeu el mató, el parmesà, els ous, el sucre i les ratlladures de taronja i llimona. No us oblideu d'escampar-hi les panses. Us sorprendrà!
Pannacotta amb melmelada de maduixots Ada Parellada
La pannacotta són unes postres típiques de la regió italiana del Piemont. S'elaboren amb nata, sucre, vainilla i gelatina. Ada Parellada us presenta una recepta ben dolça i acompanyada amb melmelada de maduixa.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: