Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Vuit receptes mexicanes per celebrar el Día del Grito

Celebrem el día més important del calendari festiu mexicà amb vuit receptes del país asteca

13/09/2018

El 15 i el 16 de setembre Mèxic commemora el Grito de Dolores, l'acte que va suposar l'inici de la guerra d'independència del país. Es tracta d'un fet tan important que volem celebrar-lo també homenatjant la cuina mexicana, amb vuit receptes de set restaurants mexicans de Barcelona on podreu descobrir els sabors i els matisos d'una cuina que aixeca autèntiques passions!

01 'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica

'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica

'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica

Aquest plat és típic del Pacífic mexicà i es fa amb el morter tradicional, el 'molajete', fet que li dóna un gust més autèntic. La clau és aconseguir l'equilibri entre les aromes dels diversos ingredients, i aquesta recepta d'Óscar Vázquez, de la Gastro Taquería de Barcelona, ho aconsegueix.

Llegiu la recepta completa

02 'Taco' de llengua a la graella

'Taco' de llengua a la graella Enrique Marco

'Taco' de llengua a la graella

Miky Manrubia, xef del restaurant Chingín, prepara aquesta recepta amb una carn, la de llengua de vedella, que destaca per la textura i el gust delicat. Té pocs ingredients, però la clau es troba en el marinat, que estova la carn abans de coure-la a baixa temperatura. Si teniu els estris adequats a casa, proveu-la de fer. Us encantarà!

Llegiu la recepta completa

03 Cochinita Pibil

Cochinita Pibil Mariona Villavieja

Cochinita Pibil

L'elaboració d'aquest plat no és fàcil, sobretot si volem seguir el mètode tradicional, ja que a Mèxic es prepara dins d'un petit pou on es posen la carn i tots els ingredients, es tapa amb fulles de plàtan i s'enterra perquè es cogui amb el seu vapor. Al restaurant Pico de Gallo, Carol Sánchez no fa servir un pou, però la cuina al forn i seguint la recepta tradicional del país.

Llegiu la recepta completa

04 Vieires al pastor amb ceba vermella i salsa de Jamaica

Vieires al pastor amb ceba vermella i salsa de Jamaica

Vieires del pastor amb ceba vermella i salsa de Jamaica

El xef del restaurant Sabes una Cosa, Juan Rodríguez, prepara aquesta recepta com una versió de peix dels 'tacos' al pastor. És una recepta senzilla, amb força ingredients però no gaire difícil de preparar, i el gust us encantarà.

Llegiu la recepta completa

05 Tacos de llagosta

Tacos de llagosta

'Tacos' de llagosta

Ens traslladem a la península de la Baixa Califòrnia amb una recepta que demostra, com tantes altres, que el peix també té una importància cabdal en la gastronomia mexicana. Aquesta proposta de Julian Medina, xef del Taloache, pot semblar senzilla, però té una combinació d'ingredients que li aporta un equilibri únic!

Llegiu la recepta completa

06 Birria de xai

Birria de xai Mariona Villavieja

'Birria' de xai

Frijoles, carn i arròs. Aquesta recepta de Graciela de León, xef de la Cocina de Graciela, ajunta alguns dels ingredients més icònics de la cuina mexicana. El xai es macera cru i se serveix acompanyat d'arròs a la mexicana i un cistell amb 'tortitas' de blat de moro. És un plat tradicional de les zones de Jalisco i Nayarit.

Llegiu la recepta completa

07 'Enmoladas' de pollastre

'Enmoladas' de pollastre Mariona Villavieja

'Enmoladas' de pollastre

Segurament aquesta és la recepta més complexa del receptari. Es tracta d'un plat típic de Puebla, que s'elabora amb més de 37 ingredients i que barreja la tradició prehispànica i la hispànica, amb un matís picant i dolç molt interessant, ja que inclou xocolata. La preparem seguint la recepta del restaurant San Pedrito.

Llegiu la recepta completa

08 Huarache de maíz azul con gambas al ajillo y nopal ecològico asado de nuestro huerto

Huarache de maíz azul con gambas al ajillo y nopal ecològico asado de nuestro huerto Mariona Villavieja

'Huarache' de blat de moro blau amb gambes amb allada i nopal ecològic rostit del nostre hort

Hem començat amb una recepta de la Gastro Taquería i acabem amb una proposta del mateix restaurant. En aquesta ocasió, Óscar Vázquez ha escollit un dels menjars de carrer més típics de Mèxic i li ha donat un gir respectant la tradició, fins al punt que la salsa que fa servir segueix la recepta de Doña Lupe, tota una institució a Puebla.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto