CUINA.CAT
17/11/2022Sou amants del formatge? Us deixem una selecció de plats amb aquest ingredient que de ben segur us encantaran. N'hi ha de tantes varietats, tants sabors, tantes textures... El formatge té una versatilitat pràcticament il·limitada. Que aprofiti!
Fondue suïssa
El millor plat per gaudir dels formatges més saborosos. Heu preparat mai una fondue? Si no ho heu fet, proveu de posar en una cassola de fondue els formatges tallats a daus. Suqueu-los amb pa sec o amb trossos de patata! I per als que voleu afegir-hi altres ingredients, tasteu la fondue valaisanne o la fondue savoyarde.
Boles de formatge de cabra farcides de codonyat, fruita seca i herbes aromàtiques AJJ Estudi
La combinació d'un bon formatge de cabra amb fruita seca és perfecta! Sí, fareu un arrebossat! Però de pinyons, ametlles, avellanes i una barreja d'herbes aromàtiques. Bon profit!
Tortel·linis de formatge amb pesto vermell
Un primer plat que tindreu a punt ben ràpid. Us proposem que feu servir tortel·linis farcits de formatge i els acompanyeu d'un pesto vermell amb ametlles i parmesà deliciós! Si us agraden les herbes aromàtiques, podeu acabar el plat posant-hi una mica d'alfàbrega fresca o d'orenga.
Timbal de verdures amb formatge de cabra gratinat
Aquest plat és apte per a vegetarians però segur que agradarà a tots els públics, especialment als fanàtics del formatge de cabra. La llet de cabra és més proteica que la de vaca i és més fàcil de digerir. A més, gràcies al baix contingut en potassi és molt bona per als ronyons. Que vagi de gust!
Canonets de pa amb crema de formatge
Aquest primer és senzill, ràpid i molt saborós! Fiqueu unes llesques de pa al forn en forma d'espiral i ompliu-les de formatge brie desfet. Bon profit!
Piruletes de formatge
Amb només dos ingredients, formatge emmental ratllat i espaguetis, fareu uns aperitius que segur que deixaran sorpresos els vostres convidats i, també, a vosaltres mateixos! L'execució tampoc no és particularment difícil. Heu de fer unes boletes amb el formatge, clavar-hi un tros d'espagueti com si fos un bastonet i ficar-ho tot al forn. El formatge ha de quedar sec però no ha d'agafar color.
Cassoletes de poma, pera i formatge 'gruyère'
La combinació de pera, poma i formatge Gruyère amanida amb llimona, farigola i mel és sorprenent. Si no us ho creieu, prepareu els motlles, enforneu-ho i tasteu-ho.
Cookies de nabius i formatge blau
Per acabar, us proposem unes cookies de nabius amb formatge blau. Barregeu les farines, els nabius, els anacards i la mantega amb el formatge. Ja podeu donar forma a les galetes. Nyam!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: