Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les millors receptes italianes

La gastronomia italiana en 10 plats

CUINA.CAT

19/05/2020

Itàlia té moltes possibilitats culinàries. A part dels clàssics plats de pasta i la gran varietat de pizzes, podeu preparar altres receptes que us faran sentir autèntics cuiners italians. Nyam!

01 Espaguetis a la puttanesca amb sardines

Espaguetis a la puttanesca amb sardines Getty Images

Espaguetis a la puttanesca amb sardines

Us atreviu amb aquest plat d'espaguetis a la puttanesca? És una recepta típica de la cuina napolitana i romana, molt fàcil i ràpida. Només us faran falta tomàquets, olives (negres i verdes), tàperes i bitxo per fer-la picant. 

Llegiu la recepta completa

02 Risotto d'espàrrecs verds i gorgonzola

Risotto d'espàrrecs verds i gorgonzola

Risotto d'espàrrecs verds i gorgonzola

A Itàlia, preparar un arròs és sinònim de cuinar un bon risotto. Us en proposem un d'espàrrecs verds i gorgonzola que us farà gaudir d'allò més. Acabeu-lo amb unes fulles de julivert i una mica de pebre negre. Bon profit!

Llegiu la recepta completa

03 Piadina romana

Piadina romana Enrique Marco

Piadina romana

Aquesta recepta és un clàssic de les províncies de l'Emília-Romanya. La piadina es consumia abans per substituir el pa i s'ha convertit en una de les receptes més típiques d'Itàlia. Prepareu una massa i farciu-la de mozzarella, pernil i ruca. Podeu afegir-hi aliments al vostre gust. Boníssima!

Llegiu la recepta completa

04 Arancini amb ragú

Arancini amb ragú

Arancini amb ragú

L'arancini és una especialitat de la cuina siciliana: boles d'arròs fregides, farcides de ragú, formatge i pèsols. Us quedaran unes boles daurades molt autèntiques i amb una presentació d'allò més gurmet. Que vagi de gust!

Llegiu la recepta completa

05 Pizza napolitana

Pizza napolitana

Pizza napolitana

No pot faltar una de les pizzes per excel·lència d'Itàlia, la napolitana. Atreviu-vos a fer la massa i completeu la pizza amb una bona salsa de tomàquet i amb rodanxes de mozzarella de búfala. Afegiu-hi unes fulles d'alfàbrega i una mica d'orenga. Una recepta ben senzilla, barata i que agrada a tothom!

Llegiu la recepta completa

06 Pasta a l'amatriciana

Pasta a l'amatriciana Miquel Àngel Roque

Pasta a l'amatriciana

Ni carbonara, ni bolonyesa: us animem a descobrir l'all'amatriciana, una salsa italiana feta a base de guanciale, formatge pecorino, tomàquet i ceba. Prepareu un plat d'espaguetis amb aquesta salsa. De ben segur que la tornareu a preparar!

Llegiu la recepta completa

07 Nyoquis amb pesto de ruca

Nyoquis amb pesto de ruca Enrique Marco

Nyoquis amb pesto de ruca

No podem deixar de banda un bon plat de nyoquis. Aquesta recepta és ràpida i senzilla. Prepareu els nyoquis de patata i el pesto de ruca i formatge pecorino i parmesà. Que aprofiti!

Llegiu la recepta completa

08 Tiramisú

Tiramisú

Tiramisú

Les postres més emblemàtiques d'Itàlia. Fetes a base de cafè i licor, alterneu les capes de pa de pessic amb el cafè i amb la mousse de formatge mascarpone. A l'hora de servir-les, empolseu-les per sobre amb cacau en pols. Delicioses!

Llegiu la recepta completa

09 Casadinas de Sardenya

Casadinas de Sardenya

Casadinas de Sardenya

Passem a les postres i comencem amb unes casadinas de Sardenya de Gemma Clofent. Per preparar aquestes postres italianes, barregeu el mató, el parmesà, els ous, el sucre i les ratlladures de taronja i llimona. No us oblideu d'escampar-hi les panses. Us sorprendrà!

Llegiu la recepta completa

10 Pannacotta amb melmelada de maduixots

Pannacotta amb melmelada de maduixots Ada Parellada

Pannacotta amb melmelada de maduixots

La pannacotta són unes postres típiques de la regió italiana del Piemont. S'elaboren amb nata, sucre, vainilla i gelatina. Ada Parellada us presenta una recepta ben dolça i acompanyada amb melmelada de maduixa. 

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

04 jul

Nits de pel·lícula entre vinyes

Jean Leon presenta Nits de Pel·lícula entre Vinyes, dues vetllades inoblidables on cinema, gastronomia...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto