Preparació
- Liquar l'achiote amb el suc de taronja i vinagre, l'all, la sal i totes les espècies.
- Tallar la carn en trossos d'uns 6 cm i col·locar-la en un recipient. Buidar el liquat sobre la carn, tapar amb film i marinar a la nevera tota la nit.
- Precalentar el forn a 160 ºC. Sostenir les fulles de plàtan directament sobre el foc durant uns minuts, fins que s'estovin (estan llestes quan comencen a brillar).
- Folrar un recipient apte per a forn amb les fulles de plàtan, deixant que sobresurtin per poder embolicar la cochinita en elles. Col·locar la carn i la marinada sobre les fulles. Doblegar els extrems de les fulles perquè no es cremin i cobrir amb paper de plata.
- Posar 3,5 h al forn o fins que estigui tan suau que gairebé es desbarati. Si no està suficientment tendra, tornar a posar al forn 30 min més.
- Tallar la ceba morada en julianes primes i posar-la en un recipient amb mitja tassa de vinagre blanc, el suc d'una llima, una cullerada d'orenga seca i un habanero picat finament.