Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Unes hores abans, talleu els formatges a làmines o ratllat perquè s’assequin una mica i perdin la humitat, ja que, com menys aigua tinguin, en fondre’s tindran una textura més untuosa i lligaran millor.
  2. Dissoleu el midó de blat de moro (Maizena) en un dit de vi blanc.
  3. Talleu els peus dels bolets. Netegeu-los i talleu-los primer a làmines i després pel mig.
  4. Passeu un gra d’all per les vores i el fons de la cassola de la fondue ('caquelon'): a banda d’evitar que el formatge s’enganxi, l’all donarà més intensitat al gust del formatge.
  5. Poseu una mica de vi a escalfar, a foc mitjà-alt, al 'caquelon' i, tot seguit, afegiu-hi la major part de la barreja de formatges, sense deixar de remenar-ho en tot moment. Afegiu-hi més vi, amb la Maizena, per obtenir una textura lleugera, però consistent i homogènia.
  6. Aboqueu-hi els xampinyons i, tot seguit, la resta de formatge.
  7. Doneu-hi un toc de nou moscada i de pebre. Continueu-ho remenant. Serviu-ho sobre la flama de la fondue i acompanyeu-ho amb daus de pa sec per sucar-los en el formatge

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: