Troba la teva recepta

Aquest pastís de formatge sensacional el vaig descobrir a una sessió que el Pep Nogué dedicava a la cuina de les 'osterie' italianes al taller de l’Espai Consum del Bonpreu. En aquella ocasió, el Pep va parlar de la gastronomia de les illes de Sicília, Sardenya i Còrcega, cosa que em van encantar, ja que he estat a totes i a totes hi he menjat divinament (i escalat, també). En aquesta ocasió, va adaptar la recepta d’aquest pastís de formatge, ja que els formatges italians són difícils de trobar: va canviar la ricotta dolça per un mató de vaca i el pecorino sard per un parmesà ratllat. A més, la base original no és ben bé una pasta brisa, i el farcit porta també una mica de sèmola fina. És molt important servir-lo tebi, a nosaltres ens va recordar els pastissos que vam tastar aquest Nadal a Sicília, amb la ricotta ben present a totes les postres. A més, el puntet que li donen el safrà, els cítrics i el parmesà, aromàtic i un punt salat, el fan absolutament original i sensacional. Si us agraden els pastissos de formatge de veritat, aquest us encantarà!

Preparació

  1. Hidrateu les panses en aigua o alcohol.
  2. Encamiseu un motlle de pastís i folreu-lo amb la pasta brisa. Coeu-lo al blanc (sense farcit però amb un pes a dins), 15 min a 180 ºC.
  3. Barregeu amb el túrmix el mató, el parmesà, els ous i el sucre. Afegiu-hi les ratlladures i el safrà. Aboqueu la barreja dins el motlle i escampeu les panses per sobre.
  4. Coeu-ho uns 40 min a 150 ºC fins que sigui cuit i daurat.
  5. Traieu-ho del forn i serviu-ho tebi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto