Troba la teva recepta

Aquest pastís de formatge sensacional el vaig descobrir a una sessió que el Pep Nogué dedicava a la cuina de les 'osterie' italianes al taller de l’Espai Consum del Bonpreu. En aquella ocasió, el Pep va parlar de la gastronomia de les illes de Sicília, Sardenya i Còrcega, cosa que em van encantar, ja que he estat a totes i a totes hi he menjat divinament (i escalat, també). En aquesta ocasió, va adaptar la recepta d’aquest pastís de formatge, ja que els formatges italians són difícils de trobar: va canviar la ricotta dolça per un mató de vaca i el pecorino sard per un parmesà ratllat. A més, la base original no és ben bé una pasta brisa, i el farcit porta també una mica de sèmola fina. És molt important servir-lo tebi, a nosaltres ens va recordar els pastissos que vam tastar aquest Nadal a Sicília, amb la ricotta ben present a totes les postres. A més, el puntet que li donen el safrà, els cítrics i el parmesà, aromàtic i un punt salat, el fan absolutament original i sensacional. Si us agraden els pastissos de formatge de veritat, aquest us encantarà!

Preparació

  1. Hidrateu les panses en aigua o alcohol.
  2. Encamiseu un motlle de pastís i folreu-lo amb la pasta brisa. Coeu-lo al blanc (sense farcit però amb un pes a dins), 15 min a 180 ºC.
  3. Barregeu amb el túrmix el mató, el parmesà, els ous i el sucre. Afegiu-hi les ratlladures i el safrà. Aboqueu la barreja dins el motlle i escampeu les panses per sobre.
  4. Coeu-ho uns 40 min a 150 ºC fins que sigui cuit i daurat.
  5. Traieu-ho del forn i serviu-ho tebi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto